Само нов "План Маршал" ще спаси ЕС сега

Нужна е солидна инвестиция в бюджета на Общността
189
Само нов "План Маршал" ще спаси ЕС сега
Снимка: БГНЕС, архив

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повтори призива си за солидна инвестиция в бюджета на ЕС в момент, в който блокът трябва да се справи с икономическите последици от епидемията от Ковид-19, предаде ДПА.

Още по темата

В статия във в. "Велт ам Зонтаг" Фон дер Лайен казва: "Нуждаем се от План Маршал за Европа".

Няколко дни преди това тя предложи радикално преосмисляне на европейския бюджет за периода 2021 - 2027 г., така че той да бъде адаптиран към кризата и да се стигне до голям план за икономическо възстановяване като този на САЩ за Европа след Втората световна война.

Бюджетът на ЕС е приеман във всички страни като инструмент за солидарна компенсация и трябва да бъде адаптиран в съответствие с кризата, казва Фон дер Лайен.

"Много милиарди, които трябва да бъда инвестирани днес, за да се избегне по-голяма катастрофа, ще свържат поколенията", пише тя. Според нея това ще поднови чувството за общност между европейските народи във време на криза.

Фон дер Лайен е уверена, че Европа скоро ще може да се възстанови.

Европейските правителства обаче са разделени по въпроса какви съвместни мерки да вземат за справяне икономическите последици на кризата с коронавируса./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя тред трябва го ръстим на ...Бай *** - Финансист.
113
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 110Сори ама нема да стане!
112
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха........тия му-шо-мор-ковци така и не разбраха, след кризата от 2008 година , че С ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ!!!!! СИСТЕМАТА Е ГНИЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е като в безданна каца вода на наливаш!!! Кре-те-ни...........те така си отиде и Римската империя, така ще си замине и това недоразумение ес!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
111
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все драми ...Все поколения наред щели да страдат....Края на 20те, САЩ беше в най-тежката си криза някога след смао 10 години влезе в най-тежката си война, а след още 10 години имаше толкова масивен ръст на икономиката, който и държи влага и до днес. Така че ... Стига с тя глупости
110
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 116Какъв център на цивилизация? Ти нали си наясно, че като се почне от Петър 1 всички царе до идването на комунистическата чума, само са гледали от Европа и са й подражавали във всичко! Абсолютно във всичко. Комунистите ли са ви донесли "цивилизацията"?
109
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 113Русия не е периферия на никой,а център на цивилзация.Само Русия на Путин е периферия.
108
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарим ви много,но няма нужда пка да ни "спасявате". Видяхме ви спасението,евросолидарността, и подкрепата.
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми, ние се дупим натам от където идват парите. Сега май на далекоизток?
106
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много русофилски мокри сънища изчетох. От 100 години копаете грoба на Запада, а накрая се разпадна СССР-то ви. ЕС ще оцелее и тази криза ще го направи още по-силен. Цивилизацията е ЕС и САЩ, а Русия е периферия. Ако някой ще се разпадне, това ще бъде остатъчна Русия.
105
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС ще се разпадне, когато Путин и Раша отдавна са се оттекли в тоалетната.
104
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее ЕС, долу Русия и Китай и тяхната чyма.
103
1
 
16
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
За цяла Европа идва нашата криза от 1996-97 година. Напечатаха се много пари, в Германия цените на имотите се удвоиха за последните 3 години, сега стотици милиарди ще се раздават като помощи и кредити, но ПРОИЗВОДСТВОТО Е ЗАМРАЗЕНО, както и КОНСУМАЦИЯТА, т.е. няма харчене. Спомнете си Виденовата зима, когато търговците скриха стоките заради хиперинфлацията. Само една нова европейска парична реформа и забрана на фин.спекулации и хеджфондове-грабители ще промени положението. Някои го наричат НСР.
102
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички фалирали предприятия в Западна Европа да се ликвидират като неконкурентоспособни. Да се приватизира всичко държавно. Да се вкарат китайски инвестиции. Реформи на всички системи. Приватизация на здравната система във Великобритания, Франция, Италия. Закриване на губещи болници, които губят пари от коронавируса. Ще направим един план либертариански. Ще спасяваме Западна Европа.
101
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма пари - няма съюз. Полша, Чехия, Унгария ще напуснат Европейския съюз, а България ще ги последва, защото тя винаги следва някой друг - я Хитлер, я Меркел, Тръмп.
100
2
 
3
 
! Отговори
@ преди 4 години
До Анонимен 104Дъщеряти да не живее в Уганда и да си е закачила надпис "Германия" над вратата. Дори в местното Нето близо до мен има всички неща, без тоалетна хартия (*** това е, защото всяка сутрин зареждат и мизерниците ходят още с отварянето да я изкупят). Преди около 7-8 дни, когато беше голямата паника бяха свършили захарта, брашното, олоиото, рибата тон, консервите боб и домати и пастата, *** то като се юрнат 80 милиона на паника никоя снабдителна верига не може веднага да навакса :))))
99
3
 
11
 
! Отговори
фондерЛайнен преди 4 години
Плановете маршмелоу, нуга и пай, не са актуални вече.В бг се прилага планът Q(тиква с дръжка).
98
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само нов план "Ран-Ът" ще ги спаси и да се приложат реформите, които Запада поиска от Източна Европа, за да завладее пазара й.
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Едека до дома на дъщеря ми в Германия няма брашно.мая.набухватели.тоал.хартия.***.макарони.консерви и това в Германия..тая е неадекватна.лъже и се спотайва през цялото време.нашите поне действаха.излязоха мъже.тая да си ходи да си гледа 7- те деца.
96
0
 
14
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Този Маршал План за Германия беше обвързан с ПАРИЧНА РЕФОРМА, всеки германец получи само нови 40 ДМ, старата Райхсмарк се премахна, и всичко започна отначало. Нов Маршал План би означавал заличаване на дълговете (но и унищтожение на активите, т.е. спестяванията на гражданите, активите на предприятията и държавите.) Не може само да се печатат още книжни пари, това само ще доведе до хиперинфлация...и смяната на парите, т. един вид НОВО ЕВРО е неизбежна. Напр. до 10 хиляди 1:1, след това 1:10.
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 94защо? просто взимаш една чанта с хляб и други храни и си джиткаш, все едно си бил на пазар! никой не е казал, че трябва да пазаруваш от най близкия до вас магазин!