В Унгария чакат пика на епидемията от COVID-19 през юни-юли

Властите въвеждат карантина от 28 март
27 мар 2020 16:39, Елка Василева
12
В Унгария чакат пика на епидемията от COVID-19 през юни-юли
Снимка: архив, БГНЕС

Унгарските власти въвеждат двуседмична карантина, за да забавят разпространението на епидемията от коронавируса, чийто пик в страната се очаква през юни или юли, заяви днес унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

По време на карантината, която започва от утре, на гражданите ще бъде позволено да пазаруват или да излизат навън за кратко, за да се раздвижат.

Още по темата

Хората обаче трябва да стоят на разстояние един от друг, а за спазването на рестрикциите ще следи полицията, която ще има право да глобява при нарушения, заяви Орбан пред унгарското радио.

В първата или втората седмица на април правителството ще представи план за действие за икономиката след епидемията, добави той.

Унгария е регистрирала 300 случая на коронавируса и 10 смъртни случая. Орбан смята, че действителният брой на случаите вероятно е доста по-голям, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Унгариякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изгорях с морето, още декември платих 500 лева, а през май трябва да платя още 500 ама ще си ги запазя за маски и дезинфектанти.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашият щаб очаква пика до 10 дни.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Бай *** се надява април месец всичко да е история...Те затова сме на тоя хал... Пpocт народ = слаба държава..
9
6
 
8
 
! Отговори
uuu преди 4 години
Не вярвах че унгарците са толкова изтрещели, ама - факт. А август какво ще правят?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има да си чакат.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След карантината - карантия. След просветлението - пране в легена.
6
1
 
11
 
! Отговори
Kugelblitz преди 4 години
изтрепаха кокошките и прасетата,овцете и козите...Свинското от Испания, телешкото от Аржентина, агнешкото и зеленчуците от Турция, пуешкото от Италия, дините и прасковите от Гърция, ябълките от Полша - а от нас само яйца от свободни кокошки.Трябваше ли да ги еманципираме тия кокошки за сметка на останалия допитък?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аа там можело и да дезинфекцират.
4
4
 
16
 
! Отговори
Алеле! преди 4 години
Ако карантината продължи до и след това какво щв се яде?Умниците дето превнтивно изтрепаха кокошките и прасетата,овцете и козите какво ще кажат?Пак ли ще следват директивите на ЕС, където всеки се спасява сам за себе си??
3
6
 
25
 
! Отговори
от село преди 4 години
Дойде пролетта, работа бол на полета, в обора, в двора!Общуването е минимално. И да искам, просто няма от къде да лепна този КУРОвирус, просто няма от къде.Имам дрехи от втора употреба; е, то с тези цени, и трета употреба ще носим в провинцията.Няма страшно, ние на село сме жилави хора, ще уцелеем и ще възродим Държавата.Не се притеснявайте за бъдещето на Държавата; на границите има и чакащи да ни помагат ...Ние сме космополите, това е ..
2
10
 
18
 
! Отговори
о ...! преди 4 години
Ако се ръководим от това което офиално получаваме сутрин от медиите, то при нас пика може би да настане за Димитровден.Предлагам както е било в Средните векове, всичко да се блокира, всичко.В София да пристигат земеделски стоки, но на европейски цени; ние също искаме да живеем ..До сега тези които живееха в София бяха с 2-3 хиляди лева месечен доход, а при нас на село по 400-500 лева, в най-добрия слчай.Е, сега при нас е храната, ние не сме научини да драпане по клавиатурата и да се надявам
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък нашите се надяват да е около Великден.Нали професора така каза.Блажени са вярващите.