Сицилия се готви за масов обир на супермаркети

"Стига сме стояли вкъщи, няма какво да ядем", скандират недоволни
29 мар 2020 07:00,
126
Сицилия се готви за масов обир на супермаркети
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът е на път да подпали в Италия бунтовни пожари, като първият лумна в Сицилия, пише "Монитор".

Още по темата

В ранния следобед двайсетина младежи от Палермо напълват количките си  в супермаркет, но отказват да платят стоката на касите. А когато управителят и подчинените му ги помолват да върнат обратно взетата стока, младите хора започват да скандират: „Стига сме стояли вкъщи, нямаме пари да платим, трябва да ядем!“

Бързо проучване на полицията установява, че на практика става дума за организиран във Фейсбук протест от група с няколко хиляди следовници и с име „Национална революция“.  Нещо повече – органите на реда разбират, че въпросното „уеб–формирование“ се готви за улична война, като „подпалването“ й е насрочено за 3-ти април чрез масов обир на супермеркати в Палермо и цяла Сицилия. Ето защо от петък сутринта всички големи магазини за хранителни стоки на острова са със засилена охрана от полицаи и карабинери.  А явно давайки си ясна сметка за положението в Палермо, неговият кмет Леолука Орландо поиска от правителството в Рим да осигури незабавно за изнемогващите в момента жители на града и въобще на Южна Италия минимална безвъзмездна помощ, наречена от него „доход оцеляване“. „За съжаление до мнозинството хора, които изживяват този момент с безпокойство, но и с достойнство – каза пред журналисти Орландо - се сформират групи от мародери и професионални смутители на реда, които планират акции на насилие с цел грабежи и не крият принадлежността си към мафията“.  И за да може Палермо да изживее кризата в ред и спокойствие,  кметът призова съгражданите си да сигнализират всеки случай на опит за тяхното нарушаване.

Към искането на Леолоука Орландо за „доход оцеляване“ се присъединиха управите в южните области Кампаня и Пуля, където напоследък се шири нов вид грабеж – задигането на пълните с хранителни стоки торби от току що пазарували в супермаркетите хора. Засега най-често престъпното деяние се извършва от малолетни момчета, които веднъж докопали плячката, изчезват яко дим на мотопеди. Предизвиканото от коронавируса социално напрежение накара министъра за Юга в правителството на Джузепе Конте – Джузепе Провенцано да обяви пред журналисти, че Южна Италия може да експлодира и демокрацията да бъде направена на пух и прах, ако в джобовете на най-бедните хора не влязат поне малко пари, с които да преживеят кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига сте ревалиима банани
59
3
 
16
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
"А дали ако полицияте гръмне няколко такива ще пробват и други?"Да ти кажа, не знам и на полицията там колко може да се има вяра. Не че няма и друг вариант - в Щатите например, през 90-те стават бунтове в Лос Анджелис покрай ареста на Родни Кинг. Черните гета и съседните квартали са оглозгани до кокал... като изключим корейските магазини и общности, където хората буквално грабват пушките, качват се на покривите и стрелят на месо ако някой прави проблеми. Ама там хората си тачат правата.
58
21
 
14
 
! Отговори
До Анатема ,айдуци преди 4 години
Андрей Луканов ли визираш бе другарю.Кой изпразни магазините и въведе мораториумаКой пусна всички задържани стоки с десет пъти по високи цени? .Ей това комунистите само беди и золуми причинихте на този народ и винаги ви е виновен някой друг.Я си виж и чуй,,отчета на другаря Петър Младенов пред ЦК на БКП и тогава говори измишльотините си..Аман от лъжливи партийни агитатори наслушахме се на вашите фалшиви лозунги а на финала и обявихте фалит....СДС им били виновни...не те е срам !ПОМНИМ !!!
57
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хората в България са офце , надали ще им стисне да направят подобно нещо като масово разграбване на магазини .
56
1
 
7
 
! Отговори
до до онзи, преди 4 години
Повечето от тъмноликите идват след като Европейците колонизират ЮАР.В момента олигархията в ЮАР е много по-силна отколкото през Апартейда, преди порадиизолацията белите там са имали национален идеал, сега е див капитализъм.
55
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да благодарим на жълтите комунисти и глобалистите.Евтините тарикати на китайски стоки ще го отнесатсъщо.Ако не сега при следващият вирус.При 4000 китайци дали фира, да видим колко хора ще си заминат по света.
54
2
 
