От днес членките на ЕС разполагат с ?37 млрд. за справяне с кризата

Средствата са за здравни системи, малки и средни предприятия...
1 апр 2020 08:22,
30
От днес членките на ЕС разполагат с ?37 млрд. за справяне с кризата
Снимка: БГНЕС

От днес страните членки на Европейския съюз ще разполагат с 37 млрд. евро за отговор на кризата, предизвикана от коронавируса. Средствата бяха освободени по бърза процедура след предложение на Европейската комисия и решение на Европейския парламент и Съвета.

Тези 37 милиарда от средствата по кохезията ще могат да се ползват от държавите за укрепване на здравните им системи, в  подкрепа на малките и средните предприятия, краткосрочните схеми на работа и услугите в рамките на общността, пише БНР.

Още по темата

Около 8 милиарда евро ще се  осигурят от неизразходваното авансово финансиране през 2019-та година по линия на структурните фондове. Останалите 29 милиарда евро ще бъдат изплатени на ранен етап от суми, които иначе щяха да бъдат дължими по-късно тази година.

Средствата ще бъдат предоставени със задна дата от 1 февруари за покриване на разходи за спасяване на човешки живот и защита на гражданите. Страните  ще разполагат и с повече гъвкавост за да правят трансфери между програмите по политиката на сближаване за да пренасочват ресурси там,  където е най-необходимо.

Съветът също така измени обхвата на фонд „Солидарност“ на Европейския съюз, за да включи към природните бедствия и извънредните ситуации за общественото здраве.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
я гледай... преди 4 години
До БАНко 17 Ама чакаш селянина от Банкя да ти спасява зад.ника , нали ?
24
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До !: 8 Пак не си доволен. Ами ако го нямаше този един милиард , по добре ли щеше да бъде ?
23
1
 
2
 
! Отговори
шмеркел преди 4 години
37 млрд??? А в САЩ 2 трлн.$. Срам.
22
3
 
9
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
ГЕРБ си постигна целта!Но с тези пари по-алчни ще станат!Това го постигна благодарение на гърба на народа!Това ще им струва скъпо и скоро,скоро короната ще ги отнесе от хоризонта!!!
21
2
 
0
 
! Отговори
гл. шеф. преди 4 години
от. гл. шеф на тайно разузнаване. вписваме на всички да се пазят от групата от гр. Кюстендил. с уредите. те на нашият румен превзимат майкаму. сменят я в райна синъво е бивш военен. в дъщеряй антонета и Кирчо сменят майкаму на румен. и тя почва да се кара с румен. те всички съседи ви сменят с вируси. вие неги заловихте. с тех има и полицай. и ви гледа саира.
20
2
 
7
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
ГЕРБ,махайте вече маските и ръкавиците,пари ще бройте,истински пари!После и банкет ще има!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще паднат пачки!!
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не русите,европейските държави сами ще прекратят това безумие ЕС.И като стане само българските нпо партийки няма да го осъзнаят.
17
5
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
В края на годината СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ще отчете увеличаване на депозитите в банките , особено МИЛИОНЕРИТЕ !!!
16
4
 
10
 
! Отговори
айде на преди 4 години
частните асансьори. Урааааа!
15
4
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Списък на получилите помощ от бюджета материално слаби при корона вирОса " БОЙКО":1......2......3.....5 000 000 000......... ОБЩО..........О.ОО ГАРАНЦИЯ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И КОМ . ПАРТИЯ ГЕРП09.09.2020
14
2
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
За мигрантите ще има ли ? ТРЯБВА !!!
13
4
 
5
 
! Отговори
Скръндзи преди 4 години
Ха-ха, това са жълти стотинки за ЕС. Само ние ще изцоцаме няколко милиарда покрай тоя цирк. За целия ЕС ще удари над трилион сметката. Кой ще я плаща не знам само. Китайците ще ни размажат в идните години.
12
4
 
5
 
! Отговори
защо преди 4 години
Не се дава подкрепа поне за социално слабите хора както е в Европа и в Америка и в Канада, където на всички хора се дават четири цифрени суми за подкрепа.Европейци сме но не съвсем даже на практика не сме дори и да е за добре.
11
5
 
10
 
! Отговори
Рубладжийски мульо преди 4 години
Аааа, не ги искаме тия милиарди! Искаме си осемте раздрънкани Камази с одеалата и походните легла. И ония кубинските шебеци, дето лекуват с баене.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първото ,което трябва да направят страните от Европа след кризата е да се съберат онлайн и да прекратят ЕС.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сега си купуваха лукс, любовници, къщи, пълниха сметките в офшорките, а сега ще си купуват здраве. Хората са виновни че търпят това
8
2
 
6
 
! Отговори
!: преди 4 години
Стига глупости бре, осъзнавате ли какви трохи са това за икономики като немската и френската, където се определиха по 500 млрд помощи от страна на държавата....до държава като България надали ще достигне и 1 млрд.
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито на всички гербери
6
9
 
14
 
! Отговори
хехе преди 4 години
Бойче беше от първите де надуши че ще има фонд Коронавирус и бърже се организира - пози стойки и чалъми започна с 2 брифинга дневно /пресконференции/ ограничи пътувания, затвори граници, поръча маски обдихватели чудеса пръв се сети нашия - чак Меркел се впечатли. Е как няма да купи къща в Барцелона през 3 офшорки препрани пари ами и още една две ше купи - тея дето им поръча обдихватели ше му я купят на чиет име каже ше я пишат оп мис бикини оп 2ра мис ше си земе ако иска а вий ше плащате заем