Гърция - в най-критичната фаза от борбата с COVID-19

Великден ще е различен тази година, заяви правителството на страната
6 апр 2020 20:30, Петя Славова
3
Гърция - в най-критичната фаза от борбата с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас благодари на по-голямата част от сънародниците си, които са спазвали ограниченията за предпазване от разпространението на коронавирус, като в същото време предупреди срещу опасността от отстъпление на мерките, съобщи в. "Катимерини".

"Не може да има самодоволство", каза той на брифинг и добави, че правителството засилва усилията си за ограничаване на разпространението на болестта, за засилване на националната здравна служба и за подпомагане на икономиката.

Още по темата

Без строгите мерки, въведени от правителството, „бихме преживели драматични моменти", каза той. "Ако се отпуснем, ние ще платим за това" Планът за действие на правителството е насочен главно към защита на най-уязвимите членове на обществото, каза Пецас. Той добави, че ограниченията за движение в местата за приемане на мигранти в цялата страна се затягат и че се създават изолационни зони в рамките на лагери за изолиране на мигранти, за които е установено, че са заразени с COVID-19.

Той повтори, че празнуването на Великден ще бъде различно през тази година поради ограниченията заради пандемията, оприличавайки с фанатизъм действията на малцинство, които са участвали в религиозните служби, въпреки забраната на правителството.

Пецас подчерта пред репортерите, че от оставането вкъщи през април, зависи дали през май гърците ще посрещнат първите резултати от отговорната си позиция. На брифинга, даден чрез видеоконферентна връзка, говорителят отбеляза, че Гърция навлиза в най-критичната фаза на „необявената“ война, която пандемията започна по целия свят".

"Да осигурим това, което сме постигнали. Ако се отпуснем, ще платим. И това ще бъде несправедливо спрямо големите усилия, които всички сме положили. Ето защо мерките за ограничаване на движението са удължени до 27 април", каза Пецасу цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
1
 
! Отговори
Подкрепям преди 4 години
Подкрепям мерки за социална изолация, защото БГ управляващите нищо не правят. Оставени сме на късмета си. За тях има и тестове и предпазни средства. За нас мутрата на Тиквата всеки ден по ТВ с назидателен тон и ни се кара. Така че, стойте си в къщи.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка страна си решава кога ще бъде най-напечено. А след това затваря границите и чака останалите да приключат с карантината. Германия след две седмици, Полша в края на юни, Гърция след Великден, България средата на май. През това време Китай ще работи...