Ресторантьори в Германия на протест с "празни столове"

Хората недоволстват от мерките на държавата
24 апр 2020 21:08, Петя Славова
21
Ресторантьори в Германия на протест с "празни столове"
Снимка: БГНЕС

Стотици столове са поставени пред Бранденбургската врата по време на протест в германската столица Берлин.

Собствениците на заведения и членове на германската общност по гастрономия организират така наречения протест на "празните столове" в знак на несъгласие срещу въведените ограничения като мярка срещу коронавируса.

Те твърдят, че липсват субсидии, краткосрочна помощ и облекчаване на мерките, насочени към техния бизнес.

Германското правителство и местните власти започнаха да обсъждат постепенното прекратяване на ограниченията, предприети за справяне с разпространението на коронавирус SARS-CoV-2, причиняващ болестта COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
* Приятел - в Нужда се Познава*,ВаТтаБългарска Народна Поговорка Турция е Първата Държава - Която ни Изпрати Маски и Медикаменти, Турция Започна серийно производство на Инхалатори - по 5000 на месец, Турция Не е в ЕС - но ни Помогна,Германия - какво направи за Нас - Абсолютно Нищо ??? Само дето се Заяжда - че в Хипермаркетите - Трябва да има Щанд - Произведено в Република България !!!Турция , е държава Х - и името и Историята - Нямат Значение !!!Но, Първата Държава - Трябваше да е Германия
16
2
 
1
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Тез и те ли са от мутроморието, а ***?
15
2
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Нито е в историята, нито ще изчезне. Хората са социални животни и винаги ще ходят по заведения и ресторанти. Въпроса е, ме този бизнес не може да си позволи да бъде толкова гъвкав, нито е от такова значение за хората, за да се трансформира в такива условия и да изплува.
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този бизнес вече е в миналото... Колкото по-рано го осъзнаят кръчмарите, толкова по-бързо ще може да потърсят друго поприще...
13
7
 
34
 
! Отговори
! преди 3 години
На чужд гръб и сто тояги са малко....гледа българинът, че се раздават пари и си мисли,че там е рая....В Германия и Франция с 1400 евро трудно се живее, не ви ли е ясно? Същото като в България със 640 лева, че и по-зле.....тука с 50 лв можеш да минеш при стоматолога...там с минимум 100 евро! Все чуждото канче гледаме, опасни сме.....В Щатите ако нямаш стабилна осигуровка и нямаш кеш те оставят да умреш.....не знам дали ви е ясно...Ама е модерно да се плюе по България.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много балони ще издишат...
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е фалшива новина!Повечето умрели са от задоволство от съсипването на правата и бизнесите им!
10
5
 
16
 
! Отговори
Това е преди 3 години
положението по цял свят, никъде няма да спасяват ресторантьорския бизнес, защото е маловажен, което по никакъв начин не омаловажа работата на професионалистите заети в тази сфера. Просто този бизнес е нестабилен и зависи от много неща.
9
1
 
15
 
! Отговори
!: ! преди 3 години
Айде да си избереш собствена идентичност във виртуалния свят....не за друго, а за да се прави разлика, все пак всеки индивид има свое мнение. Иначе напълно те подкрепям за последното ти становище. Сега какво ще кажат мрънкалниците у нас? Нали в Германия всичко било наред....ама то едно е да гледаш от телевизора, друго да си германски бизнесмен! На техните данъци и стандарти за хигиена, трудова медицина, кодекс на труда и данъци 9 от 10 български предприемачи въобще няма да отворят, не да фалират
8
7
 
8
 
! Отговори
Шеф на морски р-т преди 3 години
Гладен съм, Бойкоооооо! Умрех от глад, фалирвам! Нема паре, нема папо! Единствената ми радост е да юркам мазератито, че падна бензина. Оууу, пак ме сви тумбакът от глад! Вдигай карантината, Бойкоооо, изгореха ми милионите!!
7
1
 
15
 
! Отговори
! преди 3 години
Което говори какво? Че навсякъде мерките не са задоволителни... но и на всички правителства им е мн трудно! Но ако германците се оплакват, всички останали трябва да си направят харакири.
6
3
 
6
 
! Отговори
БГ ресторантьор преди 3 години
Що такса празен стол ще събера от тия столове! Големи балъци са тия шBaбu!
5
1
 
8
 
! Отговори
555 преди 3 години
А така сега, нали в Германия разхлабиха мерките, а пък и държавата им дава субсидии.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че Тиквената диктатура тук предприе 100 пъти по-яки и реални мерки от тези в Германия, та бизнесът тук и работниците са свръх доволни!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали всички бяха роби и подкрепяха "мерките" на правителствата си?
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да разнасят храна по домовете
1
2
 
18
 
! Отговори
е ,и? преди 3 години
У нас отдавна плащаме такса ,,празен стол,,