ЕС отговаря на COVID-19 с мерки за ? 2,77 трилиона

Това е най-мащабната сума за справяне с криза досега
2 апр 2020 14:22, Елка Василева
63
ЕС отговаря на COVID-19 с мерки за ? 2,77 трилиона
Урсула фон дер Лайен. Снимка: архив, БГНЕС

ЕС отговаря на епидемията от COVID-19 с мерки за 2,77 трилиона евро, съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя отбеляза, че това е най-мащабната сума, която ЕС е осигурявал за справянето с криза досега.

Фон дер Лайен представи подробности за обявените вчера намерения ЕК да насочи 100 милиарда евро към временна заетост, докато трае епидемията от COVID-19. По нейните думи това е огромна сума, която ще бъде разположение на всички държави от ЕС. Целта е служителите в дружествата, останали без работа покрай епидемията, да получават възнаграждения от европейския бюджет, за да имат закрила и да бъдат готови да възстановят дейността си при първа възможност.

Още по темата

Председателят на ЕК заяви, че бюджетът на ЕС до 2027 г. трябва да бъде съобразен със стратегическите решения за бъдещето. Според нея още е рано за цялостна стратегия за отпадане на въведените ограничения, като се предвижда мерките срещу разпространението на заразата да бъдат премахвани поетапно и с различна скорост в отделните европейски региони.

Фон дер Лайен изрази загриженост от мерките, предприети в някои държави, които "отиват твърде далеч". Тя уточни, че особено мерките, въведени в Унгария, будят тревога. Извънредните мерки са необходими за защита на общественото здраве, но трябва да бъдат временни, строго съразмерни, да подлежат на проверка, поясни председателят на ЕК.

Тя коментира, че днешното решение на Съда на ЕС срещу Унгария, Полша и Чехия за неизпълнение на задълженията за разселването на мигранти касае миналото. Това решение ще ни даде насоки за бъдещето, каза председателят на комисията, без да изразява намерение ЕК да наложи глоби на трите страни, докато изпълнят задължението да приемат разселени от Италия и Гърция мигранти. Фон дер Лайен съобщи, че след Великден ЕК ще направи предложения за промени в европейската политика за миграцията./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС е най-великия съюз! Франция е велика! Vive l'Europe, Vive la France!
56
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
има правителства за наказателно преследване,тях кога
55
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 4 години
е ще видим/които доживее/дали старите номера ще ви свършат работа,когато забъркате някакви ла.на за да прикриете неспособността си да управлявате вадите едни суми с обещанието,как ще се еДе,е ще се облажат едни олигарси и администратори и до там,а отговорност от политиците кога..закъснели реакции,неподготвеност,половинчати мерки
54
1
 
1
 
! Отговори
+- преди 4 години
Тя се изини на Италия,че бяха я оставила сами да се борят срещу вируса не получиха никаква помощ от ЕС. Това защо не о пишат тези журналисти?
53
3
 
2
 
! Отговори
Филип преди 4 години
До ГражданинНяма чужда култура бе готин.И са работливи и са обучени ако не са то ще се обучат.Какви чужди граждани са мароканците или малииците във Франция или Белгия например.Роден език им е френския учили са във френски училища и имат и навици и всичко а са и отлично подготвени.Ай стига расизъм а!
52
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Само до емигранти ни е сега. Никакви емигранти. Безработицата ще удари европейските граждани, обедняването също. Само това остава да издържаме още някакви, дето нямат нито хигиена, нито съзнание, не спазват никакви правила, не учат, не работят и се опитват да ни налагат чужда култура и традиции, пък и да живеят на наш гръб.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не си мислите, че ЕК ги дава тези пари. Това е сумата от средства, които всяка държава отделя за борба с КВ.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ep da pokaje prozrachno i bez nikakva korupcia v mediite listata s zaplatite na vsichki ep deputati i drugi personi ot ep upravlenieto s budjeta na eu darjavite i eu narodite suvereni na eu.
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oste Sankcii i virusi?
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕК нищо не дава , дават всички *** които издържат тези търтеи .
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ, БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ, ГЕРБ, НАТО, МИЛИАРДИ, ЕС, ВИРУСИ, НОВ СВЕТОВЕН РЕД, ТРИЛИАРДИ.......
46
0
 
7
 
! Отговори
456321 преди 4 години
В Великата американска империя жена платила 35 хиляди долара за да я лекуват от вируса. Здравна система капиталова. Милиони хора ще останат тези дни без здравни покрития. Което значи че докато са в карантина ще трябва да платят от джоба си. Ако съберем с 50 милиона които нямат здравни осигуровки ще стане тежко там. Китай ряпа да ьдът пред това което ги чака обикновените хора в Великата империя
45
3
 
3
 
! Отговори
Деян преди 4 години
Браво на ЕК,тази огромна сума пари трябва да е достатъчна за защитата на икономиката,на еврото и лева съответно,все пак е вързан към единната европейска валута.Определено това е много добра новина!
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия, Куба, Китай помагат. *** критикуват. Дадохме безплатно земята си за военни американски бази. *** приветстват. Фащ спретна биологична война срещу света. *** приветстват. *** пъnчuвu пишете минуси за да ви преброим колко сте само в този фейk сайт
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
направо ги гонете маджарите от ЕС, неможе е така без никакво предупреждение да блокира целия транспорт, хората седеха с дни по границата там
42
2
 
4
 
! Отговори
43513 преди 4 години
Интересно как никоя медия не пише за безработица в Китай, нито за дълговете им. Всекидневно ни докладват за дълговете на САЩ ама никой не говори за тези на Китай. Да не влизаме и по-надълбоко в социалната им кредитна система, което е нехуманна и тези и послушни наивни китайци пак отиват на масов геноцид. Тези червените агенти по сайтовете, никога не ги коментират тези неща някак.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празни рафтове и много напечатани банкноти. И във Венецуела е тъй отиваш със една торба пари във магазина и ако намериш нещо по празните рафтове изсипваш парите на тезгяха и 12 касиерки почват да ги броят.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за Русия, Куба и Венецуела няма ли от тези парички?И те се нуждаят, инернационализъм няма ли?Аз лично ще им дам по 10 евро, което е хиляди в рубли.А може да се отвори и DMS.
39
8
 
1
 
! Отговори
Пабло преди 4 години
Тези трите комунистически държави(унгария,чехия,полша)Като са решили да си правят своеволия и да не спазват еу законите и споразуменията веднага като ответна мярка техните граждани да бъдат експулсирани от страните от западна европа! АМАН ОТ *** ПРАВИТЕЛСТВАТА ИМ ДЪРПАТ ЯКО ПАРИ ОТ РАЗВИВАЩИТЕ СЕ СТРАНИ А ПОСЛЕ ВИКАТ НЕ НА ЕВРОПА!!!ГАДНИ ДВУЛИЧНИ КОМУНИСТИ!!!!
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази заспалата за какви мигранти ми говори сега,нито дъщеря ми може да се прибере ,защото работи в Германия като лекар на първа линия,нито съпругът ми инженер на кораб в световния океан, за какви мигранти ми говори тая,ние ще умрем сами пръснати по света,неадекватни управленци!Луди някакви!