Българи и гърци - най-недоволни от живота с коронавирус

Проучването е сред граждани на 27 страни от ЕС
7 май 2020 21:30, Петя Славова
67
Българи и гърци - най-недоволни от живота с коронавирус
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите и гърците са най-недоволни сред европейците от живота си в условията на ограниченията заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

Агенцията цитира резултатите от проучване сред гражданите на 27 страни от Европейския съюз за социално-икономическите последствията от COVID-19 върху европейците, проведено от Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд.

Европейците под 35-годишна възраст се чувстват по-тъжни и по-самотни в сравнение с по-възрастните хора в резултат на ограниченията заради пандемията, установява проучването. То е проведено онлайн сред 85 000 души. Резултатите от анкетата сочат рязко влошаване в качеството на живот за представителите на всички възрастови групи в условията на пандемия.

Още по темата

16% от анкетираните казват, че се чувстват самотни почти през цялото време през последните седмици, откакто в повечето страни бяха въведени карантинни и ограничителни мерки. Преди кризата едва 6% от анкетираните са се чувствали постоянно самотни.

Двайсет на сто от европейците под 35 г. сега казват, че са самотни, което е с 4 на сто повече от проучванията преди кризата. Най-самотни се чувстват французите.

Хората на възраст до 35 г. съобщават и за по-ниски нива на цялостно усещане за удовлетворение от живота и щастие. Авторите на проучването смятат, че това се дължи на прекратяването на публичните прояви и събития и невъзможността на младите хора да се срещат с приятели и роднини извън домакинството.

Оптимисти за собственото си бъдеще са 46 на сто от европейците, което е спад с 18 процентни пункта в сравнение с резултатите от подобно проучване през 2016 г. Оптимизмът е под средното ниво в страните, поразени най-силно от COVID-19 - Франция, Италия, Белгия и Испания.

Една четвърт от участниците в анкетата казват, че са загубили работата си временно или постоянно заради пандемията, като младите хора са най-силно засегнати. Половината казват, че работното им време е намалено. Близо 40 на сто описват финансовото си положение като по-лошо в сравнение с това преди пандемията. Близо половината от тях посочват, че семейството им няма да се справи в кризисната ситуация и повече от половината отговарят, че няма да могат да поддържат досегашния си стандарт на живот без приходи.


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
4
 
! Отговори
Чужденец преди 2 месеца
Най-глупавите са и най-недоволни.
59
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приятел радвам се, че си намерил смисъла на живота си, щом да си миеш ръцете, да спиш с маска и всяка сутрин да козируваш на великия генерал те кара да се чувстваш полезен браво на теб, представям си колко жалък и безмислен е животът ти щом това му е придало смисъл най после, а аз безполезния ще си живея живота и ще се забавлявам докато гледам, как ти се вживяваш, че си много полезен и адаптивен пфхахаах, иначе нищо лично, явно мисленето ти се отдава, забавен си
58
5
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 2 месеца
То па повечето българи от кво ли са доволни? Почти цялата нация кара на - Не е важно аз да съм добре, важното е Вътре да е зле.
57
5
 
3
 
! Отговори
Кротко , бе.. преди 2 месеца
А БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ЖИВЕЕ И БЕЗ ТЕБЕ....ОЩЕ 1300-ГОДИНИ.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ти ще пътуваш с мен споко, няма къде да идеш
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Живеем зле , заради такива тулупи , като тебе ,бе...
54
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На който му трябват пари, като утрепе в тъмното- арабин, турчин, Сириец, Евреи, китаец, хем ВЗИМА пари, хем СПАСЯВА БЪлгария.
Да мрът всички араби, сирийци , евреи и китайци. Заради тия живеем зле.

Да живее България.
53
1
 
7
 
! Отговори
Ислямското Р0бство 1 преди 2 месеца
Българите Християни нямали право да стават чиновници, нито да служат в армията. Показанията на един мюсюлманин в съда имали повече тежест от твърденията на трима християни. Сред турците дори се ширело мнението че да лъжесвидетелстваш срещу гя.у.рин е добро дело. Българин НЕ можел да притежава къща в Мохамеданска махала, нямал право да язди кон, нито да носи оръжие, освен със специално разрешение за това.
52
1
 
6
 
! Отговори
Ислямското Робство 2 преди 2 месеца
ЗАБРАНЕНО било да се обличат в цветни дрехи от скъпи тъкани и кожи, да носят високи калпаци. На нарушителите отнемали дрехите и ги биели с тояги по стъпалата. Опасни за носене били червените и особено зелените одежди, защото този цвят е свещен за Исляма.
51
0
 
6
 
! Отговори
Ислямското Робство 3 преди 2 месеца
Ислямистите поробвали САМО немюсюлмани: военнопленици, въстаници, понякога и деца, заради неплатени данъци. Децата затваряли в плетени кошове, които натоварвали върху конете- както се носят птици на пазар. Ислямистите навързвали мъжете и жените, един за друг с въжета или железни вериги и така като *** ги отвеждали в големите градове. Там имало тържища за роби.
50
1
 
7
 
! Отговори
Ислямското Р4бство 4 преди 2 месеца
Купувачи,можело да бъдат САМО Мюсюлмани.Те оглеждали внимателно нещастните хора, събличали ги голи, спорели за цената, разделяли деца от родители, брат от сестра.

