Германия планира край на карантината на 19 април

В замяна се готви списък с мерки
6 апр 2020 15:08, Елка Василева
86
Германия планира край на карантината на 19 април
Снимка: архив, БГНЕС

Германия изготви списък с мерки, включително носене на маски навън, ограничаване на събирането на хора на обществени места и бързо проследяване на веригите на разпространение на заразата, предаде Ройтерс.

Според властите това ще позволи животът отново да започне да тече нормално, когато карантинните мерки бъдат отменени на 19 април.

Още по темата

Мерките са заложени в проектоплан за действие, изготвен от министерството на вътрешните работи. Според него те ще са достатъчни, за да гарантират ниски нива на разпространение на коронавируса, когато общественият живот постепенно бъде възстановен.

За да е възможно това, трябва да се въведат механизми за проследяване на над 80 процента от хората, с които е контактувал заразен човек, в рамките на 24 часа от поставянето на диагнозата.

Училищата ще могат да отворят отново врати, когато решат отделните провинции, а стриктният граничен контрол ще бъде облекчен.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
9
 
1
 
! Отговори
! преди 4 години
И в тази насока, изследванията за кръвни групи са доста притеснителни....накрая дано не се окаже, че този вирус всъщност е една ускорена версия на СПИН....Приликите хич не са малко, дано не е това, но паниката в света е небивала.
55
2
 
12
 
! Отговори
ЕС преди 4 години
Ситуацията в Италия и Испания показа липсата на готовност за вземане на строги мерки още в самото начало и липсата на защитно облекло, очила, защитни маски, ръкавици и шлемове сред медицинския персонал, камо ли на маски и ръкавици за хората. Германия, Австрия и Франциия проявиха егоизъм и когато руснаци, турци и китайци се втурнаха в помощ на Италия, европейската преса се задъха от злоба. Всяка страна действаше сама, никаква солидарност ... САЩ изкупиха в Китай маските за Германия и Франция..
54
3
 
5
 
! Отговори
! преди 4 години
Ще ти дам пример с България, въпреки, че ние имаме много голяма смъртност. Средно на ден умират по 300 човека, а Италия е с около 9,5 пъти повече население. Нали се сещаш, че само на месец те имат в пъти повече смъртни случаи сравнено с тези с доказано наличие на коронавирус. Безспорно немалка част от жертвите сигурно са били пътници и без него, но е лаично да се мисли, че вирусът няма вина за голяма част от случаите. Знаеш ли, пряко от СПИН никой не умира. Но е водещо смъртоносно заболяване....
53
2
 
8
 
! Отговори
Свиня преди 4 години
Умните хора се усетиха че вируса може да задуши някой друг и той да даде фира но карантината и масовата психоза задушават и ще задушат финансово милиони хора ....Само че нашия с едното Винету се е от страх ....и се движи в действията хаотично като браунов електрон.... или като муха без глава ...или като винету с празна пушка...дано всички ме разбрат...че иска и да му се благодари че даже и ни се кара на неблагодарниците...да умреш от смях...
52
1
 
2
 
! Отговори
! преди 4 години
Виж, има много изследвания, които доказват, че коронавирусът не е прекият виновник за леталния край. При липсата на кислород голяма чсат от хроничните заболявания, особено сърдечно-съдовите се обострят максимално. А точно това причинява COVID. Бройката посочена от теб, е на официално обявените покойници с доказан вирус. От днес става ясно, че има поне още толкова, починали в домовете си. Много е наивно да си мислиш, че в една 60 милионна държава за 3 месеца умират само 16 хил...
51
2
 
2
 
! Отговори
танер преди 4 години
време е за чипиране !
50
0
 
2
 
! Отговори
до ! преди 4 години
Пропуснах да спомена, че няма точна статистика дали починалите от корона вирус увеличават средната дневна смъртност и с колко процента. Може да не е 30% увеличение, а много по-малко.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извънредното положение в България не носи никаква полза за спиране на коронавирусът, който все още идва от чужбина в България, а вътрешно заразяване все още няма. Достатъчно щеше да е, ако бяха приложили единствената смислена мярка за последните два месеца и нещо - карантина в изолатор за всички идващи от чужбина.
48
0
 
