Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19

В страната не са въведени задължителни строги мерки за изолация
4 апр 2020 10:16, Ния Христова
296
Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция трябва да е готова за хиляди смъртни случаи от новия коронавирус, предупреди премиерът Стефан Льовен, цитиран от ДПА и БНР.
 
"Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме подготвени за това", каза Льовен в интервю за шведския всекидневник "Дагенс нихетер". Той изтъкна, че пандемията от COVID-19 ще продължи "месеци, не седмици" и призова "да не бъде свалян градът". 
 
Попитан на какво се основава прогнозата му, Льовен спомена опита на други държави и степента на разпространение на вируса в Швеция.
 
Правителството за сега залага на стратегия, която не въвежда задължителни строги мерки за изолация. Шведският премиер призна, че "това означава също, че ние ще имаме повече много болни хора, нуждаещи се от интензивни грижи, ще имаме много повече мъртви".
 
По последни данни в Швеция, която е с население от 10 милиона, има 6131 регистрирани случаи на заразяване с новия коронавирус и 358 починали.
 
"Мисля, че (шведският подход към кризата) не бива да бъде преувеличаван прекалено много", каза още Льовен. Той уточни, че "всички страни обмислят как да наложат социално дистанциране и да укрепят здравната си система. Ние го правим по различни начини, понякога сме на различни етапи (от епидемията)".
 
Шведският премиер подчерта, че кризата не се отнася само до броя на хората, които ще се нуждаят от медицинска помощ, но и до икономическите последици. Той заяви, че освен до епидемиолози, правителството се е допитало и до икономисти как да бъдат смекчени последиците за икономиката и заетостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След две седмици и те ще въведат карантина самондето до тогава ше са се набълбучили бетер италия и испания ....Но Гретенизъм комунизъм
191
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 179 ДртПрч Университетите в Швеция са затворени, но това съвсем не е достъчна мярка и професори медици и други учени пишат гневни писма до шведкото правителство и настояват да се вземат по-сериозни мерки. Тука пак се събрахте едни велики разбирачи и взе да кънти на кухо из форума от главите. Дърти кукумявки си правят спявки и възславят анархията ха ха ха
190
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко ще го гледаме от погледа на ценен човешки капитал, дори и тук са си направили сметката, защото статистиката показва, че хората в работоспособна възраст оцеляват в огромния процент от случаите.
189
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шведите са си дистанцирани по принцип. Те са и калени - ходят си без чорапи по цяла зима, че и по къси ***. Дано нямат вълна от смъртни случаи. Ще са добра съпоставка към страните, които са в карантина. Единствената разлика е, че те след няколко месеца ще са аут от този вирус, ще е минал през всички с някакъв социален контакт (или поне през по-голямата част), а ние ако имаме по 100 болни на ден, до коя година ще чакаме. След месец, ще се направят съпоставките и може би много ще ги последват
188
4
 
42
 
! Отговори
Край преди 4 години
До 191 . Всички доктори обясняват че не могат да излекуват инфекцията могат само да облекчават състоянието на болния докато му мине.
187
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шведите грешно са преценили ситуацията надявайки се на това, че са рядко населена държава. Избрали са икономиката пред живота на хората, но най-ценният капитал на една държава са хората.
186
3
 
38
 
! Отговори
Край преди 4 години
До 190 абсолютно съм съгласен с СХ90 няма смъртен случай при катастрофа откакто се прави колата.Последното нещо в което може да бъдат обвинени шведите и глупост и безхаберие.
185
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте сега, когато подобен вирус навлезе на една територия и популация, той неможе да бъде спрян, изолацията нищо не помага, всички тия глупости са да ни втълпяват че се прави всичко възможно. Колкото и да изолирате вируса ще си остане в популацията и във всеки момент може да "избухне" с нова сила, и това ще е така, до тогава докато повечето хора не го преболедуват или се създаде ваксина
184
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не си отиват Х хора и в двата случая.
183
7
 
53
 
! Отговори
20 гарги 1 лебед преди 4 години
Шведите са спасили милиони хора. Те въвеждат предпазните колани и въздушните възглавници в автомобилостроенето . Стандартите за безопасност. Шведите са последните хора, които могат да бъдат заподозрени в безразличие, безхаберие или небрежност.
182
8
 
36
 
! Отговори
Край преди 4 години
След като почиват Х човека - с карантината си разсипваме икономиката само за да дадем възможност на здравната система да им осигури по-комфортно пътуване към отвъдното.Добре надути с респиратори и натъпкани с химикали.
181
11
 
37
 
! Отговори
Край преди 4 години
Докторите /всички/ казаха че к19 не могат да го лекуват. Т.е. при всички случай при всякакви мерки си отиват Х хора.Дали кривата ще е като връх или плато - броя на починалите ще е все Х.Що тогава си трошим икономиката. може ли някой много умен да каже.
180
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 179 ДртПрч "Изглежда, че колкото по-строги са мерките, толкова повече са жертвите." - Е, по голяма тъпня не бых чел скоро. В момента в Швеция заразените са 6131 души, а починалите 358. Това създава среда, която може да доведе до рязка ескалация на броя на заразените от даден момент. Така че ще видим какво ще стане в близката седмица там. И англичните се правеха на големи бабаити, но само довлекоха заразата в Банско и на други места в Бг с безхаберието си
179
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за мен това което правят е най-правилното, 1-во в края на зимата имуната система на човека е най-слаба и да се ограничава движението на места с чист въздух и слънце е малоумие, защото това подсилва организма, 2-ро всяка здравна система има нужда от пари, а като блокираш икономиката, блокираш и възможностоте и от финансиране, и 3-то най-страшното за здравето на човека е стреса, и тази психоза която цари в България е далеч по пагубна за здравето на хората отколкото самия вирус
178
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е тоя вирус, май само страхливите го виждат.Изглежда, ако няма страх и паника- няма смъртоносен вирус.
177
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДртПрчШвеция има над три пъти повече жертви на вируса на милион жители в сравнение със съседна Норвегия, където са взети ранни мерки за карантина. Иначе, като изключим това, да, животът продължава .... за останалите.
176
12
 
40
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
За два месеца с вируса по шведските улици още не се въргалят трупове. Децата ходят на училище, студентите са в университетите и дискотеките, магазините са пълни с хора... Животът продължава.Шведите обаче трудно се поддават на паниката.
175
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аау, ама какви са тия парцали, с които са им застлали леглата на бъдещите мъртъвци! Горките шведи, малееей, добре че случихме на държава!
174
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ром"сА междувременно цяла Европа гори (включително Швеция) и навсякъде мерките са сходни. Абе, тоя Бойко много мощен станал, чак на цяла Европа, че и на САЩ нарежда.
173
6
 
39
 
! Отговори
ехе преди 4 години
Веселяци са тия шведи.Сега се готвят за повече болни и повече трупове ,че и го обявяват. Явно като са се допитвали ,доста са пренебрегнали мнението на епидидемиолозите, за сметка на това на икономистите.Но това е късогледство,защото ,когато всички се разболеят ня куп ,пак няма да има кой да работи, че и здравната система може да колабира-вижте Ню Йорк. А ако се наложи строга карантина ,след 2, 3 месеца-всички се връщат на работа и лесно наваксват-вижте Китай.Швеция е ескперимент.