Хиляди БЪлгари били поробени и пръснати из огромната Османска Ислямска Империя. Техните имена откриваме по документи в Крит, Кипър, Испания.

РОбството в Българските земи се запазва до Освобождението на БЪлгария- 1878 г.
49
1
 
7
 
! Отговори
Ислямското Робство 5 преди 2 месеца
А Робството в Османската империя се запазва чак до Първата Световна война.

Сър Хенри Моргентау, който служил като посланик на САЩ в Константинопол( Истанбул) от 1913 до 1916 г., твърди в своята „История на посланик Моргентау”, че имало банди, които продавали бели роби по време на неговата служба.

"НИкой, който притежава един РОБ, НЕ е беден", гласяла една Ислямска поговорка. Ето защо всеки Мюсюлманин мечтаел да си има роби, които да работят вместо него и да го издържат.
48
1
 
6
 
! Отговори
Ислямското Робство 6 преди 2 месеца
Мюсюлманин разполагал с живота на своя роб. Султан Мехмед Втори наредил да отсекат главата на негов роб, за да покаже на Италианския художник, който го рисувал, как се свиват шийните мускули.

Когато при Турски Кадия( съдия) доведат българин, несправедливо обвинен от Богати турци, за да си придаде важност, Кадията подръпвал от наргилето си. Но той вече е взел решение в полза на своите, ислямисти.
47
1
 
2
 
! Отговори
Ислямското РОбство 7 преди 2 месеца
Кадиите( турски съдии) си затваряли очите, когато Мюсюлманин ограбвал или убивал ***( българи). Думите Бакшиш( подарък) и РУшвет( подкуп) са турски.

Ахмед ДОган е трябвало да го гръмнат още при Освобожението на БЪлгария- 1878 г да вземат парите на всички араби и турци, да ги вържат с вериги и да подскачат по пазарите като мечки. Но и сега НЕ е късно да утрепят Ислямския Шпионин и да му вземат това, което тоя е откраднал от нас, българите.
46
5
 
1
 
! Отговори
Да мрът Евреите 1 преди 2 месеца
Руснаците са били СЪЮЗНИЦИ и приятели често.

Но арабите- ЕВРЕИ и ислямистите са ВРАГ на БЪлгария от създаването на България. Евреите, още от 670 година ( когато нападат БЪлгария на хан Кубрат), а ислямистите- от 718 г.
45
4
 
3
 
! Отговори
Да мрът Еврите 2 преди 2 месеца
В писмо от 950-960 година, Еврейския хазарски цар (бег) Йосиф пише до Ислямския халиф в Испания.

"" В ЕВРЕЙСКАТА литература, Имам запис, че въпреки че бащите ни бяха малко на брой, те водят война след война с много нации, които бяха по-мощни и многобройни от тях. Земята [покрай река Волга], в която сега живея, е била преди това е била на българите. Нашите предци, хазарите, дойдоха и ги избиха.
44
3
 
2
 
! Отговори
Да мрът Евреите 3 преди 2 месеца
Макар че тези българи бяха толкова много, колкото пясъците по бреговете на морето, те не можаха да издържат на хазарите. Така те напуснаха страната си и избягаха, докато хазарите ги преследвали чак до река Дунав. До днес, лагера на Българите е близо до река ДУнав и са близо до Константинопол.""

Руснаците ОТМЪСТИХА за БЪлгария и изтребиха много евреи- хазари 950 г- 1050 година.
43
2
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 2 месеца
Не е нужно да вярваш, а да мислиш, но явно това не ти се отдава.
От религиозно настроени, акъл не искам.
Какво кой говорил и как се извъртал пак е религиозна представа. Там има абсолютна истина. В света на мисълта има действие и реакция. И те са относителни спрямо ситуацията.
Ходи си преподавай религиозните представи другаде.
Останалия свят се променя, съобразно условията. Безполезен си. Дори земеделеца сее съобразно прогнозата и променя установени дати спрямо условията. Безполезен си, пътувай
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха наложиха ни мерки за вирус където даже не е сигурно има ли го, и тук някви ще ме убеждават, че мерките са правилни, че ние нищо не разбираме, че трябва на сляпо да слушаме някви разбирачи уж, където два пъти едно и също не казват, визирам генерала и Ананиев най вече, вижте го генерала кви ги говореше февруари, после ква песен запя март, а Ананиев нямам думи издава заповед в 10 сутринта и в 2 на обяд я отменя, слушайте си ги, това, че целият сват е така не ме топли
41
2
 
11
 
! Отговори
До 41 преди 2 месеца
Ти ли ще учиш професори и генерали, как се действа в ситуация на Пандемия, диванен умнико.
Сърбите затвориха цялата държава петък понеделник, щото изпуснаха нещата от контрол. Гърците също взеха крайни мерки. Само ние си ходихме на работа и въпреки КПП, пак си доставяхме лекарства и храни за родители в отдалечени райони. Строителни хипер маркети работиха, ако ти се наложи спешен ремонт.
Мерките си бяха едни от най разумните. Ама за разумни хора.