Страховете на германците: Не здравето, а икономическата криза

Повечето анкетирани - доволни от правителствените мерки
8 апр 2020 19:00, Петя Славова
23
Страховете на германците: Не здравето, а икономическата криза
Снимка: БГНЕС

Бъдещият спад на икономиката, а не коронавирусът тревожат германците. Те не се страхуват за своето здраве и работа. Това показват данните от изследването "Страховете на германците", проведено от голямата застрахователна компания R+V. Тя провежда редовни изследвания по този въпрос от 1992 г.

В сравнение с 2019 г. страхът от тежко заболяване и безработица се е повишил с едва 6 пункта: днес 45% от германците се страхуват да не загубят работата си или да се разболеят.

Повечето анкетирани са доволни от правителствените мерки за справяне с пандемията от коронавирус, предава БГНЕС.

Индексът "германски страх" в момента се намира на едно от най-ниските нива, откакто се провеждат изследванията. По-нисък е бил само през 2019 г., когато неговата стойност е била 35%.

Съветникът на компанията R+V, известният политолог Манфред Шмид от Хайделберг определя тези резултати като сензация. Според него в днешната ситуация германците правят впечатление на безгрижни хора.

Шмид редовно оценява в продължение на 15 години резултатите от допитването „Страховете на германците“. То отразява душевното състояние на жителите на Федералната република. Въпросите, които се задават, засягат всички сфери от политиката до проблемите в личния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сметкаджии. Жив меркантилизъм.Дано да успеят.Като измрат работещите да назначат роботи.Пожелавам им успех.
18
2
 
5
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
А тука Бочко го играе на много загрижен за здравето на хората , и някои даже му се връзват...
17
1
 
7
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Тъй като тука няма забрана за излизане,а има само т.н контактна забрана(макс 2-*** човека ако не са от едно семейство), както казах парковете са пълни с хора ,от полицията и от службата за обществен ред към общината минават непрекъснато, любезни обясняват на хората да спазват дистанция ,да не се събират повече от трима човека не съм видял никого да глобяват(между другото тука глобата е 150 евра прилага се само в краен случай, ако някой *** откаже да изпълни препоръките)
16
2
 
6
 
! Отговори
хммм преди 4 години
Много ясно че ще се притесняват повече за икономиката отколкото за здравето си, нищо чудно че разрешиха на милиони мигранти да минат кой законно, кой незаконно в Европа. Това са хора без национални ценности, втората световна им отне всичкия национализъм. Но жалко, защото бъдещето на Европа им стои в ръцете, а то определено няма да е розово. Строят свят за африканци и араби в момента които мразят християните и никога няма да се променят, държавите от които идват се мразят едни други като животни.
15
1
 
2
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
До От ГерманияАбсолютно. Мерките са си съвсем адекватни. Няма безумни забрани, повечето са с маски, спазват дистанция. Бавария е другият епицентър на епидемията в Германия. И хората се притесняват повече за работата си. През второто полугодие всички се надяват да се навакса.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравето,здравето ама като те върнат в първи клас както се казва какво значение има че си здрав?Половината ти живот е минал напразно.Като си беден каква е гаранцията че ще си здрав?Май никва а?Да не се бърка историята със садистичните извратени гаври на някакъв османски богаташ който предлагал на някакъв бедняк да му извади очите и да му даде два рубина.Или да му отреже краката и да му даде 3 кила злато.. Тук няма обещание - стоиш беден и безрабитен но не хващаш коронавирус.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немците винаги са били пoсрани наплашени гейове, затова замръзнаха при Сталинград.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема ве, нема страшно, стойте си в къщи...... те парите по дърветата растат.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немецо най го е страх да не му бръкнат в портфейла.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледат какво става в Италия и Испания какво ли си викат: При нас не е страшно, я ги виж тия лузери южняците.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
въобще не ми ги хвалете,нямаха никакви мерки,нито обявяваха случаите на смърт,само готварски предавания по телевизията.нашите власти 100 пъти по-адекватни.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мдаа,затова нямаха брашно,макарони,мая,косерви,тол.хартия и имаха карнавали преди 8 март и после олеле ,сега ги тестват по заводите .всеки 3 положителен.
7
1
 
12
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Живея в Северна вестфалия -една от най-засегнатите области в Германия. Понеже започнаха ваканциите и ни пропадна седмицата отпуска в Холандия във ваканционното селище, сме принудени да се караме отпуската в града в който живеем. Навън е 25 градуса и ходим всеки ден с децата да караме колело по вело алеята край реката . Навън са стотици да не кажа хиляди като нас тъй като няма забрана за излизане.всеки спазва препоръките да се спазва дистанция от два метра и максимум двама души ,които не са от едно семейство да се разхожда заедно.навсякъде е пълно с полицаи и от органите на реда към общината ,к
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те обществено здравеопазване си имат. Да дойдат да поживеят няколко месеца у нас и друга песен ще запеят.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък очаквам бурен разцвет на всичко - икономика, туризъм,морета, лалета,люляци,череши,гъби...
4
12
 
3
 
! Отговори
Русоробин мъченик преди 4 години
Няма друг Бог освен Путин и Медведев е неговия пророкНе ни интересува за смотаните шваби,те са нация от мразачи. Хак да им е....Дори ни се подиграваха когато бяхме зле през 90-те г
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** вече ще яде по 5 кюфтета вместо по 10 за вечеря.Бирата ще е само една.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги прагматични
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризата е неизбежна...Навсякъде. И ще е брутална...