За пръв път без новозаразени с коронавирус в Малта

Страната планира разхлабване на мерките
Обновена: 27 апр 2020 13:50 | 27 апр 2020 13:50, Ния Христова
4
За пръв път без новозаразени с коронавирус в Малта
Снимка: БГНЕС
Малта не е регистрирала нови случаи на заразяване с коронавирус през последните 24 часа. Това се случва за пръв път от началото на кризата, а в близките дни ще започне и разхлабване на ограничителните мерки. Това съобщи здравният министър Крис Ферне, цитиран от Ройтерс.
 
Той изтъкна, че "решенията за отмяна на мерки ще се вземат въз основа на науката и числата".
 
Населението на Малта е около половин милион души и до момента са потвърдени 450 случаи на заразени с COVID-19, починали са четирима. В последните дни се съобщава за под 10 души, които са новозаразени. 
 
Страната предприе мерки като затваряне на училищата, забрани събиранията на повече от трима души, затвори летището си и магазините, чиято дейност не е от първа необходимост, но не е налагала пълна карантина. Продължават да работят заводите, строителните обекти и плажовете. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този войник на снимката не му ли се изпотяват очилата с тази маска?
3
0
 
1
 
! Отговори
Азз преди 3 години
Е добре са съседите...
2
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
А защо така услужливо не пише, че до преди няколко дни Малта (половин милион население) имаше почти същата бройка тествани като България (шест милион население)? Както и че никой не е спрял хората да излизат на слънце и на разходка. Само не може да се събират повече от трим на група.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спряха вноса на заразата от чужбина и се поправиха, както всички държави, които го направиха. За разлика от тях България е като разграден двор и броя на заразените бързо расте.