Сицилия се готви за масов обир на супермаркети

"Стига сме стояли вкъщи, няма какво да ядем", скандират недоволни
29 мар 2020 07:00,
126
Сицилия се готви за масов обир на супермаркети
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът е на път да подпали в Италия бунтовни пожари, като първият лумна в Сицилия, пише "Монитор".

Още по темата

В ранния следобед двайсетина младежи от Палермо напълват количките си  в супермаркет, но отказват да платят стоката на касите. А когато управителят и подчинените му ги помолват да върнат обратно взетата стока, младите хора започват да скандират: „Стига сме стояли вкъщи, нямаме пари да платим, трябва да ядем!“

Бързо проучване на полицията установява, че на практика става дума за организиран във Фейсбук протест от група с няколко хиляди следовници и с име „Национална революция“.  Нещо повече – органите на реда разбират, че въпросното „уеб–формирование“ се готви за улична война, като „подпалването“ й е насрочено за 3-ти април чрез масов обир на супермеркати в Палермо и цяла Сицилия. Ето защо от петък сутринта всички големи магазини за хранителни стоки на острова са със засилена охрана от полицаи и карабинери.  А явно давайки си ясна сметка за положението в Палермо, неговият кмет Леолука Орландо поиска от правителството в Рим да осигури незабавно за изнемогващите в момента жители на града и въобще на Южна Италия минимална безвъзмездна помощ, наречена от него „доход оцеляване“. „За съжаление до мнозинството хора, които изживяват този момент с безпокойство, но и с достойнство – каза пред журналисти Орландо - се сформират групи от мародери и професионални смутители на реда, които планират акции на насилие с цел грабежи и не крият принадлежността си към мафията“.  И за да може Палермо да изживее кризата в ред и спокойствие,  кметът призова съгражданите си да сигнализират всеки случай на опит за тяхното нарушаване.

Към искането на Леолоука Орландо за „доход оцеляване“ се присъединиха управите в южните области Кампаня и Пуля, където напоследък се шири нов вид грабеж – задигането на пълните с хранителни стоки торби от току що пазарували в супермаркетите хора. Засега най-често престъпното деяние се извършва от малолетни момчета, които веднъж докопали плячката, изчезват яко дим на мотопеди. Предизвиканото от коронавируса социално напрежение накара министъра за Юга в правителството на Джузепе Конте – Джузепе Провенцано да обяви пред журналисти, че Южна Италия може да експлодира и демокрацията да бъде направена на пух и прах, ако в джобовете на най-бедните хора не влязат поне малко пари, с които да преживеят кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Казали са го преди 4 години
Много преди нас: гладен човек жив дявол.
99
0
 
0
 
! Отговори
Orlin преди 4 години
Е те за това Северна Италия иска да се отдели от Южна.
98
1
 
3
 
! Отговори
One преди 4 години
Накратко мафията си иска процента от кризата. Тия с по-зле и от нас. Не вярвах, че е възможно, но явно е. Аз ако бях щях да разпоредя карабинерите да стрелят на месо. Или Просто да затворят магазините.
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не си ги представямРусофилите дори фантазиите ви са настроени на руските честоти, затова не "си ги представяш".
96
1
 
5
 
! Отговори
Delenda Est преди 4 години
Фейсбук трябва да се закрие профилактично. Ако Захаров не го направи сам, ще го направят правителствата на САЩ и Европа. Но преди това ще му наложат милиардни глоби.
95
0
 
3
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Ся, в тая суматоха, да ида да гръмна шефа на Сицилианската мафия - та да стана Аз!
94
2
 
2
 
! Отговори
Не си ги представям преди 4 години
До Анонимен Не си представям общ парад на немцойски,ингелизки и хамерикански военни *** в Москва. Като гледам каква реакция на умряла жаба имат за вируса,въобще не си ги представям като бойци. Не вервам Путин да ги пусне и като туристи и гости на руските либерастни джедъри.
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЩе пратим топ експерти от Прехода, като Костов, Софиянски, Филип Димитров, Луджев, които да проведат Риформите.Гечев и селянката са им достатъчни. Тия другите са като пионерчета пред другарите, които могат да крадат и с ГЗ си!
92
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Па те тия там всичките са си мафиоти...
91
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе съм ти другар, явно си свикнал така да се обръщаш към хората. Айде отивай да завладяваш Русия.
90
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 96"Да няма общ парад в Берлин"Тоя път няма да има втори и трети фронт, другарЕ, тъй че ако има парад, той ще е на Чрвения площад, но не с руско участие.
89
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт!И освен това зад Италия е Русия и Китай така че да внимават много швaбите да няма общ парад в Берлин.
88
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт!Италия има по-силна армия от Германия и Австрия взети заедно.
87
5
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Ще връща щото зад Австрия седи Германия и работата за некадърните жабари става дебела.А и самите хора там говорят на немски и мразят италианците до кръв!
86
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт!Да бе ще връщат нещо на джуджето-Австрия точно никога.
85
5
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Италианците имат да връщат Южен Тирол краден от Австрия.Там даже и не говорят италиански и не могат да ги гледат.
84
0
 
17
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Богатия север го видяхме гола вода е! Не ми се мисли за бедният Юг при тая ситуация.А мафия има там където няма държавност.
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия от Рим и надолу е друга Италия, там все още не са се отърсили от бедността, причинена от Коза Ностра, Ндрангета и Камората.Както се казва там, богатия Север и бедния Юг.
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще пращаме ли войски на НАТО в Италия? Паси иска да праща НАТО в Китай.Къде да ги пратим?
81
3
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 72Вярно е това за Южна Италия. Мусолини успява да изкорени мафията. Точно, както казваш, вкарва повече от 8 000 в затвора, а десетки хиляди емигрират в САЩ. Това, което не казваш обаче е, че точно САЩ и UK изкарват мафията от затворите. Тъй като Сицилия е била неоходима за дебаркирането на корабите, САЩ се споразумяват с мафията! След войната, тъй като са получили подкрепа от мафията и ги познават, САЩ поставя на управляващите постове точно мафията с ясното съзнание какво правят!