Германия копира тестването и карантината от Южна Корея

В Германия се правят между 300 и 500 000 теста седмично
30 мар 2020 11:39,
36
Германия копира тестването и карантината от Южна Корея
Снимка: БГНЕС

В борбата с коронавируса Германия залага на масово тестване и карантина в стратегия, взета назаем от Южна Корея, чийто успех да забави заболяването предизвика завист от страна на други държави, коментира АФП.

Германия вече прави повече тестове, отколкото която и да е друга европейска страна – по 300 000 до 500 000 седмично.

Но правителството иска да увеличи тази бройка.

Още по темата

Целта е да бъдат проверени всички, които подозират, че са се заразили, както и целият кръг от контактни лица при потвърден случай.

Настоящите критерии за тестване са съсредоточени върху тези, които с болни и имат симптоми на Covid-19 и са имали контакт с потвърден случай.

Идеята на правителството е с помощта на повече тестове не да установява ситуацията, а да я изпреварва, отбелязва АФП.

Ключово оръжие в тази битка ще бъде използването на данни от смартфона за проследяване на придвижването на пациент, за да може по-ефективно да се откриват и изолират потенциално заразени лица.

Все пак идеята за следене през телефона остава доста спорна в Германия, чийто Изток отлично помни миналото и методите на Щази.

Стратегията на Южна Корея за „проследяване, тестване, третиране“ може да проработи, посочва шефът на института за борба със заразните болести „Роберт Кох“ Лотар Велер.

„Ключов момент е проследяването посредством телефона“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Илиан преди 4 години
Това изисква много голям финансов ресурс, който ние нямаме и не получихме от ЕС.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следенето на телефона е доброволно. Има закони в Германия. Не е тикволандия.
25
0
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЮЖНА КОРЕЯ Е ЗА ПРИМЕР СПОР НЯМА!
24
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Само с много на брой тестове всеки ден не се удря на сляпо - като сега при нас...
23
2
 
2
 
! Отговори
Козяк преди 4 години
И маски искат от нас и Ноу хау за тестове (за проследяване и третиране работим още върху тях) можем да им предложим... Просто като "братска помощ" ... И без това нас всички на хвалят , така че Ангела може винаги да разчита на нашата солидарност.
22
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 20Не може "след половин час да са заразени" ако има карантина, или?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Все ми се струва, че по-масово и по-ранно изследване за пневмония ще е по-показателно от бърз тест.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да не ни се иска, навсякъде по Света работата отива към колективен имунитет и заразяване на 70% от населението.Лавина не се спира.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17Тестват примерно 50000 на ден. И?Сега не са заразени. Половин час след вече може да са заразени.Каква е ползата?
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И имат вече 50 000 заразени .Докато открият всички заразени ще им стане ясно, че цялата държава е заразена.
17
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 15Бяха простотии, защото човека се опитваше да докаже, че не са имали никакви обеми на тестването, защото всичко ставало на импровизирани места. Обясняваше за часове за тестването и пр. Аз, като човек който работи в такъв център, мога да ти кажа, че това бяха пълни глупости. В момента когато го говорехме това (преди около 5 дни) Германия тестваше между 130 000 и 160 000 на седмица. Сега значително се вдигна тая цифра, защото иначе нещата ще излязат извън контрол.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брех всички имат голям мерак да ни следят през телефоните. Добре че нямам смарт телефон.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже някакъв се пънеше, че той имал "познати" и никой от тях не бил тестван. Един друг обясняваше, че тествали от контейнери и прочие простотииЗащо да са простотии? Тестването до сега беше само за сериозно предположение, че имаш вируса, дори не само за простудни симптоми. Здравите не бяха тествани. Възможно е и някъде да има тестване в контейнери. От началото на епидемията влизането в лекарски кабинет или болница с простудни симптоми беше забранено. Има само обособени места за тестване.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея па, що не взимат пример от нас. Най-добрият начин за справяне с епидемията е да не тестваш. Няма официално потвърдени случаи - няма проблем. След има-няма 1 година ще успеем да се преборим. За какво само ще пълним гушите на производителите на тестове? Глей колко държави ни дават за пример. Баце нали така каза?
13
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 11Скоро карантината няма да я отпуснат. Казвам ти го като някой който работи в един от центровете за тестване в Германия. :)
12
1
 
3
 
! Отговори
niki преди 4 години
А генерал Коронавирус-19 ми говори, че тия бързите тестове не трябвало да се правят сега, ами чак като минела епидемията.Германците по-глпави ли са от нас?
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМерките в България няма как да проработят, защото ще има сигурен срив на икономиката и от там огромен брой косвени жертви. Ще се разчита на спасяване от страна на други Европейски страни като Германия, които вече разбраха, че пълен блокаж и държане на хората под ключ не е решение.Та като човек, чиито роднини лекари работят в Германия мога да твърдя, че макар и натоварени болниците, нещата са под контрол и дори лекуват болни от Франция и Италия, а скоро ще отпуснат карантината
10
0
 
11
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Живея в 200 хиляди град в рурската област.В момента има 48 заразени от които 19 са излекувани засега няма починали под карантина са около 500 човека и са взети около 800 проби.Официалният сайт на града изнася всеки ден информация.Няма забрана за излизане от вкъщи ,стига да не бъдат повече от двама човека и се спазва минимална дистанция от метър , работят всички хранителни магазини ,дрогерии и аптеки.Глобата за събиране на повече от трима души на едно място е 150 евро
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да изкопират най- важното- затвориха си границите
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Така е.Най-лесно е на този Свят да се плюе и мрънка.