Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19

В страната не са въведени задължителни строги мерки за изолация
4 апр 2020 10:16, Ния Христова
296
Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция трябва да е готова за хиляди смъртни случаи от новия коронавирус, предупреди премиерът Стефан Льовен, цитиран от ДПА и БНР.
 
"Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме подготвени за това", каза Льовен в интервю за шведския всекидневник "Дагенс нихетер". Той изтъкна, че пандемията от COVID-19 ще продължи "месеци, не седмици" и призова "да не бъде свалян градът". 
 
Попитан на какво се основава прогнозата му, Льовен спомена опита на други държави и степента на разпространение на вируса в Швеция.
 
Правителството за сега залага на стратегия, която не въвежда задължителни строги мерки за изолация. Шведският премиер призна, че "това означава също, че ние ще имаме повече много болни хора, нуждаещи се от интензивни грижи, ще имаме много повече мъртви".
 
По последни данни в Швеция, която е с население от 10 милиона, има 6131 регистрирани случаи на заразяване с новия коронавирус и 358 починали.
 
"Мисля, че (шведският подход към кризата) не бива да бъде преувеличаван прекалено много", каза още Льовен. Той уточни, че "всички страни обмислят как да наложат социално дистанциране и да укрепят здравната си система. Ние го правим по различни начини, понякога сме на различни етапи (от епидемията)".
 
Шведският премиер подчерта, че кризата не се отнася само до броя на хората, които ще се нуждаят от медицинска помощ, но и до икономическите последици. Той заяви, че освен до епидемиолози, правителството се е допитало и до икономисти как да бъдат смекчени последиците за икономиката и заетостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
4
 
36
 
! Отговори
Lan преди 4 години
252, забавянето няма да намали значително труповете, ако се премине точката на пречупване и епидемията удари при липсваща държавност труповете ще са в пъти повече...За вирус лечение няма, има значение само дали ще има интензивно легло с респиратор. Проста сметка показва (при избран най-тежък Италиански сценарий), че легла има - стига да се използват добре. Единственото, което ни липсва е интелект да схванем, че не сме Господ и смърт ще има! Независимо какво изберем.
231
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanЗа твое съжаление нищо от това което казваш няма и най-малко отражение в реалността. Пробва се с няколко заучени фрази и няколко заклинания. За Германия стана ясно, че нищо не знаеш, разбрахме, че и за Европа като цяло нищо не знаеш. За някакви математически модели говориш, но явно и там не си наясно ... бих очаквал, че Робърт Кох институт и Хелмхолц Институт комбинирани с някои от нащ мощните изчислителни центрове в Европа знаят как да работят с данни ... малко по-добре от теб. И така.
230
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не за хиляди, за десетки хиляди да се приготви. Англичаните и те бяха много смели - нищо няма да ни стане, ща си изградим имунитет, какво стана сега - по 500 поничали на ден и още са далече от пика.
229
4
 
32
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Рецесия ще има за всички, обедняване ще има за всички, но някои държави няма да ги има дори и още да стои името им на картата - на тяхно място ще е дива джунгла, в която има дори и убийства от глад, а труповете никой няма да брои! Това си избрахме ние...
228
4
 
33
 
! Отговори
Lan преди 4 години
249, защото европейските държави чудесно знаят, че не могат да си позволят да се изолират и знаят, че трябва да го изкарат и то възможно най-бързо, с възможно най-малко рестрикции и по възможност с възможно най-малко жертви - БАЛАНС между трите. А не "Дай да няма жертви сега, а това че след три месеца няма да има държава, не е важно!" Хората са доволни, правителството краде, след пет месеца няма да има кой да брои жертвите! Хората пляскат във възторг, защото сега се чувстват защитени...
227
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 244Китай постави под карантина провинция Хубей и не позволи голямо разрастване из цял Китай!Нищо подобно не направиха в Ломбардия,Мадрид, Валенсия ,Париж от където тръгна заразата по Италия,Испания ,Франция!
226
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шведите явно искат да обезлюдеятс 1-2милиона и да приемат примитивни от Азия и Африка ,да им работят!
225
1
 
43
 
! Отговори
BG преди 4 години
Ами оставят ги на естествен подбор-който оцелее.Това означават мерките там.
224
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що се отнася до ваксините, засега има съобщения от САЩ, Русия и Англия, че са изпитани ваксини срещу коронавируса върху животни, които са дали положителен имунен отговор. През 2014 г. са били изпитани ваксини - някои с успех -срещу Близкоизточния ресспираторен синдром причиняван от коронаворуси (MERS-CoV) върху мишки, макаци и камили, но не са доведени до клинични изпитания, поради стихването на епидемията през 2015 г.(Experimental MERS vaccine shows promise in animal studies, July 28, 2015)
223
0
 
