Само нов "План Маршал" ще спаси ЕС сега

Нужна е солидна инвестиция в бюджета на Общността
189
Само нов "План Маршал" ще спаси ЕС сега
Снимка: БГНЕС, архив

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повтори призива си за солидна инвестиция в бюджета на ЕС в момент, в който блокът трябва да се справи с икономическите последици от епидемията от Ковид-19, предаде ДПА.

Още по темата

В статия във в. "Велт ам Зонтаг" Фон дер Лайен казва: "Нуждаем се от План Маршал за Европа".

Няколко дни преди това тя предложи радикално преосмисляне на европейския бюджет за периода 2021 - 2027 г., така че той да бъде адаптиран към кризата и да се стигне до голям план за икономическо възстановяване като този на САЩ за Европа след Втората световна война.

Бюджетът на ЕС е приеман във всички страни като инструмент за солидарна компенсация и трябва да бъде адаптиран в съответствие с кризата, казва Фон дер Лайен.

"Много милиарди, които трябва да бъда инвестирани днес, за да се избегне по-голяма катастрофа, ще свържат поколенията", пише тя. Според нея това ще поднови чувството за общност между европейските народи във време на криза.

Фон дер Лайен е уверена, че Европа скоро ще може да се възстанови.

Европейските правителства обаче са разделени по въпроса какви съвместни мерки да вземат за справяне икономическите последици на кризата с коронавируса./БТА/
 


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
2
 
! Отговори
алегория преди 1 месец
До Анонимен 155
Идеята е велика и само с добри намерения е прокламирана и осъществена! Но... алчните брюкселски бюрократи, известни с нищоправенето си - колко да са криви краставиците на пазарите - извратиха идеята и накараха хората първо да се съмняват в тях, а после откровено да ги намразя!
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не можах да разбера, кой ще го играе Америка в тоя план Маршал?
161
1
 
1
 
! Отговори
До #158 преди 1 месец
До #158Обективен: Ще може ли да уредиш и Северозападна към Румъния. Благодарности!
б.а. Стига сте мислили само да уредите Хасково, Г. Делчев, Кърджали, Шуменско-Търговищко, Лудогорието, и Силистренска Добруджа. И в Северозапада хора живеят. И там трябва нова Държава
160
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Чугунените тролове на брюксел налазиха да мин-ват постовете описващи реалността. Ако преди 40 години имаше интернет, бащите им по същия начин щяха да защитават решенията на политбюро и първия.
ПП. А водещите евроатлантици на прехода като плевнелиев и паси имаха шанса за ден сами да обърнат дyпeтaта...
159
4
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахахаааа, руските *** се размечтаха. Пак сънуват червената армия, Ленин и Сталин :))))))))))))))))))))))))))))) Свърши вашата комунягиииииииииииииии. Вчера гледах малко ОРТ. И там вървят към италианския вариант... Да не говорим каква пропаганда и лъжи се лееха от ефира.
158
1
 
1
 
! Отговори
Разсъждаващ преди 1 месец
Госпожата говори за план, който няма идея как ще финансира. Германия няма да плати ерооблигации за Covid 19. Северна Европа пак няма да плати за спасяване на Южна. До края на кризата солидарността съвсем ще се изпари. Всяка държава ще пренастрои икономиката си на задоволяване на собствените нужди. Ще разберат, че ЕК всъщност няма какво да им даде. ЕС ще има, но няма да е същия.
157
6
 
1
 
! Отговори
Бай преди 1 месец
По добре без тоя ЕС е вреден за народа за почти 15 години както сме в него нищо добро не се случи в България
156
11
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
ЕС ще стане още по-силен от всякога след кризата, защото ще се осъзнае нуждата от мощно развитие на медицината и ще се налеят трилиони евра. Русия иска ЕС да се разпадне, щото ще е най-силната тогава, ама няма да стане. А за да подчини тотално България ще насъска Турция да си вземе Кърджали и ще каже на българите: видяхте ли, държавата ви беше разцепена, щото бяхте с ЕС, а не с нас, а мнозинството прост народ ще повярва. Руснаците са майстори на манипулацията, а руските тролове ще са щастливи.
155
4
 
7
 
! Отговори
Панчо преди 1 месец
Айде, да не го спасява!
154
4
 
8
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
🤣🤣 Вече нищо не може да спаси ЕС...това беше началото на края!
153
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС да не е съветския съюз, че да се разпада? ЕС е сложен организъм, който постоянно еволюира според съвременните предизвикателства. ЕС е най-великия политически проект, създаден от Де Гол и Шуман за да няма никога повече войни. Vive la France, Vive l'Europe!
152
6
 
8
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 1 месец
До Стар набор

Много ясно че ще ви управлява Франкфурт, ти кой искаш, Долно Драглище ли да управлява ЕС?

:)
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Tъс оффца призоваваше 25 % от бюджета на ЕС да отиде за съкращаване на въглеродните емисии . Как можаха тая ПП да я сложат за комисар
150
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хенpи Киcинджъp: "Коpонавиpycната епидемия завинаги ще пpомени cветовния peд."
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
плана маршал подчини германия на щатите,и още е като тяхна колония,ако ес искат същото да се случи с тях ,ми добре
148
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ не могат да рухнат отвън. Те ще се срутят от собствената си mix-раса. Няма да сме свидетели на това, но внуците ще са.
Лошата новина е, че ще оцелеят само жълтата раса. Може да е за добро.
147
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този номер с липсата на валута го направиха на времето със СИВ. Сега го правят с ЕС.
ЦЕБ може да напечата евра, но явно лобито на долара е по-силно тъй като големите трансатлантически концерни предпочитат долара като валута.
146
0
 
12
 
! Отговори
Стар набор преди 1 месец
Избрахме г-н Вебер, сложиха ни Урзула, каква е тази демокрация ? Всъщност управлява не тя от Брюксел, а ЕЦБ от Франкфурт. С повече от 2000 млрд. евро банкноти напечатани за 3 години ЕЦБ не можа да създаде изкуствена инфлация от 2-3%. Новата ситуация ще помогне да се ускори процеса на инфация. Жалко. че се стигна дотук.
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичките Тея предвиждания важат, само ако всеки е тотално загубен и продължи по стари му, но самите условия, за да се случи това не са ма лице.
Криза за поколения напред, няма да има. Даже скапания Виетнам не страдаше от криза, за показване летния наред. Където има свестни хора, все ще се оправят. А и не е, акто да е срината цялата държава, да са умрели половината хора, да нямаме технология и знания ... Айде моля ви се! Стегнете се малко, а?
144
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все някак трябва да се изперат новонапечатаните долари.
Руснакът беше прав, че САЩ хвърлят финансова бомба от 2 трилиона долара непокрити с нищо, която да засмуче суровините на света.