Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19

В страната не са въведени задължителни строги мерки за изолация
4 апр 2020 10:16, Ния Христова
296
Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция трябва да е готова за хиляди смъртни случаи от новия коронавирус, предупреди премиерът Стефан Льовен, цитиран от ДПА и БНР.
 
"Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме подготвени за това", каза Льовен в интервю за шведския всекидневник "Дагенс нихетер". Той изтъкна, че пандемията от COVID-19 ще продължи "месеци, не седмици" и призова "да не бъде свалян градът". 
 
Попитан на какво се основава прогнозата му, Льовен спомена опита на други държави и степента на разпространение на вируса в Швеция.
 
Правителството за сега залага на стратегия, която не въвежда задължителни строги мерки за изолация. Шведският премиер призна, че "това означава също, че ние ще имаме повече много болни хора, нуждаещи се от интензивни грижи, ще имаме много повече мъртви".
 
По последни данни в Швеция, която е с население от 10 милиона, има 6131 регистрирани случаи на заразяване с новия коронавирус и 358 починали.
 
"Мисля, че (шведският подход към кризата) не бива да бъде преувеличаван прекалено много", каза още Льовен. Той уточни, че "всички страни обмислят как да наложат социално дистанциране и да укрепят здравната си система. Ние го правим по различни начини, понякога сме на различни етапи (от епидемията)".
 
Шведският премиер подчерта, че кризата не се отнася само до броя на хората, които ще се нуждаят от медицинска помощ, но и до икономическите последици. Той заяви, че освен до епидемиолози, правителството се е допитало и до икономисти как да бъдат смекчени последиците за икономиката и заетостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
34
 
! Отговори
Леле до 222 преди 4 години
Опитват се в БАН, но засега всички експерименти дават резултат ракийка...
211
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanНе съм сигурен каква е идеята на последния ти пост, но аз отговарях на предния ти, който беше, че държавите въвеждали такива мерки едва след като се разгърне заразата. Интересно, че по настояване на Германия гранизата с Франция беше затворена много по-рано от разгръщането на истинската вълна. Такава крайна мярка не беше вземана по никакъв повод в последните 2 десетилетия, дори и след тероризъм. Струва ми се, че това директно противоречи на нещата които твърдиш.
210
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече разбрах, нашата нация освен от разбирачи на футбол и политически грамотни индивиди е и нация от медици -всичко знаят за вирусите, за Корона вирус 19 , за пневмониите, за туберкулозата, за онкологичните заболявания. Абе не е ли измислил вече някой наш сънародник ваксината срещу вруса?
209
2
 
34
 
! Отговори
Болшевик преди 4 години
ДругарЕ, който не помни историята е обречен да я повтори. Чумата е изчезнала от самосебе си, това, което е ограничило разпространението и е това, което се опитваме да правим в момента - изолация и хигиена, други мерки за сега няма. Има един филм с Бен Кингсли - The Physician (Лечителят). Голям филм, голям
208
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 214Абсолютно точен коментар, който всеки трябва да прочете и приеме насериозно. Ако пристигнете в болница с тежка пневмония и няма свободен респиратор, единственото което може да се направи е да ви се подава въздух с гумен мех ръчно. Правят се експерименти с използването на други машини които могат да подават кислород, но възможностите са много ограничени.
207
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Lan"ама след като епидемията е в сила"Това не е вярно. Редица страни приеха насериозно случващото се и превантивно започнаха да ограничават контактите: Германия, Чехия, Австрия, Словакия, Полша и Норвегия въведоха превантивно ограничителни мерки. По една случайност, тези страни се справят малко по-добре с проблема. Защо ли?
206
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, мъдреци, като се заразим "бързо", и наведнъж се изсипят хиляди и десетки хиляди пациенти за всяка болница с нужда от кислородни маски и машини за помощно дишане и непрекъсната грижа, изведнъж смъртността вместо дребните 8-9%, ще бъде плюс 15% критични случаи, които няма да бъдат критични, а умрели. Просто ще бъде отлична картинка! Много мъдри глави сте!
205
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой си мисли,че ние няма да се заразим всички,жестоко се лъже.Това е пандемия и е неизбежно да се заразят всички.Въпроса е не дали а кога?А другият въпрос е ако се отлага дали няма да сме роби на тези дето не отлагат и се заразяват бързо за да се отърват бързо?!Ако всичко спре и никой не произвежда,в един момент ще излязат всички и ще настане самоизбиване за парче хляб!Не е случайно,че американците се въоръжиха като изкупиха всички оръжия от магазините,унгарците също.Предстоят диктатури!!!
204
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако този вирус е "изпуснат" от някоя лаборатория,ще създадат стаден имунитет шведите на куково лято.Без да има научни доказателства,че може да има имунитет-за сравнение,ебола,Хив,малария..да не би да има имунитет?
203
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайДотук видяхме че си ***, ама доста по-*** от Боко, на който се присмиваш. Даже и елементарни сметки не можеш да правиш, обаче ръсиш "мъдрости" на кило.Особено като ти видях сметката за това как щели да си отидат еднакъв брой хора в два различни сценария, ми стана ясно, че едва ли си завършил повече от 8ми клас.
202
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Грета ли ? - е сега вече ако не я виждате значи сте зле.Ами тя е навсякъде бе хора , и в дома ви и на улицата и в магазина и най-вече в главите ви.А най-много ми е кеф че скоро ще се движим с колелета и каручки с магаренца.
201
0
 
