Френският премиер: Ситуацията ще се влоши в идните дни

Сред новите жертви на коронавируса е и момиче на 16 г.
27 мар 2020 14:04, Елка Василева
14
Френският премиер: Ситуацията ще се влоши в идните дни
Снимка: архив, БГНЕС

Френският премиер Едуар Филип предупреди днес, че "изключително висока вълна" на епидемията е връхлетяла Франция и прогнозира, че "ситуацията ще се влоши в идните дни", предаде Франс прес.

"Навлизаме в криза, която ще продължи, в една епидемиологична ситуация, която няма да се подобри бързо. Трябва да издържим ", каза Филип в момент, в който във Франция за 24 часа починаха в болници 365 души, заразени с новия коронавирус. Премиерът отправи тези предупреждения след видеоконферентно заседание с останалите министри.

"Трябва да бъдем изключително мобилизирани", настоя той и благодари на медиците, които са на първа линия в борбата с епидемията.

Сред новите жертви на коронавируса има и момиче на 16 години, починало в Париж.

Още по темата

Общият брой на жертвите във Франция от началото на епидемията вече възлиза на 1696.

Премиерът подчерта, че страната е изправена пред "тежка битка". Той съобщи, че утре заедно с министъра на здравеопазването Оливие Веран ще отговорят детайлно на въпроси, свързани със стратегията за борба с епидемията, с наличността на маски и на диагностични тестове.

Същевременно председателят на Федерацията на френските болници Фредерик Валту предупреди, че до 48 часа болниците в и около Париж ще бъдат препълнени със заразени. Той припомни, че се очаква пикът на заразата във Франция да бъде достигнат през април, предаде Ройтерс.

Валту заяви, че болниците в района на Париж ще се нуждаят определено от помощ, защото случващото се в източната част на страната, където е първият голям клъстър на заразата и където болниците са претъпкани, ще се пренесе в столичния район. Сега армията помага за прехвърлянето на някои пациенти от болници в източната част на страната в болници в други градове.

"Ще достигнем пределите на нашия капацитет след 24 или 48 часа. Нуждаем се от проява на истинска солидарност между районите, между болниците и при прехвърлянето на пациентите", заяви Валту, визирайки района на Париж.

"Ако оставим болниците да се оправят сами, ако оставим всеки засегнат район да се оправя сам, отиваме към катастрофа", предупреди той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Франциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А жълтите жилетки как са, добре ли са, че се притесних
10
2
 
0
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Как вьрви операция - резилиус някои казва ли нещо
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция е велика държава, велик народ, дал много на света. Франция е създателка на ЕС, благодарение на който няма войни от 80 години в Европа. Пожелавам им бързо да се възстановят. Европа няма да е Европа без Франция. Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят с несравними културни достижения.
8
2
 
11
 
! Отговори
Kugelblitz преди 4 години
Франция от 1789 насам е разпространител на най-страшния вирус в историята на човечеството - илюзията, че можем да бъдем свободни и равни братя.
7
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЕЙ ТЕЗИ САТАНИ ПРОВЕДОХА ИЗБОРИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ И ЛИКВИДИРАХА И ЗАРАЗИХА ДОПЪЛНИТЕЛНО СУМАТИ ХОРА! САМО И САМО, ЗАЩОТО ГИ ИНТЕРЕСУВА ВЛАСТТА ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА!
6
1
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 4ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ЗАЩИТАВАЩ САТАНИТЕ НО БОГ ИМА
5
3
 
14
 
! Отговори
като котка са преди 4 години
Нали ходиха на избори по време на пандемия, какво се притесняват?Това което ще се случи в следващите 1-2 години, ще научи човеците по планетата да са по- малко вулгарни.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеННикой не те кара насила да гледаш, в нета има достатъчно филми за гледане
3
3
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
В ИДНИТЕ МЕСЕЦИ!!!ПО ДОБРЕ ДА МЛЪКНАТ УПРАВНИЦИТЕ ЩОТО ДОСТАТЪЧНО НИ ТОРМОЗЯТ С КАРАНТИНАТА И ПЛЯМПАНЕТО ИМ НИ ИДВА В ПОВЕЧЕ!
2
1
 
7
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Какво стана с операция - резилиус в ход ли е вече
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките хора, дръж се Францио и бързо оздравяване.