Германия, Полша, Норвегия, Чехия и Албания разхлабиха мерките

Малките магазини в Германия отварят врати за клиенти
20 апр 2020 14:48,
42

Част от европейските държави започват да отпускат мерките срещу разпространението на коронавируса. От днес Германия, Полша, Норвегия, Чехия и Албания започват постепенно да се връщат към нормалния начин на живот, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Малките магазини в Германия отварят врати
за своите клиенти, а учениците, които са последна година, ще могат да се върна в класните стаи, за да се подготвят за предстоящите изпити.

Миналата седмица властите обявиха, че броят на инфектираните в страната намалява и ситуацията е под контрол. Остава в сила предупреждението жителите да внимават и да спазват наложените мерки, за да се избегне втора вълна от заразени.

В Чехия за първи път от 12 март пазарите, автокъщите и част от малките предприятия ще работят. Очаква се да бъдат обсъдени и облекчения в рестрикциите за пътуването. Външният министър на страната обяви, че се очаква гражданите да могат да започнат да посещават съседни държави в средата на май. Президентът Милош Земан настоява границите да останат затворени до края на годината, а хората да посещават местните туристически дестинации.

Към нормалните темпове на живот се завръщат постепенно и в Полша. От днес парковете отново ще могат да се посещават. В Норвегия врати отварят детските градини. А в Албания властите позволиха на възобновяването на работата на минната и нефтената промишленост.

Облекчения не се предвиждат в Испания, която е една от най-засегнатите от коронавируса страни. Във Франция строгите мерки засега остават в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Борисов , Борисов , най-много се хвалеше и тупаше в гърдите уж че си се справил с кризата а то други са първенците , а при нас трагедията от Вашата некадърност , тепърва ще се вихри!
8
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия следх2 седмици пак ще е със строги мерки.Вилуса ще се завърне и ще ги хване пак по бели ***.Времето в Германия в момента е с тях +20-25градуса и заразата забави темпото .Но хората пак се втурнаха да обикаляте да се събират ... най лошото предстой.
7
6
 
14
 
! Отговори
Разград няма болни преди 4 години
Видяхте ли как дженерал Муфтаджийски си показва рогата на брифингите? Изключва микрофони, не отговаря на въпроси, арогантно поведение към питащите! Наглост.Браво на Домусчиев че нареди да го цензурират в "Неделята на Нова" и българите не му гледаха поредната простотия!
6
6
 
22
 
! Отговори
Колективна зараза преди 4 години
Измисления генерал Майтапчийски какво ли ще изплямпа по темата.
5
2
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До 5Проверява сателитите на Мъск, споко от сичку ще не спаси
4
8
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
А тука само столицата е затворена, сичку друго бачка
3
1
 
30
 
! Отговори
Сс преди 4 години
При нас малките магазини са си отворени. Само дето няма кой да влезе в тях освен по спешна нужда :)
2
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо лъжете за Германия? Няма нищо такова.
1
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След няколко седмици пак ще затворят! Като видят че няма никакви клиенти....Мишоците сега няма да могат да ги изкарат от дупките поне 1 година.