Наш лекар във Великобритания на първа линия срещу коронавируса

Д-р Теменужка Влахова разказва за подкрепата на британците към медиците
23 апр 2020 13:40, Ния Христова
25
Наш лекар във Великобритания на първа линия срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС
Всяка четвъртък вечер британците излизат по прозорците или пред домовете си, за да ръкопляскат на всички здравни работници като знак на съпричастност и подкрепа. 
 
Д-р Теменужка Влахова е сред медиците на първа линия в борбата с коронавируса на Острова. Тя признава, че подкрепата на хората й дава кураж в борбата със заразата. 
 
"Вчера аз отидох в магазина и нямаше хляб. Една жена пред мен точно купи последния. Когато аз казат "има ли още хляб" и магазинерът каза "не, съжалявам", жената се обърна и видя, че аз съм с униформа и даде хляба си на мен", разказа българката в ефира на bTV. 
 
Британците се гордеят с напълно безплатното си здравеопазване, но се оказа, че то е неподготвено за мащаба на COVID-19. 
 
"До средата на март месец имаше затишие. Ние знаехме, че има коронавирус в Англия, но в същото време не виждахме случаите, които се случваха в Италия, в Китай и си мислехме, че нашата здравна система е достатъчно стабилна да устои. Мислехме си, че населението е достатъчно здраво да устои, защото то е добре ваксинирано. Но в момента забелязваме леко разклащане на основите и първият сигнал за това беше недостигът на защитно облекло за всеки един медик", казва д-р Влахова. 
 
Здравният секретар на Острова предупреди медиците да не разхищават предпазните средства. Властите смятат, че не е нужно пълно защитно облекло при контакт с всички заразени, а само при тези, които са интубирани и са в най-критично състояние. 
 
"Всеки ден се сменя статуса на болниците, всеки ден се сменя нашето защитно облекло. За момента се справяме, но не знам до кога", допълни д-р Влахова. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
ха преди 3 години
И какво се случва ,когато българин пожънал успехи ,се прибере в БГ,за да е полезен.Пълно неглижиране и блокиране от истанции, при всеки опит да помогне или нещо да промени.Неглижиране на успехите му от съгражданите му.Оплюване без причина,омаловажаване на постиженията му,хвърляне кал върху името му.Примери-много.Стоичков-прославил БГ футбола,по цял свят,маестро Камджалов обявен за чудо в музикалния свят,професор Попхристов завърнал се от САЩ и написал книга за богомилите, Бербатов и много други
18
1
 
10
 
! Отговори
ха преди 3 години
Обикновено- хората ,плюещи по българите в чужбина ,се изживяват като ,,патриоти" не са направили нищо за страната си.Те не са успешни в БГ,а камо ли да станат такива в чужбина.Стахуват се да заминат далече от мама,тати и приятели,защото знаят ,че няма да устискат без подкрепа.Не знаят чужди езици ,а това ,което отчитат като дейност е само мрънкането по форумите-което те наричат,, борба за спасение на България".Дори чистачката в чужбина,пращайки пари в къщи,прави повече за бизнеса и потреблението
17
2
 
2
 
! Отговори
До 16 допълнение преди 3 години
Точно. И ако имаш нужда от допълнително изследване ,ти го назначава за след 6 месеца,през което време два пъти получаваш писмо ,че датата ти е преместена с месеци А като отидеш накрая след 8 месеца ,се оказва че заболяването ти е вече дотолкова напреднало,че:1) трява да гълташ хапчета до живот(който вече е съкратен) 2) развил раково заболяване3)трябва да ти се направи операция без гранции за оживяване,ще си щастлив ако останеш жив ,макар и инвалид
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв наш лекар е това,ако беше наш лекар щеше да бъде тук и да лекува народа си,който до известна степен е заплатил учението на този лекар ! Защо мисирките постоянно изкарват герои и дават за пример хора които са напуснали Родината си и нямат вече нищо общо с нея ?
15
7
 
0
 
! Отговори
Az преди 3 години
Е, добре си беше по Тошово време. Такива като тази, пращаха някой с чадърче да я мушне в дупето и край. Най-добре да се оградим с бодлива тел и танкове като Свободна Северна Кореа и всички българи вътре в в България. Няма никой никъде да ходи и да предателства
14
5
 
7
 
! Отговори
Делчо преди 3 години
Защо не е в собствената си страна да помага или не е пристижно.
13
2
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Гама-мейлчето пpъднa, размириса се и нацвъка с айпи смяна цял куп минуси. Хайде, тичай да опръскаш гащите. Знам какво ще видя, ако ти разгледам историята на търсенията в нета. Гама, облаците покрай анyсът ти миришат на ***.
12
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Додо до *** Т.ъп си като г.ъз Додо! Когато се научиш да уважаваш и заплащаш труда на по-интелигентните и квалифицирани от теб, тогава може да имаш някакви претенции!!! Странно как нямаш претенции че си платил образованието на дри.сливите компютърджиичета, или на т.нар дипл.инж. , но зе лекарите си много ербап! Про.шляк като теб нищо никому не е платил!
11
11
 
9
 
! Отговори
Г преди 3 години
В кой век живеете, алоооооу, дезертьорка била, чистела ***. Явно не можете да си представите, че има хора, за които границите и пътуването не са нещо особено. Че има хора, които не чистят *** като не са на 3км от мама и тати. Нищо, ще се научите. :)
10
18
 
21
 
! Отговори
Додо до Гъз преди 3 години
Аз никъде не съм казал, че работи в Англия като доктор - MD. Може и да бърше такива като теб в някой старчески дом. Идеята е, че ни обрисуват един дезертьор като положителен пример, достоен за уважение. A това е недопустимо.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги са ме радвали коментарите на работническата класа. Пълна трагедия.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Оооо я у леву.
7
2
 
13
 
! Отговори
Гъз преди 3 години
Абе Додо, това не лекар-една сестра е това.
6
16
 
29
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Д-р Едикояси Влахова не бива да бъде глорифицирана и представяна едва ли не като героиня, а да бъде заклеймена като предател, защото повечето Българи ще я възприемат като такава. Защото е завършила медицина в България, за което сме платили ние с данъците си, а след това е отишла в Англия за лири. Настрана стипулатите на глобализма, тя си е национален предател. Колкото и рязко да прозвучи, това е голата истина!
5
5
 
11
 
! Отговори
GMC UK real doc преди 3 години
Гиспожата не е лекар-няма я в регистрире нито в България, нито в UK. И още нещо-лекарите в UK не посещават домовете да вземат кръв-тива се прави от флеботомист или дори някой само трениран за това.Все пак не пращаш човек , който работи за £75 на час, за такава елементарана работа.Така че, ФАЛШИВА ИМФОРМАЦИЯ.
4
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се зарази ще хване първия самолет за България
3
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миличка кат си толкоз добра Връщай се в България да лекуваш . Българския Народ ,който ти плати образованието 60 000 Лева !!!има нужда от лекари !До кога най-бедните ще обучават доктори за най-богатите ?
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еееееее, кво!?
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Ами след като нашата си държава не можа да ги задържи тук от некадърност последните 30 години така ще е. Хич дори не ги обвинявам.