4 държави от ЕС призовават ЕК за координация при транспортните ограничения

Страните настояват да се издават ваучери вместо да се връщат пари за отменени пътувания
3 май 2020 11:30, Ния Христова
5
4 държави от ЕС призовават ЕК за координация при транспортните ограничения
Снимка: Pixabay
Жан-Батист Джебари, френски  държавен секретар по транспорта, съобщи, че заедно с колегите си от Германия, Италия и Испания са подписали съвместен призив до Европейската комисия за координиране на санитарните мерки при смекчаването на ограниченията в трансграничния транспорт в ЕС, предаде Ройтерс. 
 
Четирите страни са поискали от комисията да разреши на авиокомпаниите и плавателните дружества временно да имат право да издават ваучери вместо за връщат пари на пътници с отмемени пътувания зарази пандемията от коронавирус. 
 
Страните, които са подписали настояват и да бъде отпусната финансова помощ на товарните ж.п. превози. 
 

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго трябва да се направи за тези ваучери. Ваучер само за закупилите самолетни билети след като епидемията започна, примерно след 1 февруари 2020. Останалите да могат да избират - ваучер или връщане на парите.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купонна система е имало много преди соца. Купонна система се прилага при война или след война и много рядко при някакъв голям дефицит на някаква стока.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Апропо, това с ваЛчарите много грубо почва да напомня на купонната система в соца...
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дадеш пари, а да не получиш това за което си платил е грубо нарушаване на търговските принципи. Сега искат ако си дал пари да получиш хартишка? ваЛчар? Не, благодаря. Парите обратно с лихви и компенсации. Не можели да плащат - фалират. Фалита е най-естественото нещо, което контролира и регулира пазара.