Българин в Швеция: Тук тестове не се правят, ресторантите са пълни

Единствената взета мярка е да не се яде прав в ресторантите
26 мар 2020 10:14, Нели Христова
202
Българин в Швеция: Тук тестове не се правят, ресторантите са пълни
Снимка: БГНЕС

"Тук сме на друга планета", казва Лахан Конов, българин, който живее в Швеция. Нашите сънародници там са притеснени, тъй като държавата не взима почти никакви мерки за борба с коронавируса. Случаите в Швеция са 2500, но социалният живот в страната продължава да кипи с пълна сила. За това Конов решава да вземе мерки сам - той се изолира на 200 километра от Стокхолм.

Още по темата

"Когато в Германия се разрешават двама души да се срещнат най-много, тук числото е 500", казва Конов пред БНТ. Българинът живее в Швеция от 80-те години. Притеснен е от липсата на мерки в борбата с коронавируса.

Той се е изолирал в малка къща в гората. Тя епълна с провизии за достатъчно време.

"Тука не се правят тестове дали си болен. Изобщо не се правят, от много отдавна. Само съвсем в началото направиха няколко и след това прекъснаха. Затова не се знае в страната каква е ситуацията и колко души са болни. Човек с маска навън не може да се види. Никъде нямало. Болниците също отчитат недостиг", казва Конов.

А само допреди няколко дни Стокхолм, който е 2-милионен град, разполага с 90 места за интензивно лечение. Училищата, институциите и ресторантите работят, а в тях е пълно с клиенти. В магазините дистанция не се спазва. Децата играят навън. А в спортната зала може да се поплува.

"От вчера е взета много интересна мярка за цялата страна, където в ресторантите няма да се разреши да се яде прав на бара, а всички трябва да са седнали. Тука мерките са на това ниво", споделя Конов.

Дори планинските курорти, които стана ясно, че са разпространител на болестта, също посрещат гости. Нощният живот там не спира. А Лахан се притеснява от повторение на италианския сценарий. Затова остава в гората. Сам със съпругата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
16
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
В швеция случаите бързо нарастват, сега са 2556, умрели 64, този бодро-оптимистичен тон вече го пробваха Б.Джонсон и Тръм, и се опариха.Вижте графика на случаите как върви.https://worldometers.info/coronavirus/country/sweden/хайде да си говорим след 5 дни.
125
3
 
7
 
! Отговори
Край преди 4 години
До 131. Парите са време. Живота също е време. И едното и другото са човешко време.Отделния човек може да спре за известно време да прави пари. Цялото общество като спре - още на другия ден умират хора. Не се прави една операция, не се купува един ковьоз, не се качва една пенсия.
124
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 105Ти ако мислиш така и наистина си лекар тогава значи много лесно се купуват дипломите в България.Спрете да шашкате хората, мислете критично и не се оставяйте да ви видят за носа!
123
4
 
11
 
! Отговори
хм.. преди 4 години
Имам гадното усещане ,че Швеция е част от експеримент.
122
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайПари все с е правят... За живот, знам смо за един който може да прави.
121
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО 131Семейството ми и кланът ми сме по-важнинит всяка една държава и нация!
120
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шведите са най-големите лицемери на земята. За справка - грета тунберг
119
1
 
15
 
! Отговори
нононо преди 4 години
Ми то шведите имат 90 легла за интензивно лечение, щото сигурно даже линейките им са по-добре оборудвани от Пирогов, ама Конов като е *** да си седи в гората.
118
3
 
15
 
! Отговори
Край преди 4 години
Хората изведнъж проумяха че умират и се побъркаха от това. Глупави хора. Живота е много опасно нещо и фатално винаги завършва със смърт.Няма къде да се скриете от косата и. При младите и здравите тя е вещица която ги коси с коса. При старите и грохнали хора е момиче с руса коса която ги отвежда от омръзналия им свят и ги избавя от разпадащите се *** тела. Ковид 19 най-често е руса.
117
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне една страна в която здравия разум все още съществува.
116
5
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Тоя Конов гледа много БГ телевизия. Ми ела тука Боко и Пеевски да те пазят от коронавируса, а не тъпите, изостанали Шведи.
115
4
 
15
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Като не му харесва да си ходи. Швеция имат по-различна политика и там страната няма да колабира, нито ще фалира.
114
1
 
8
 
! Отговори
До 126 имунитет преди 4 години
Никой не чете и мисли,глупавите овце слушат компрометираани държавни и медийни органи,на които до вчера не е вярвал и грам, щото е по-лесно отколкото да мислиш.Масово зомбиране,никога не са ме впечатлявали заглавия на подобни *** филми за зомби апокалпсис- и никога ни съм вярвал,че ще стане реалност.Не са виновни политиците,сами сме си виновни- мързел,тъпота и безхаберие и ето го резултата
113
7
 
16
 
! Отговори
245 преди 4 години
Да се прбере тука,тук е сигурно- военни, държавна сигурност държат няколко милиона кретена в изолация и страх.
112
2
 
11
 
! Отговори
имунитет преди 4 години
Лично според мен е наивно да се смята, че като оздравееш от корона вируса имаш имунитет завинаги от повторно заразяване. Прочетете малко за корона вирусите и ще видите, че няма траен имунитет към тях. Изгражда се такъв, но е краткотраен. Така, че дори не разбирам и ваксините как ще работят за повече от половин година....Обикновената настина е също от семейството на корона вирусите, но кой има имунитет срещу нея?
111
3
 
17
 
! Отговори
До 119 преди 4 години
Хиляда и повече плюсове. Дирижирано масово полудяване с политически, финансови и други пъклени цели.Не мога да разбера как овчия народ гледа 200 индивида н народното събрание,нагло нарушавайки аболютно всички извънредни мерки,които ни наложиха, дори бяха един до друг без маски и ръкавици.....и продължават да треперят от страх в мишите си дупки даже искато още ограничения...Нямам думи.Досега ми беше жал и политиците били виновни,ама като гледам масоватаистерия вече не ми е жал.
110
1
 
5
 
! Отговори
бай Ламби преди 4 години
До бай бай Ламбиами кът си на двайсе е нормално да заровиш некой дето е на 90 нали?Не виждам нищо цинично в това, а нормален жизнен цикъл.Много ясно че и мене ша ме ровят рано или късно, да не би да съм джедай че да не ме ровят?!?!Само дет кът гледам тебе май са те оперирали от чуство за хумор още в пети клас а?Гледай малко по отгоре на нещата инъче лошо.
109
0
 
4
 
! Отговори
hm преди 4 години
За това, че не са взели кой знае какви мерки е вярно, но не е вярно, че не тестват. Официално имат 2500 заразени и 62 смъртни случаи, тоест явно си тестват хората иначе откъде са ги взели тези числа, плюс това се увеличават всеки ден.
108
2
 
8
 
! Отговори
Халва преди 4 години
Шведистан - карантина йок! Олду, Олду
107
3
 
13
 
! Отговори
Край преди 4 години
Парите са важни точно колкото "здравето на хората".Без пари няма здраве, няма дълъг живот. Ама ... Страха е голям.Никой не си е отишъл от този свят жив.Смъртта е неизбежна и след 80г. най-често не е зло, а избавление.Хората страдат от патологичен инфантилизъм.