21
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
Да не говорим за обирането на току-що напазарували граждани, което си е практика в Третия Свят открай време. Явно и уж-цивилизованите западноевропейци се обръщат на скотове ако дори за една-две седмици се видят с реални проблеми.
53
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали ако полицияте гръмне няколко такива ще пробват и други? Само питам. Нещaсни mаргинали.
52
5
 
20
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
"Уеб-формирование", дръжки! Просто на мафиотите в Сицилия е почнало да им секва кранчето сега като са блокирани границите (или в митницата им искат по-големи рушвети) и сега исценират всякакви безредици, барем правителството прекрати карантината преждевременно. Точно тормоза над магазини си е толкова изконна мафиотска практика, че по очевадно няма как да е. Я да протестират пред някоя правителствена сграда, като са такива герои.
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа е гладен. Правителството трябва да им осигурява храна като искат да седят в къщи
50
16
 
14
 
! Отговори
ДО До онзи-58 преди 4 години
Другарю,9ти септември отдавна мина! Партизанското движение също.Обирите,саботажите и убийствата ли са ,,връщане на държавата".Пак ли да върнем Живков,Луканов и Виденов от които същата тази държава беше докарана до колапс и фалит,без карантина и три пъти тръгваме от нула.А финалът и беше ознаменуван с констатацията ,,Ние ви излъгахме! СоциализЪма се оказа едно недоносче,едно недоразвито общество" Ако карантината беше по време на мораториума или при Жан,България нямаше да съществува днес !
49
16
 
28
 
! Отговори
Анатема Айдуци! преди 4 години
Преди повече от четвърт век Бацилите от СДС -Чумата, съветвани и подпомагани от козяците (СеРеУ-шпионите от ул."Козяк") изпразниха мигазините, окрадоха складовете и Държавния резерв, изпълнявайки "План Ран -Ът "и подлагайки на геноцит българския народ,за да вземат властта и да доизкормят държавата ни.
48
10
 
7
 
! Отговори
друг път преди 4 години
Споко, скоро всички ще бъдате клошове, социалисти, мародери и трупове. Много е лесно да дрънкаш анонимен. Излез по медиите и застани с името и лицето си да говорш.
47
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво очаквате като затворихте хората у дома,без работа,без доходи. Не всички са държавни чиновници...
46
2
 
30
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Уроците на историята не трябва да се забравят. Гладът е бил причината за революциите. Така че по-добре доход оцеляване и то с време.
45
17
 
14
 
! Отговори
До онзи, преди 4 години
който философства, че Мандела е убил държавата си. Това си е тяхна територия и имат право да си живеят така както народа си иска, а не както бледолики им налагат. Знаешли от къде е дошло богатството на тези бледолики и дебелогъзи богаташи. По същият начин, както натрупаха пари и нашите алчни олигарси, абсолютно по същият начин, от гърба на народа. През социализъма народа живееше по спокойно и по сигурно, сега сме колониална държава, каквато беше и ЮАР! Вярвам, че народа ще си върне държават
44
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившият военен министър искаше да събира законното оръжие от хората.А като ей такива опуфкат суперите, кое следва?Зимнината и портфейлите на хората, нали?Виж, мисля си.....ако се забрани продажбата на алкохол сега би било разумно.За подобни ексцеси действа психологията на тълпата, но много често пиенето е като катализатор.Горе долу като футболните агитки.
43
4
 
24
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
замрисва на социализъм -обири на мандри и други геройства , което те правят активен борец срещу капитализма .
42
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Създалата се ситуация - един хубав момент за пушачите да откажат вредния навик. Ще помогнат на здравето си и ще се видят в пари
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
новия световен ред е от полза на най-богатитезащото те ще оцелеят ище раздават кредити на обеднелите за да оцеляват- или по-точно казано- скрита форма на робствообвита в измислиците като -пазарна икономика- свободен пазар-демокрация- права на човека а тяземята отдавна не е държавна ама на гербавите он.ани.стчета това не го напише в опорните точки дето им ги раздават