ЕК с 255 млн.евро подкрепа за малките и средни предприятия у нас

Парите ще се раздадат под форма на схема за гарантирани заеми
9 апр 2020 07:00, Павел Гълъбов
48
ЕК с 255 млн.евро подкрепа за малките и средни предприятия у нас
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ще одобри схема за гаранция от 255 млн. евро за подкрепа на малките и средни предприятия в България, засегнати от епидемията от COVID-19, съобщава БНТ.

Още по темата


Схемата е одобрена, след като България е уведомила Комисията, че ще предоставя заеми за бизнеса при облекчени условия.

След като капиталът на Българската банка за развитие беше увеличен с държавно финансиране, схемата ще отпуска заеми, за да покриват фирмите нуждата си от оборотен капитал.

ЕК е преценила, че схемата отговаря на условията и е необходима, за да преодолее държавата затрудненията в икономиката заради кризата.


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Не може преди 1 месец
да даваме негарантирани заеми на наши хора. Ако не са гарантирани, ще се наложи да ги връщат.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ББР-то вече го видяхме с колко и на кого помага.
Преди това пък е отпуснала над 200 млн. на фирми гравитиращи около е едно пълничко момче от дпс-ту, така че ЕС може и да е отпуснала, но малките и средни предприятия в България ще пият по една студена вода.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Парите ще се раздадат под форма на схема за гарантирани заеми"

Вече не доходите а заемите станаха гарантирани
40
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До пияница мистик/14

"Лошата Европа ни дава постоянно пари за какво ли не - евросубсидии, пари за земеделието, ето сега и 255 милиона евро." - в случая европа не дава пари, а гаранция по заем... а другите пари - субсидии са за мързеливите некадъни еврофили като теб.
Работливите ще се оправим.

Вън от ес, който взема от работливите и дава на мързеливите!
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от тях 25 милиона са за С.Г.Груп, нали така?
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще помагат на фалирал бизнес..
Например магазини за гащи
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще им намерят мястото
36
0
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Това е възможно една от най-старите схеми: "Ти ела пък аз ще дойда" или "Дай пари на заем, пък ще имаш да ми даваш"
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой кого назначил - по делата ще ги познаете ,а делата на нашите ,,управленци'' ясно показват кой ги е назначил .
34
7
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Путин: В България цялото правителство, депутати, та дори заместник-министри и кметове, се назначават директно от ЕС и САЩ ИНФОРМИРАН.НЕТ .Прав е ПУТ.ИН и кмета на ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ е назначен от ЕС и САЩ. Инфото е от Бабикян така че имайте
едно наум .
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Няма такава Държава
Различни хора ми казват, че Тиквата имал към 8млрд. и безброй имоти, офшорки и дялови участия.

за няколко рубли казват каквото им наредят
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уточнете,че това не е подкрепа,а поредният заробващ дълг.Все пак тази криза се използва за новото яко печатане на банкноти,които трябва да се пласират някъде.Дето се вика евроатлантическа солидарност-битият си остава бит,а е....ят е..н
31
1
 
4
 
! Отговори
къде сте журналята? преди 1 месец
А журналистите както винаги "изненадани мълчат".Прокурора наш,банката наша.Ето как едни дарения за 5-10 млн. лева стават 200 прибрани след това.А журналистите мълчат и ги гонят от пресконференциите и никой нищо не казва и не се учудва. ЗАЩО? Защо никой не свързва тези неща и не започва да се поразрови как за пореден път ограбват малките и средни бачкери? Въпроса е риторичен, но все пак ЗАЩО?
30
1
 
10
 
! Отговори
Бай Асан преди 1 месец
Увлечението към парите и власта е най-мощния коронавирус разпространен по света, срещу който вече няколко хилядолетия няма нито ваксина, нито лекарство !
29
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахааа, в момента по ТВ атака пак пуснаха атомните бомби и разпадането на НАТО и ЕС :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Търкалям се от смях тук :))))))))))))))))))))))))))))))))))
28
3
 
12
 
! Отговори
къде сте журналята? преди 1 месец
ето ви тема за размисъл-идва пандемия.България е в извънредно положение с незначителен брой заболели.После идват незапомнен брой безработни,които всяка вечер в централните новини се съобщават като на Мутафчийски броя на болните.После махаме борда на ББР, защото явно са много честни.После идват едни 255 мнл. евро уж за малки и средни предприятия.Може би съм твърде във филма на конспирациите,ама ми се струва че всичко това е мнооого добре планирано и Ганьо ще проспи поредният грабеж.А журналистите
27
1
 
8
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 1 месец
Да предполагам ли къде ще отидат тези пари!!!!!Няма смисъл,защото въпросът е реторичен......
26
2
 
6
 
! Отговори
! преди 1 месец
Путин бивш кадър на КГБ, в Италия семейство Аниели си имат държава, в Чехия премиерът е олигарх, в САЩ си избраха клоун-предприемач...Разберете, светът се върти от собствениците на конгломерати за трилиони и те си избират куклите, и те си разпределят парите. Само че си стоят в сянка, да не е чак толкова грозно.
25
1
 
5
 
! Отговори
! преди 1 месец
После новоизбраният президент е длъжен да прокарва удобни закони, защото е приел ангажимента да брани интереса на някого срещу милиони за кампанията. Това какво е, ако не чиста корупция?! Изобщо в цял свят обикновения човек е никой и законите в голямата си част не са за него, както и парите от баницата. Обикновеният човек е бачкер, 0,1 % от населението са богоизбрани. Вижте само от какви кланове са президентите на САЩ - Клинтън, Буш, Кенеди...с имения колкото един български град....
24
2
 
6
 
! Отговори
! преди 1 месец
И да се ядосваме, така върви света - на наши и ваши. Винаги има по-равни от равните и така е било. Комунизъмт в чист вид е страхотна доктрина, ама е съществувал само при амишите и някакви общности. Вие що си мислите, че българите сме измислили корупцията и престъпните схеми? Като набараха VW за измамата за дизелите какво стана? Ми той министър председателя на тази провинция бил в борда на директорите на VW....В САЩ предизборно от огромни консорциуми се раздават пари на президентите, лобизъм било