ОССЕ с критика за извънредните правомощия на Орбан

Демократичното управление в Унгария било застрашено
2 апр 2020 14:56, Петя Славова
25
ОССЕ с критика за извънредните правомощия на Орбан
Снимка: БГНЕС

Представители на Парламентарната асамблея на ОССЕ за правата на човека оцениха, че предоставянето на извънредни правомощия на унгарското правителство по време на пандемията на коронавирус, без да се определя срокът им на действие, е "опасна стъпка, която подкопава демокрацията в тази страна".

Още по темата

"COVID-19 вече отне много животи, но се страхувам, че демократичното управление на Унгария сега е сериозно застрашено. Липсата на парламентарен надзор или ясна дата за прекратяване на извънредното положение е много тревожно развитие и се надявам унгарските граждани да поискат от Парламента да се върне на централното си място при вземане на решения", заяви Кириакос ХаджиЯни, председател на Генералната комисия за демокрация. Човешки права и хуманитарни въпроси в Парламентарната асамблея на ОССЕ.

Заместник-председателят на комисията Михаил Георг Линк от Германия каза, че в много страни са били въведени извънредни правомощия за борба с кризата, но че липсата на парламентарен надзор е особено тревожна в Унгария, се казва в изявлението на ОССЕ, цитирано от БГНЕС.

"Не можем да позволим парламентът да бъде маргинализиран в тази борба за здравето на нашите общества", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Секешфехервар преди 4 години
Да знаете, че и Орбан се уяде.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИВА ОРБАН !!!
18
1
 
4
 
! Отговори
Една подробност преди 4 години
Самият Дянков си каза, че възнамерява да продаде имотите на БАН за 200 милиона, а после разбрахме, че всъщност стрували 5 милиарда. Затова онази презокеанска групировка може би не е най-подходящият купувач. Но желаещи да купят винаги ще се намерят.Да им оставим имоти за 1 милиард, но в БАН да остане главно научната информация, каквото предложение имаше. Който ще разработва теории, също и българистичните науки да идат към ВУЗ-овете, а научно-приложните да търсят стопанско финансиране на проекти
17
2
 
5
 
! Отговори
В период на криза преди 4 години
е нужна здрава ръка.За народ с башибозушки манталитет като нашия, здравата ръка е задължителна в такъв период.Например, ако имаше такива правомощия, Бойко вместо да тегли огромен заем, можеше да се възползва от това, че има презокеански строителни предприемачи мераклии за имотите на БАН.Не е нужно да им продаде всичко, нека остане толкова, колкото е нужно, за да имаме една разумно изградена БАН, а не сегашния раздут хрантутник. Да продадем имоти за 4 милиарда и да оставим имоти за 1 милиард.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех, Орбане, Орбане - да си жив и здрав, че да показваш на еврогeйците и сор сои дите как се защитава Родината! Орбан е най-големия трън в петата на гореупоменатите- нека дълго да е все такъв.Жалко, че нашия е подметката на тях.
15
3
 
12
 
! Отговори
Еврогей преди 4 години
Не се занимавайте с Орбан бе джен.дъри, човека е много полезен за собствения си народ, вместо да се съобразява с вашите гейц.енности. За съжаление нямаме такъв като него, затова ни управлява един пр0ст, полуобразован, алчен и корумпиран Пожарникар - готов със свалени *** да получи вашите инструкции!
14
2
 
10
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Сравнение Орбан не е президент, а министър-председател, както и ББ. За да се изказваш така категорично трябва да познаваш добре българската и унгарската конституции. И двата президента имат само представителни функции. Не зная точно какви пълномощия е дал унгарският парламент на Орбан, но той може да управлява както си иска, защото има квалифицирано мнозинство на неговата партия в парламента им. Пълни глупости са да се прави паралел м/у ББ и Орбан. ББ няма дори обикновено мнозинство.
13
1
 
13
 
! Отговори
Алабала преди 4 години
Тия незнам какви евроге..ве са, но да МЛЪКНАТ. Какви права и демокрация? Та вие точно незащитихте най- толямото право на хората да се лекуват. Заключихте да умират като ***. А повечето с навременна лекарска намиса можеха да са живи. НE ВИ ВЯРВАМ, ЛИ.ЦЕ.МЕРИ ЕВРОПЕЙСКИ. Разочаровах се от псевдо демокрацията. Но ще дойде време да минете през Хага за геноцид срещу човечеството.
12
2
 
14
 
! Отговори
Сравнение преди 4 години
Орбан е президент със замах за разлика от нашето ***, което нищо не прави, а само плещи като лидер на опозицията. Орбан иска правомощия за да върши полезна за държавата работа. По-лесно е да не правиш нищо и да критикуваш. Ясно е кой е по-полезен в случая.
11
0
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 9Ами мисля, че всички, които сме ходили на училище сме учили по история и знаем?Цезар слага край на републиката.Заражда се Римската империя, като първият император е Август.Затова е полезно да учим историята - можем много полезни неща да научим!
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да искат да станат конституционна монархия с крал Орбан.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До човекИ какво се случва с Цезар?
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този съд мисли първо за правата на нелегални мигранти после за малцинствени гупи в Европа, а за европеейците пет пари не дават мен това ме притеснява.
7
7
 
11
 
! Отговори
МКII преди 4 години
От Европа читави ще останат само източна и централна. Западна Европа и САЩ няма да се изправят след кризата, така че ги отпишете. Търсете икономически връзки на Изток - Русия, Иран, Китай, Индия, Япония. Това е в общи линии.
6
2
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
Само за сведение:Понятието "диктатор" е измислено в демократичната република Рим.Всъщност, диктатор е държавна длъжност.По време на криза или война властта се предава на един човек, диктатора, който управлява с декрети.Мисля, че за диктатор е бил назначен Помпей, на който са му възложили задачата да избави народа на Рим от пиратите.Но длъжността е за определен срок.Юлий Цезар пръв се обявява за пожизнен диктатор.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат да убият Орбан политически това според тия пишлемета се нарича демокрация. Трябва да сме в един лагер с Унгария, Полша и Чехия.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Северна Корея е така само Ким и неговите генерали командват В БГ е така само Боко и неговия щаб комaндват, какво мисли ОССЕ по тоя въпрос, това не са ли извънредни правомощия.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха след два опита за неуспешен преврат който спретнаха от Брюксел на Орбан сега и това пукат се гадовете че хората са с него
2
3
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Кои са ОССЕ и с какво право се бъркат във вътрешните дела на Маджария?
1
14
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
Между Орбан и Янош Кадър вече няма разлика.Властта е голямо лакомство