ЕС отговаря на COVID-19 с мерки за ? 2,77 трилиона

Това е най-мащабната сума за справяне с криза досега
2 апр 2020 14:22, Елка Василева
63
ЕС отговаря на COVID-19 с мерки за ? 2,77 трилиона
Урсула фон дер Лайен. Снимка: архив, БГНЕС

ЕС отговаря на епидемията от COVID-19 с мерки за 2,77 трилиона евро, съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя отбеляза, че това е най-мащабната сума, която ЕС е осигурявал за справянето с криза досега.

Фон дер Лайен представи подробности за обявените вчера намерения ЕК да насочи 100 милиарда евро към временна заетост, докато трае епидемията от COVID-19. По нейните думи това е огромна сума, която ще бъде разположение на всички държави от ЕС. Целта е служителите в дружествата, останали без работа покрай епидемията, да получават възнаграждения от европейския бюджет, за да имат закрила и да бъдат готови да възстановят дейността си при първа възможност.

Още по темата

Председателят на ЕК заяви, че бюджетът на ЕС до 2027 г. трябва да бъде съобразен със стратегическите решения за бъдещето. Според нея още е рано за цялостна стратегия за отпадане на въведените ограничения, като се предвижда мерките срещу разпространението на заразата да бъдат премахвани поетапно и с различна скорост в отделните европейски региони.

Фон дер Лайен изрази загриженост от мерките, предприети в някои държави, които "отиват твърде далеч". Тя уточни, че особено мерките, въведени в Унгария, будят тревога. Извънредните мерки са необходими за защита на общественото здраве, но трябва да бъдат временни, строго съразмерни, да подлежат на проверка, поясни председателят на ЕК.

Тя коментира, че днешното решение на Съда на ЕС срещу Унгария, Полша и Чехия за неизпълнение на задълженията за разселването на мигранти касае миналото. Това решение ще ни даде насоки за бъдещето, каза председателят на комисията, без да изразява намерение ЕК да наложи глоби на трите страни, докато изпълнят задължението да приемат разселени от Италия и Гърция мигранти. Фон дер Лайен съобщи, че след Великден ЕК ще направи предложения за промени в европейската политика за миграцията./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре да не пращат пари към България,че обикновения човек пак няма да усети нищо.....
36
0
 
17
 
! Отговори
69 преди 4 години
Колкото повече пари ЕС дава, толкова по дълга ще е карантината у нас. Боко и компания, докато не се докопат до всяко евро, няма да мирясат. Хич не ги интересува народа, бизнеса и тн.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва сериозна политика по изтегляне на инвестициите от Китай, вече на всички ни писна, то не беше САРС, птичи грип, свински грип, сега и това, ясно е че на комунистите там неможе да се разчита, Япония и Ю. Корея осъзнаха това и започнаха леко полека да преразглеждат тия неща
34
1
 
7
 
! Отговори
нашта схема 4-4-2 преди 4 години
Ето къде било заровено коронавиросното куче .На всеки който участва в МАСОВАТА ПСИХОЗА - бонусче ( десет цифрено )Гледай ти, гледай ти ...
33
3
 
9
 
! Отговори
дефакто преди 4 години
По 200 300 млрд . евро на седмица , малко са , трябват много повече пари, само в китай безработните са вече 100 милиона души , още сте в самотоначало на азиатската криза , нищо не сте видели американски програмисчета мамини ....
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шистите са незначителен процент от щатската икономика. Петролът е огромен от руската."Ще си извадя окото, че да се смеят на тъщата, задето има кьорав зет" - малко така им се получи на Путин и Сечин.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаТомас, на шистовата индустрия САЩ хи на й е смешно. :-)
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
светът пламнаСтига с тая драма бе, от какво е пламнал? Атомна война ли, що ли?
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАха то така помогнаха Китай на Испания с ония менте тестовете, че целата страна гръмна, да не говорим за предпазните им маски и облекла, както се оказа от тях няма никаква полза
28
3
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
Като не му даваш пари защо не му даваш? Като му даваш печатали ги били без стойност? Бе вие наред ли сте?
27
0
 
6
 
! Отговори
добрутро сега станах преди 4 години
Я ! Петрола паднал 10 пъти, в икономиките се вливат ТРИЛИОНИ . Че ние сме много добре !
26
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЕС ДОБРЕ Е КРАЛО ОТ ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ ЗА ДА ИМА ТОЛКОВА ПАРИ!!!НИЩО ЧУДНО ДЪРЖАВИТЕ КОИТО СА НА ЕВРО ДА ПЛАЩАТ РЕАЛНО ХАРТИЯТА ЕВРО КОЯТО ЕС ИМ ДАВА И ТАКА ЕС ДАВА ХАРТИЯ А ПОЛУЧАВА ТРИЛИОНИ РЕАЛНИ ПАРИ :D
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
печатане на пари без стойност и после отново вечно робство и изгърмяване на бушони
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала шапка им свалям добра "криза" забъркаха, който не приеме Истанбулската конвенция ще види пари през кривия макарон. Глейте в Гърция как фалираха и не смеят да шукнат напълниха им островите с бежанци.
23
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия, Куба, Китай са страните който помагат. *** критикуват. Дадохме безплатно земята си за военни американски бази. *** приветстват.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е път към дереджетата на Зимбабве и Венецуела.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко ще сънува милиардите довечера
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаТова е пикът на долара, но скоро ще се срине поради прекомерно "ппечатане".
19
0
 
8
 
! Отговори
дойдохме си на лафа преди 4 години
То не било края на света, значи. Пак схема, но джакпота събуди даже най-оядените.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, че ще се къпем в пари и всички ще сме милионери. Руската банка напечата преди няколко дни, сега чакаме Китай. Вага правилно каза, че водата ще струва хиляди.