ЕП се зае с дезинформацията за коронавируса

Това било основен проблем за общественото здраве
30 апр 2020 09:10, Петя Славова
16
ЕП се зае с дезинформацията за коронавируса
Снимка: БГНЕС

Членовете на външната комисия на Европейския парламент и върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще обсъдят последния доклад на Европейската служба за външна дейност за дезинформацията във връзка с COVID-19.

Службата за външна дейност стана обект на сериозни критики и още по-сериозен медиен натиск в Брюксел. Причината е появилата се информация за смекчаване на тона на първия доклад, който е бил по-критичен към Китай под негов натиск, предаде БНР.

Говорителят на върховния представител Петер Стано твърди, че документът е имал две версии – една за вътрешно ползване и втора – за обществен достъп и категорично отрече службата да е отстъпвала под влиянието на Китай. Върховният представител Борел ще отговори на въпроси на членовете на външната комисия, свързани с обвиненията.

В резолюция, приета от Европейския парламент преди около две седмици, евродепутатите подчертаха, че дезинформацията, свързана с COVID-19 е основен проблем за общественото здраве.

Те поискаха ЕС да създаде европейски информационен източник, който да гарантира, че всички граждани имат достъп до точна и проверена информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дезинформацията от Мангъра и Чалгара да се докладва на ЕП.
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми тя първата дезинформация е че е пандемия. Втората е че седейки вкъщи ще я преборим. Третата е че е смъртоносен, реално смъртността е 0.12-0.2 %. Четвърта е че са нужни аспиратори. 90 % от хората поставени на тях умират.
9
7
 
6
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Основната дезинформация се нарича "Сутришен брифинг на кубето". Там се лее дива дезинформация. ЕП светкавично да се заеме с това.
8
3
 
6
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
Ами тогава да не гледат по-далече от Беликичкият Тедрос от СЗО, той каза:- Предаване от Човек на Човек няма- Не спирайте МеждуНародните Пътувания и Полетии т.н. така, че Питам Министерство на Истината в Брюксел - кой точно ДеЗинформира и защо мислят Свободата на Словото е Най-важна - щото иначе, Истината Умира - остават само Лъжите на Хора като Тедрос - Милионери с Парите на Данъкоплатците, дето имат интерес - икономически и политически, да лъжат и твърдят, че това е Истината!!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз знам, защо се появи коронавирусът. Защото се наруши забраната за ядене на криви краставици. Кривите краставици са основен източник на коронавирус. Това го знае всеки начинаещ микробиолог.
6
1
 
7
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Колко непроверена информация се изнесе вчера в този Вашия сайт за село Брестовица!?
5
2
 
5
 
! Отговори
ъъъ като цяло преди 3 години
Добра инициатива, но преди всичко трябва да се промени отношението на хората към новините за коронавируса. В момента то е безотговорно, нека си го признаем. Може да ви се стори смешно или глупаво, но опитайте и ще се убедите във възпитателния ефект на следното: нека от днес щом чуем думата коронавирус, да падаме възнак и да си бием главата в земята ридаейки горко. След няколко такива лечителни сеанса гарантирано ще почуствате едно такова душевно облекчение най-малкото... Пробвайте, моля!
4
5
 
6
 
! Отговори
Дезинфекация преди 3 години
Ако чуят тука ЩАБа кви ги плещи всеки ден ...
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да има такова място, където да се дава точна и ясна и проверена информация! Че ми писна да криете важно инфо! Писна ми от ***, дето отнемат думата на лекари, но оставят необразовани тролчета да подстрекават хората да вършат глупости! А пък и вие от днес бг да имате от къде да превеждате с гуглито!
2
1
 
9
 
! Отговори
Точна-ха-ха преди 3 години
Таратанци точна. Лъжите ви край нямат
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези са най-неадекватните