Само нов "План Маршал" ще спаси ЕС сега

Нужна е солидна инвестиция в бюджета на Общността
189
Само нов "План Маршал" ще спаси ЕС сега
Снимка: БГНЕС, архив

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повтори призива си за солидна инвестиция в бюджета на ЕС в момент, в който блокът трябва да се справи с икономическите последици от епидемията от Ковид-19, предаде ДПА.

Още по темата

В статия във в. "Велт ам Зонтаг" Фон дер Лайен казва: "Нуждаем се от План Маршал за Европа".

Няколко дни преди това тя предложи радикално преосмисляне на европейския бюджет за периода 2021 - 2027 г., така че той да бъде адаптиран към кризата и да се стигне до голям план за икономическо възстановяване като този на САЩ за Европа след Втората световна война.

Бюджетът на ЕС е приеман във всички страни като инструмент за солидарна компенсация и трябва да бъде адаптиран в съответствие с кризата, казва Фон дер Лайен.

"Много милиарди, които трябва да бъда инвестирани днес, за да се избегне по-голяма катастрофа, ще свържат поколенията", пише тя. Според нея това ще поднови чувството за общност между европейските народи във време на криза.

Фон дер Лайен е уверена, че Европа скоро ще може да се възстанови.

Европейските правителства обаче са разделени по въпроса какви съвместни мерки да вземат за справяне икономическите последици на кризата с коронавируса./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 94Е, нали си голяма работа. "Курназ" както казваше баба ми. Ти ще им покажеш! :)))))
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стар наборточно защото сме най-верните слуги и нямаме голям дефицит! никой не уважава подмазвачите и подлизурковците!
92
0
 
4
 
! Отговори
94 преди 4 години
Смело, смело, ама гледам да не ме глобят 5 бона.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 95Последния път когато играхме футболна среща със сериозни "евроге*ове" как се представиха българските "мачовци"? :)))))))))
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете вноса на всичко, което се произвежда и в ЕС, до поява на изрично търсене и спрете да давате помощи само на определени сектори(като ЕДРОТО зърнопроизводство!)Строг контрол и отчет на ползваните средства, сигурни наказания за тарикатите!
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 94Няма вирус, смело излизай навън :))))))))))))))))
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Илиевбе то русия и китай ще го платят без проблем, ама на еврогейците и краварите няма да им хареса, защото ес ще трябва да обърне палачинката!
87
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
83 годишен гражданин на Кюстендил, раково болен с инсулт почина от коронавирус! Властта отчаяно си търси жертви на вируса! А защо ще разберем по-късно.
86
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТАЗИ ОБЯВИ, ЧЕ БАНКЕРИТЕ КОИТО ДЪРЖАТ ТРИЛИОНИТЕ НА ЕС НЕ БИЛИ СЪГЛАСНИ ТЕЗИ ПАРИ ДА СЕ ДАДАТ НА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ !КУКЛОВОДИТЕ НА ЕС СА БАНКЕРИТЕ КОИТО ДЪРЖАТ ТРИЛИОНИТЕ ЕВРО НА ЕС СЪЮЗА СЪБРАНИ ОТ ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НАЙ-ВЕЧЕ НА ЕВРО!
85
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току що над главата ми прелетя хеликоптер на АДАЦ (службата за пътна помощ, която комбинира и медицинска такава) и след около минута ще кацне на покрива на вътрешна медицина (нова сграда за 150 милиона евро). Вероятно е нов пациент с усложнения.Реших, аз оставам в ЕС. Вие ако решите друго, направо пишете тук какво е то и как си го представяте.
84
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Първо война,после план Маршал.Такъв е реда.
83
3
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АКО ЕС СЕ РАЗПАДНЕ БЪЛГАРИЯ ТОТАЛНО ЩЕ СЕ СКАПЕ!!!БОРИСОВ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ИЗТОЧВА ДЪРЖАВАТА КАТО ВЗИМА МИЛИАРДНИ ЗАЕМИ ОТ ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ БАНКИ ЗА ДА МУ ПЛАЩАТ ПРОЦЕНТ ОТ ПЕЧАЛБАТА ИМ ТА ЗА НЕГО ПАРИ ЩЕ ИМА НО НЕ И ЗА НАСЕЛЕНИЕТО!!!ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ Е БИЛ И ЩЕ БЪДЕ БОРИСОВ И ТЕЗИ КОИТО ГО ПРЕИЗБРАХА ПРЕКИ СЛУГИ НА САТАНАТА!
82
0
 
1
 
! Отговори
My friend преди 4 години
До до 76Първата ми работа, след като завърших ВУЗ, беше асистент в Стопанска академия "Д. А. Ценов", ако ти говори нещо. :-)А сега погледни тук:worldpopulationreview/countries/countries-by-national-debt/
81
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС е най-великия политически проект, Европа е най-великия континент. ЕС да не е съветския съюз, че да се разпада? ЕС е сложен организъм, който постоянно еволюира и се променя според съвременните предизвикателства. Vive la France! Vive l'Europe!
80
15
 
5
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Нека има план Маршал. Ама тоя път да го плати не Америка, а руското жуже.
79
3
 
13
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Хора, разберете, че РЕЦЕСИЯ и КРИЗА щеше да има и без Короната, просто с 1-2 години по-късно. Но тогава гражданите щяха да винят правителствата си, че не са взели мерки и са не са контролирали финансовите манипулации (спекулации, хеджфондове, т.н.) А сега Короната ще се изтъкне за главна причина (а всъщност е само повод) за настъпващата икономическа криза и управляващите в цяла Европа ще се изкарат дори герои.
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VВизи. Ще се редите като попове. Вие си мислите, че нищо няма последици, и още отсега си личи как хленчите за нещата които "лошия" ЕС няма да ви дава. Още отсега. Представям си какво ще е ако наистина стане. За сметка на това за Русия може да паднат визите. Успех!
77
2
 
8
 
! Отговори
V преди 4 години
Кой щти затваря границите ??? Украинците са най много в ЕС ,а Украйна не е член. Ако ЕС не ни вземаше вноскат + 75 % от митата вече два пъти да сме построили Белене ,а не къщи за гости .Тоес нямаше да се налага да го изплащаме и тока щеше да е евтин .Пълнят ти главата с глупости .Сега света е глобален и няма нужда от ЕС ,а от споразумения са свободна търговия .Ама Германия неще щото няма да контролира цял един континент.
76
2
 
16
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
В Инвестор токущо прочетох, че ЕС дава 15 млрд. евро държавна помощ на Португалия, 22 млрд. на Полша (нали все я критикуват и искат да я наказват заради бежанците) и 2 млрд. на Гърция за подпомагане на местните предприятия. А ЗАЩО НЯМА ТАКАВА ПОМОЩ ЗА БЪЛГАРИЯ, нали сме най-верните слуги и нямаме голям дефицит ?
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ако ЕС се разпаднеКато за начало Газпром ще им вдигне газа двойно. Още на следващия ден. :)