Меркел призна, липсват 8 млрд. евро за разработването на ваксина

Тя призовава за международна солидарност
3 май 2020 10:08, Ния Христова
43
Меркел призна, липсват 8 млрд. евро за разработването на ваксина
Снимка: БГНЕС
Канцлерът Ангела Меркел призовава за международна солидарност на фона на пандемията от коронавируса. Меркел каза, че след като бъде разработена ваксина, тя трябва да е достъпна за всички. "Веднага след като има ваксина срещу коронавируса, тя трябва да бъде на разположение на всички хора", заяви германският канцлера Ангела Меркел, цитирана от ZDF, пишат от Bulgaria ON AIR
 
"Става дума за това как разработваме за всички хора по света ваксини, лекарства и добри диагностични инструменти", каза Меркел в седмичното си видеообръщение в събота.
 
Канцлерът коментира темата преди международната донорска видеоконференция за кризата с коронавируса, която ще се проведе в понеделник. Германия е един от домакините на тази конференция. Европейската омисия също е поканена. Целта е да се събере финансиране, наред с други неща, за изследване на ваксините. 
 
"Днес все още липсват осем милиарда евро за разработването на ваксина", каза Меркел. Тя добави, че сега с тази работа се захваща голям съюз и възможно най-много участници с финансови вноски.
 
Това би трябвало да даде възможност и за разработване и производство на лекарства. "Германия ще даде значителен финансов принос", обяви Меркел. "Една от най-наложителните задачи е да спасим милиони животи на този свят", заяви канцлерът.
 
Германия има желание да работи в сътрудничество със Световната здравна организация (СЗО). Важно е "една ваксина да се възползва от всички, след като е била разработена", както и възможностите за лечение и диагностика "да се възползват колкото се може повече хора".
 
Важно е да може да се произвежда в големи количества. "Ние сме ангажирани с факта, че само съвместни действия, международни многостранни действия ще ни позволят да преодолеем тази пандемия", каза Меркел. Коронавирусът се разпространява по целия свят и болестта "не може да се бори на национално ниво, а само съвместно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
5
 
! Отговори
приказка с ирония преди 3 години
"Оазиса на света ,острова на задовлството" - евросъюза под ръководството на баба меркел и под прякото ръководство на тръмп (андроида) .Какво толкова може да се случи?Освем пълен идиотизъм по всяко време.
12
2
 
4
 
! Отговори
Щурчо преди 3 години
Бабо Меркел где така?Отивам чедо за евра!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При положение, че Германия има БВП от няколко трилиона не разбирам какво мрънкате.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали си ги печатате *** стрино. Парите ги печелихте в Китай, но мандалото лопна. Макрончо, ти и плжарникаря сте емблемите на разпасания ЕС.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Канцлера на жунглата зоопарк Ангела Меркел иска пари
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали ги даде за емигрантите...
7
1
 
11
 
! Отговори
Липсват 8 млрд преди 3 години
Кога пък успяха да ги откраднат?
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като пуснете СП2 и пачките с кинти ще завалят върху Германия. Ще има пари поне за 100-200 вида ваксини.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Десетки са възможните хора и фирми, които биха дали парите, но... да имат пълните права върху ваксината. Поне 2 милиарда клиенти ще има. Нищо не са 4 евро на калпак, за да се избият разходите. Хората за да оцелеят и по 40 ще дават, ще и 4 хиляди. Това е огромен бизнес, за много милиарди. И за сезонните вируси може да се разработят ваксини на базата на немутиращи части от вирусите. Но - във всяка аптека 1/3 от рафтовете са с такива "лекарства", облекчаващи симптомите. Бизнес, нищо лично.
4
3
 
6
 
! Отговори
Ленин преди 3 години
Тези пари в Африка мадам шмеркел.
3
7
 
8
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Това което ви липсва са топки да разрешите умишлено заразяване в 3та фаза на клиничните изследвания на ваксината. Тогава ще свалите срока от 6 месеца на 1. Но не било етично да се заразят 1000 млади здрави доброволци, които вече ги има че и повече. Ето тази бюрокрация и "морална" претенциозност ни убиват, не вируса.
2
3
 
14
 
! Отговори
Калпазан преди 3 години
Една ваксина ,че и за всички ?Доброволно или задължително ?
1
1
 
30
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Всичко е кинти, нали така, лельо?