Еврокомисар: Европейският проект e под заплаха от изчезване

Опасността са разногласията по икономическата политика
31 мар 2020 00:30, Елка Василева
78
Еврокомисар: Европейският проект e под заплаха от изчезване
Паоло Джентилони. Снимка: архив, БГНЕС

Разногласията сред страните членки по икономическата политика в отговор на пандемията от коронавирус рискуват да разделят и да обрекат на гибел европейския проект. Това заяви Еврокомисарят за икономиката и бивш премиер на Италия Паоло Джентилони, цитиран от АФП.

Още по темата

Джентилони заяви още, че взаимният дълг никога няма да бъде съгласуван от страните от еврозоната, но е важно Германия да стигне до споразумение с южните си съседи, които в момента са най-тежко засегнати от пандемията.

„Европейският проект e под заплаха от изчезване“, заяви Джентилони пред италианското Радио Капитал, предаде БНР.

„Ясно е, че ако икономическите различия между европейските страни, вместо да намаляват пред лицето на криза като тази, се увеличават...ще бъде много трудно да запазим европейския проект единен“, предупреди той и допълни:„Без Германия не можем да постигнем компромис“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Long live EU!
3
2
 
20
 
! Отговори
народна мъдрост преди 4 години
ако искаш мир, готви се за война. ако се готвиш за мир, готви се за изчезването си.
2
10
 
11
 
! Отговори
БрекСит Завинаги преди 4 години
кога Ви казах, че дните му са преброени, ми се смяхте, слагахте ми минуси и ме трихте. Един нищожен вирус го съсипа, а представете си, ако имахме по-голяма криза като Война с Китай - за 24 часа, щяха да Капитулират и Европа да радне в Китайски Робство - за което разбира се не е късно, нали за това *** от Пекин Ни пуснаха Вируса - пълна Власт и Контрол над Света!!
1
10
 
21
 
! Отговори
НАРОДНА ВЛАСТ преди 4 години
НАКРАЯ БЪЛГАРИЯ САМА ЩЕ ОСТАНЕ В ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЧЕ И ПЛЮХТЕ ПО РУСИЯ ИМА ДА СА ШИБАТЕ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ И НАЛЯВО И НАДЯСНО ПЛЕМЕ НО ВЕЧЕ НЕ ЮНАШКО А САМО ПЛЕМЕ ЗА 30Г . ОПРАСТАЧВАНЕ ОТ ФАШИСТИ АНТИБЪЛГАРИ НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ДЕМОКРАТИ.