42
 
! Отговори
Тити преди 4 години
Да бе! Къде е Грета?!какво стана с глобалното затопляне и пр.?!
200
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шведите гледам имат приготвени и чаршафи. Нашите бяха на пружина само.....
199
1
 
52
 
! Отговори
До 201 преди 4 години
Колко от тия 9 милиона бяха българи? Да не кажеш, че всички са били? Щото Столипиново и товагава, и сега си беше ромски квартал. Кърджали и тогава си беше турски град. България имаше по-голямо население от Швеция, те бяха около 8.5 млн в началото на 90те. 2.4 млн от населението са емигранти/малцинства. Вече половината от ражданията са на смесени двойки от швед и чужденец, те са в същият демографски срив като нас.
198
3
 
54
 
! Отговори
Край преди 4 години
Тия легла ако са от Швеция значи Икея е почнала да продава русенски легла.
197
6
 
59
 
! Отговори
Край преди 4 години
След епидемията се очаква поток от шведски/английски/ италиански и испански мигранти към България. Възхитени от начина по който се е справил ББ с вируса - хората ще се молят да ги вземе по мъдрото си управление.Валери Симеонов да прави ограда по сръбската граница и по Дунава защото ще ни залеят Ковит-бежанци.
196
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така, епидемията ще бъде окончателно ликвидирана със създаване на вакина, може би към края на годината. В момента се извършват клинични проучвания и до 10-15 април ще стане ясно, кои лекарства са потвърдено ефикани при коронавирус- проучват се хининови препарати и антивирусни препарати - Фавипиравир, Ремдесивир и др. Преливането на кръвна плзма от преболедували на тежкоболни дава добри резултати в 75 % от случаите, но е скъпо лечение. Има и други лекарства и методи
195
7
 
52
 
! Отговори
Край преди 4 години
Нашия щаб също смята че вируса трябва да мине през около 70% от населението ама задържа процеса да е по-бавно. Ми ако приемем че са 3000 заразените /2 на всеки 11 са установените/ кога ще го изкарат 5.5 млн. население. Пускайте дзвера да го преборваме че трябва да се ходи на море.
194
7
 
38
 
! Отговори
окаяните шведи преди 4 години
По времето когато България беше над 9 милиона, Шведите бяха също толкова като население.Понеже точно НИЕ сме по-съобразителните (според кудкудякането в коментарите), към днешна дата разликата между нас и Шведите вече минава към 5 000 000. Леко съм скептичен, че след "пандемията" ще започнем пак да се изравняваме. Щото те се очаква да са изпукали от глупост.
193
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без ограничения ще се заразят примерно 90% от населението, а при строги ограничителни мерки може да се зарази само 40-50% от населението, а ако с тоеа забавяне на епидемията успеят да изнамерят ваксина или лекарство, може и много по-малко хора да пострадат. Въпросът е, че не са само смъртните случаи, а и последиците от заразяването при всички заразени - млади и стари.