Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19

В страната не са въведени задължителни строги мерки за изолация
4 апр 2020 10:16, Ния Христова
296
Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция трябва да е готова за хиляди смъртни случаи от новия коронавирус, предупреди премиерът Стефан Льовен, цитиран от ДПА и БНР.
 
"Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме подготвени за това", каза Льовен в интервю за шведския всекидневник "Дагенс нихетер". Той изтъкна, че пандемията от COVID-19 ще продължи "месеци, не седмици" и призова "да не бъде свалян градът". 
 
Попитан на какво се основава прогнозата му, Льовен спомена опита на други държави и степента на разпространение на вируса в Швеция.
 
Правителството за сега залага на стратегия, която не въвежда задължителни строги мерки за изолация. Шведският премиер призна, че "това означава също, че ние ще имаме повече много болни хора, нуждаещи се от интензивни грижи, ще имаме много повече мъртви".
 
По последни данни в Швеция, която е с население от 10 милиона, има 6131 регистрирани случаи на заразяване с новия коронавирус и 358 починали.
 
"Мисля, че (шведският подход към кризата) не бива да бъде преувеличаван прекалено много", каза още Льовен. Той уточни, че "всички страни обмислят как да наложат социално дистанциране и да укрепят здравната си система. Ние го правим по различни начини, понякога сме на различни етапи (от епидемията)".
 
Шведският премиер подчерта, че кризата не се отнася само до броя на хората, които ще се нуждаят от медицинска помощ, но и до икономическите последици. Той заяви, че освен до епидемиолози, правителството се е допитало и до икономисти как да бъдат смекчени последиците за икономиката и заетостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
5
 
34
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Вчера приеха до 13 май да е карантината и днес "Днес" веднага да манипулира хората пуска статия за Швеция ,където не спазвали карантината ...хората да се ужасят и да пееят диферамби за "мъдрото" решение на Борисов,опс,парламента.)
171
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Кво си се загрижил ти за хората, ти нали си ДОБРЕ и си имаш достатъчно доходи да не те притеснява временното затваряне?
170
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 176Същата работа и в Берлин и Париж, явно и там Бойко е поел юздите. :)
169
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда путин е хвърлил топа заразен е чиляка се пак ...Че чак Бойко Борисов е дошъл на власт в Москва и там всичко затворено )))
168
9
 
33
 
! Отговори
деса маймунеса преди 4 години
радев си Е дърта червена свекърва а свекаря гушна букетя вчера
167
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МАЙМУНСКИ ГРИПАма защо са затворени магазините в Милано, да не би и там да управлява Бойко Борисов?Иначе на мен ми е ясно, че такива като теб сте смели само пред компютъра. Що не се пишеш доброволец, бе пиле? Нали не те е страх? Даже като доброволец ще ти осигурят предпазни средства каквито повечето хора нямат. Аре, нали си много сигурен че "няма проблем"?
166
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 167Ти умствено изостанал ли си, та не можеш да прочетеш какво съм написал: написал съм името на лекаря, позицията която заема, болницата в която работи и какъв опит има с въпросния вирус?Пак ще ги напиша, белким ги научиш: Роберто Консентини, Завеждащ спешното отделение на болницата в Бергамо (с най-голям пациенти в критично състояние вследствие от зарада с КОВИД-19 В СВЕТА) Папа Джовани 23ти.
165
0
 
33
 
! Отговори
? преди 4 години
До Анонимен 170от корина вирус ли?
164
4
 
44
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До ТонкатаКажи кой си ! Къде живееш ? Излизаш ли от дома си ? Получаваш ли заплата ? От какво живееш ?Лесно е да критикуваш хората, които се противопоставят на безкрайното удължаване на извъндредното положение, когато самият ти не си жертва на него.На чужд гръб и сто тояги са малко !Представи си, че има хора БЕЗ ДОХОДИ, с малки деца и ежедневни разходи ...От какво да живеят тези хора ?Има хора със съсипани бизнеси. Има ограничени да не могат да отидат до съседното село да видят майка си.
163
5
 
35
 
! Отговори
Деса маймунеса преди 4 години
айде всички на работа, щото като не работите няма от къде да крадем!
162
7
 
31
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
И до Бергамо бих отишъл, ако имаше смисъл и полза. Лошо няма. Сега обаче магазините в Милано са затворени. Какво да правя там?Достатъчно е да отида доброволец в Инфекциозно отделение, но ген м-р проф д-р Манафчийски, дмн ще ме затвори под домашен арест за 6 седмици под формата на карантина. Не, благодаря!
161
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не, не, не, не като грип, като Пневмония, много жестока Пневмония. При нас на ден идват по 50-60 пациенти на ден и повечето от тях имат толкова свирепа пневмония, че имат нужда веднага да бъдат вкплючени към респиратор"-------А това не е ли опасно да се разпространява от н'ам кой си и да плаши хората, след като изобщо не е ясно кой е, вярно ли е и с каква цел го казва? И аз могацда намеря интервю с доктори, които казват съвсем друго.
160
10
 
35
 
! Отговори
COVID 19 преди 4 години
На червения за 9 май ЩЕ ПАРАДИРАМ АЗ а червената армия ще пълни гащите Кaкто ги е пълнила през войната
159
9
 
37
 
! Отговори
шоп преди 4 години
Дъртата свекърва четеше от един лист какво му е написала "ездачката". Ако го мислиш, какво гледаш там у листо бе, аланколу?
158
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МАЙМУНСКИ ГРИП"Напоследък страхът и ужасът се представят като положителни качества.Не, драги мои, не са и никога в историята на човечеството не са били.Пъзльовци! "Всъщност пъзльото си ти, защото не искаш да приемеш реалността. И да те светна СОЦИАЛНА ИЗОЛАЦИЯ се е прилагала ВИНАГИ в човешката история, дори по времето на ЧУМАТА, ГРИПА и кога ли не, ЗАЩОТО тогава това е била единствения начин за предпазване - без лекарства е така, е сега има и лекарства и се вземат други мерки...
157
5
 
34
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
"Дъртата свекърва" Резиденто ли е?Той може да е най-високопоставения руски шпионин в страната ни, но поне не е паникьор и страхливец. Това му го признавам. Ти май ме обърка с някого. Ха-ха-ха!
156
8
 
38
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До МАЙМУНСКИ ГРИПГрабвай раницата и тръгвай след "дъртата свекърва"на поход към Шипка:):):)
155
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МАЙМУНСКИ ГРИПАре заминавай за Бергамо, бе, кво чакаш? Натам ще плащаш ти, натук ще те извози безплатно държавата, обещавам ти.
154
14
 
35
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Аман от параноици, паникьори и обикновени глупци!Колко време ще издържите без да теглите една майна на извънредните мерки и си запретнете ръкавите, да вкарате тая държава в ред по единствения възможен начин - с труд!С криене в миша дупка и социално дистанциране здраво и силно общество не се гради.Напоследък страхът и ужасът се представят като положителни качества. Не, драги мои, не са и никога в историята на човечеството не са били.Пъзльовци!
153
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 153Това е следващото което щях да го питам :)Сега гледах интервю по АйТиВи с Доктор Дейвид Хепбърн, консултант по интензивна медицина в Роял Гуент Хоспитал. Казва, че всичките им пациенти са по-млади от 59 години, въпреки че са очаквали друго базирано на първоначалните информации от Италия и Китай. Най младия им пациент е в първата част на 20те си години.Така че, господина който не е застрашен, определено се е объркал.