3
 
! Отговори
do ! преди 4 години
Разбира се, че умират хора, но знаеш ли, че в Италия и по принцип умират хора? Средно всеки ден умират около 1700 човека в Италия и без да има вирус. В Италия вчера починаха 525 от вируса. Това е 30% увеличение от нормално. Имай предвид, че подобно увеличение на смъртността има също и всяка зима при грипна епидемия. Представи го така сякаш 50% от италианците умират, а това не е така. Всъщност за два месеца са починали до момента под 16000 души в цяла Италия. Това е апокалипсис според теб?
47
1
 
8
 
! Отговори
До Мюнхен преди 4 години
Че те Германците под карантина ли бяха, аз съм в Германия и не можах да го разбера. В магазина ако още малко по близо дойде германеца и ще се гушнем пък маска, ръкавици това пък тук е непознато.
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
29,в Швеция няма никакви забрани освен събирането на над 50 човека, детските градини и началните училища си работят. Починалите са от домовете за възрастни хора, защото там сгрешиха и допуснаха да се заразят. Почиват основно хора с множество други заболявания. И пак, без мерки смъртността е нищожна като процент от населението а вирус има от края на януари. В други държави с пълна карантина е много по-зле.
45
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 4 години
Кога ли ще стигнем Китай, където новите случаи идват от чужбина, а вътрешно заразяване имат по две на три дни? Вчера имаха 30 нови случая, а днес 39.
44
8
 
1
 
! Отговори
12 преди 4 години
Къде е онзи отворен адвокат, който искаше да съди Ананиев за заповедта за маските? Скрил се е като мишок.
43
17
 
10
 
! Отговори
! преди 4 години
И още нещо - тия, които бързат да махат карантините са същите, които зверски подцениха вируса. Да не се повтори същия сценарий само и защо ли си мисля, че просто икономическите щети и мощният натиск от страна на огромните конгломерати е причината за едни малко прибързани действия. Точно в момента западните либерали хич не са за пример....И изобщо ЕС май си подписа смъртната присъда, просто времената на империите отдавна са отминали. Лъснаха и робовладелските отношения с по-бедните страни...
42
7
 
8
 
! Отговори
1234 преди 4 години
На бб любимото му число 13 особено май ще му се наложи да го промени. Сигурен съм че герб сами ще скочат за 29 април, както искаше опозицията! Нещастници!
41
10
 
8
 
! Отговори
! преди 4 години
Засегнати бяха абсолютно всички държави, като в Африка все още успяват да се опазят почти сухи. Не ми се мисли там какво ще става, ако се случи същият сценарий като в Европа....Никога държава като нашата няма да разбере кой е виновникът за случващото се, но това са фактите. Много ми е интересно, как ги мислят нещата невярващите. Болниците били празни, било измама....да де, ама италианските вестници са пълни с некролози на истински хора. Днес съседът ако го пишат починал, къде ще го скрият от мен
40
4
 
19
 
! Отговори
Що за съюз сме? преди 4 години
Как може германци и австрийци да правят номерца на бай си Боко, знаят ли те, че още след обяд ще ги оправи. Как може да премахват карантината, сега Боко какво ще прави, защо му правят тези номерца? Сега да вземат по един тъ.пан и да викат, -ужассс има корона вируси!!!
39
11
 
7
 
! Отговори
! до 37 преди 4 години
Вижте, на всеки му се върти в главата откъде по дяволите се появи тоя вирус. И на повечето от нас ни е ясно, че май не е никак случайно. Въпросът е в това, че вирусът го има, изключително заразен е и много бързо умъртвява слабия имунитет. Смешно е да се сравнява със сезонния грип, защото той продължава с и за този период отнема стотици хиляди животи. Ковид-19 за има няма 15 дена преобърна света наобратно и благодарение на нечуваните мерки не успя да се разгърне максимално.
38
1
 
6
 
! Отговори
Д преди 4 години
Усещам как ще носим маски и ще се пазим поне още няколко години ,но ще работим,както в Китай.
37
1
 
0
 
! Отговори
БСП преди 4 години
До троловеСигурен ли си?