Българин във Виена: Австрийците са разбрани, няма негодуване

Карантината в Австрия ще продължи до 1 май
15 апр 2020 09:37, Ния Христова
31

 

Австрия ще остане под карантина до 1 май, но облекчаването на мерките започна от 14.04. Вече са отворени магазините с площ до 400 м., както и тези за строителни материали и за дом и градинарство. Задължителното носене на маски обаче си остава. 

Йордан Гергов, който живее във Виена, коментира в ефира на Bulgaria ON AIR мерките в страната и тяхното облекчаване. Той каза, че австрийците са доволни от навременната реакция на канцлера Себастиан Курц за овладяване на пандемията от коронавирус.
 
В страната заразените са повече от 14 000, а смъртните случаи надвишават 400. 
 
"Жителите на Австрия са разбрани хора. Не е имало негодувания, само от страна на опозицията се чуваха гласове по-рано да бъдат отворени и училищата, но засега това ще се случи най-рано след 15 май", каза Гергов.
 
Той каза, че парковете са отворени за посещение, но с условие да се носят маски и да се спазва дистанция от 1 метър. Хората, които са от едно домакинство, могат да бъдат заедно на едно място. 
 
"Отворено е, но опитът показа вчера - в първия ден, в който парковете бяха изцяло отворени, че бяха празни и нямаше хора, които да се разхождат", коментира сънародникът ни. 
 
"Причината Австрия да разцъфва все повече е политиката на Себастиан Курц. Това е един млад мъж с много напредничави идеи в политиката. Получава изключително голямо одобрение. Държавата се изхранва основно от туризъм, особено в този регион, от който тръгна пандемията - Тирол", добави още Гергов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Една от Марс преди 2 години
До г-н 16...Вие.не го познавате, ама що Вас не поканиха, цял университет сте завършили....Голям сте *** господине.....това е Бай *** и вие сте олицетворение....докато си задавате тия въпроси, що той а не аз....малко се позаинтересувайте и ще си отговорите на въпроса!!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
До Анонимен 27Няма да има никакво негодуване,социалните програми са много добри и хората вярват на правителството си.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе няма страшно и при вас във Виена ще има негодувание.Споко, не се притеснявайте...
21
2
 
4
 
! Отговори
ГОСТ преди 4 години
Австрийците са дисциплинирани и не мрънкат ,като нас. Щом е казано ,значи така трябва и всички го изпълняват.Тук сме много велики и за съжаление ,трябва задължително да бъдем контра на всеки и на всичко.
20
2
 
3
 
! Отговори
Швестер Велко преди 4 години
До светнатПрав си много: *** не може и български правилно да говори... *** като офца и нагъл, като комунист... Но така е, властта я взеха ТЕ- мафията на ***!
19
2
 
3
 
! Отговори
от немско преди 4 години
В немско е супер. Чувствам се перфектно
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, нищо.Скоро ще има.
17
3
 
8
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 4 години
Нормално ! Австрия се управлява от най-интелигентният и млад ръководител в света, атестат за перфектно управление ! Няма как да има негодувания....това не ти е Б-ай ***-я, вечно недоволен и нас-ран....Материала в ***-истан си остава най-лошият в Европа !
16
8
 
4
 
! Отговори
светнат преди 4 години
Курц е първа дружка на барба ганьос. Нашият няма интервю през последните три месеца без да е споменал, че си е говорил с "моя приятел Себастиан". Не че младото *** го бръсне за нещо ама ганьос се напъва да го другаросва :)))
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 88г. живея във Виена, но този не го познавам. Повечето от университета се познаваме, защото не бяхме много, но сезонните работници не ги познавам лично. Някакъв измислен ми се струва. На мисирките им трябва нещо да гакат - беше казал един знаменит български политик(er).
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки, че парковетв са отворени там хората не се разхождат. Тук парковете са затворени, но хората въпреки това се разхождат в тях, че и налитат на бой! Ето това е разликата. За това в Австрия ще се справят бързо, а у нас ще си играем на котка и мишка и някой избягал от болницата селянин ще подпалва огнище след огнище. Хората са си виновни, както за злото, така и за доброто, което се случва стях.
13
3
 
8
 
! Отговори
абе преди 4 години
прави ми впечатление че Австрия извънредното положение е до 1май а случаите са повече от България
12
5
 
14
 
! Отговори
ссср преди 4 години
комунизма го няма ! стига го обвинявахте за некадърността си!
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде не ми ги хвалете много. До преди 1 месец се присмиваха на хора, които носят маски. И австрийци, и немци не се инетресуват от останалия свят, правят само това, което им казва тяхното правителство.
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Българин във Виена: Австрийците са разбрани, няма негодуване"- нямат комЪнисти горките .
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йордан Гергов, сигурно са взели името от избирателните списъци.Раздел мъртви души.
8
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австрийците са *** народ, който вярва, че гени има само в генно манипулираните храни, така че не ми хвали техните мерки! А Курц е един типичен селянин - популист, който много добре знае как да се нагласи спрямо моментнитенастроения в държата им.
7
2
 
1
 
! Отговори
kreti преди 4 години
11 Gradusa
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** най обича да критикува. 20 неща му кажи днес, всичко ще охули
5
12
 
13
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
А Бойко ще чака решение от СЗО или от Вашингтон , защото Той не смее да приема решения. На мен ми харесва решението на Австрия и аз съм за и при нас поетапно да се отпуска карантината. В САЩ една жена Е била 3 седмица на карантина и се Е заразила... и тя не знае от къде , но предполага от куриер. Тъй че...