44
 
! Отговори
Съветник преди 4 години
Стига бляхте като паникьори.Преди месец се правихте на неуязвими, днес треперите и чертаете мрачни картинки.Като човек, който беше сред първите, които аргументирано поискаха карантина - и по-слециално грипна ваканция и социална изолация още в началото на февруари и затваряне на границите през януари, ви казвам - щом китайците се справиха пък са милиард и половина народ без особени хигиенни навици, значи и Европа може да се справи.Това е война, страха е лош съветник.
222
2
 
38
 
! Отговори
до Сведущ преди 4 години
В България програмта "програмата" се свежда до това мутрафоните да не дадат и лев на хора, които не са лично техни слуги и ортаци.
221
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента заразените в Швеция са 6443 души, а починалите - 373. Това съвсем не е отрадна картина. И англичаните щяха да правят стаден имунитет, пък сега блеят като метиляви овце. Защото там епидемията в момента направо ги помита: имат 41903 зараззени и вече 4313 жертви. Във Франция пък заболелите са вече 82165, а починалите 6 507. Половината от тези заболели са в болниците. Френското правителство се надява, че следващата седмица ще започне спад вследствие на взетите мерки.
220
3
 
38
 
! Отговори
сведущ преди 4 години
В Германия всички предприятия ще получат помощ, базирана на брой персонал. Позната от Берлин, която има двама служители за два месеца ще получи малко над 5000 евро. В България, програмата, което правителството обяви е отврат. Първо ти гледат обората от предния месец, а много фирми работеха през февруари т.е. нищо няма да получат. Второ, трябва да гарантираш, че за тези, които са ти платили част от разходите, ще ги задръжиш и след това?? А кой знае какво ще е след 2 месеца и дали ще имаш пари.
219
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетете, проучете. Досега срещу корона-вирус няма успешна ваксина. Поради механизъма на действие, ваксината даже влошава болестта при последващо заразяване.
218
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 234"Вирусът, обаче, ще си е наоколо. Тогава какво правим?"Докато се изработи ваксина ще се мине на "две скорости". Възрастните ще си седят главно в къщи или навън но сами, останалите масово тестване и тези които са го изкарали безусловно на работа и в помощ на възрастните, останалите леееко настрани. Ако МНОГО се засили, пак с леки ограничения локално. Естествено, всички с повишени предпазни мерки. И така до ваксината.Не звучи много добре, но никой не е казал, че ще е както преди
217
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По една случайност, тези страни се справят малко по-добре с проблема. Защо ли?На мен друго ми е чудно, някой ден все пак ще трябва да излезем от бункерите. Вирусът, обаче, ще си е наоколо. Тогава какво правим?
216
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Lan"и там няма да закъснеят мерките, но ще ги въведат навреме и ще оцелеят и като народ и като държава."Шведите закъсняха и то ужасно и ще съжаляват жестоко за това. Всъщност пишеш под статия, в която пише, че са поръчали хиляди чували за трупове. Съседна Норвегия не се готви за такова нещо, а страните са сходни по географско местоположение, гъстота на населението, икономическа мощ и пр. Единствената разлика е, че Норвегия отдавна има карантина: в момента Швеция има три пъти повече жертви
215
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
#230Глупости,шита сега удря вентилатора в Швеция и точно правителството им ги подведе.Можеха да ограничат разпространението на болестта,както направиха Норвегия,Дания и Финлсндия..ще броим пилците наесен.
214
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanАбе, другарю, колегите вирусолози (професори и шефове на огромни клиники) не могат да преценят как и в какви мащаби ще се развие епидемията, ти си разбрал, че било сметнато. Да ви имам самочувствеито откъде го вземате! В Германия няма забрана за разходки, но в Германия и без тази забрана няма никой на улицата, разбираш ли ме? И какво помага това че няма, когато нищо освен аптеките и хранителните магазини не работи, нали се оплакваш за икономиката, какво общо има това с разходките?
213
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanТе си имат епидемия, но ОЩЕ ПРЕДИ ДА СИ ИМАТ ЕПИДЕМИЯ мерките вече бяха в сила. С други думи, те ги наложиха приблизително КОГАТО БЯХА В НАШЕТО ПОЛОЖЕНИЕ. ДАЖЕ ВОДЕЩИ ГЕРМАНСКИ ВИРУСОЛОЗИ СМЯТАТ, ЧЕ ГЕРМАНИЯ ЗАКЪСНЯ, А ТОВА ЧЕ ФРАНЦИЯ ЗАКЪСНЯ Е ВИДНО И С ПРОСТО ОКО, НАЛИ ТАКА?