Влизаме в чакалнята на еврозоната през юли?

Преди това обаче трябва да е изпълнено и последното условие
47
Влизаме в чакалнята на еврозоната през юли?
Снимка: Pixabay

България може да се присъедини към „чакалнята на еврозоната“ (валутно-курсовия механизъм ERM II) през юли, ако изпълни и последното условие.

Това заяви в отговор на въпрос на БНР заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който участва във видеоконференция.

Още по темата

Въпреки че България бе първата страна, която заяви интерес към присъединяването към ERM II, процесът по присъединяването ще бъде заедно с Хърватия.

В края на април страната ни изпрати писмо за оценка до Европейската централна банка, а малко по-рано Българската народна банка подписа суап линия за два милиарда евро с Франкфурт. Това е още един елемент, който носи сигурност на финансовата система, допълни Домбровскис:

"Ние все още се целим в месец юли, когато държавите от ERM II и Европейската централна банка ще обсъдят присъединяването на България и Хърватия към валутния механизъм. За да се стигне до тази фаза, и двете страни поеха много ангажименти, повечето от които вече са изпълнени. При България остава укрепването на капитала на една банка, което се надявам, че ще се случи скоро. Ако това се случи, всички ангажименти ще бъдат изпълнени и двете държави ще могат да се присъединят към механизма през юли", обясни Домбровскис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: юлиеврозоначакалня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
Само така другари цоциалисти!Никаква еврозона, никакво Евро!Това разни европейски *** да ни гледат банките под лупа и да ни пречат да ограбим още няколко, по модела КТБ, - Никогиш!!!Затова, всички петолъчници, като един - зад другарката ***, зад товарищ Радев, строй се!Венсеремос другари!
34
4
 
2
 
! Отговори
СС преди 3 години
Най-после! Дано стане през юли! :)
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на нас ще ни влезе четвъртит.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Преди това обаче трябва да е изпълнено и последното условие"ХА-ХА-ХАИма ли някой да не знае за кое пробито трибуквие става дума?!
31
1
 
3
 
! Отговори
TABULATOR преди 3 години
То и при нацистка Германия не са сменяли валутата с немска, и БНБ е функционирала, но е имало цар, а не шофьора му сицилиянския ганьоДжанков се мисли че я знае добре тая епоха и че може да се крие в провинцията по фашистко време от царо, ама вече трябва да го изгоним и от този темпорал, както го гонят и от Майкрософт
30
1
 
1
 
! Отговори
TABULATOR преди 3 години
Bravo, Джанков иска всички грозни *** да го **** в **** понеже ще се е***ат с европейксите ***, които ще им подават евро за услугата. Даже за това е поискал чакалня, а от спалнята вика с тънък глас: Влизайте
29
0
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
ние и в ЕС влязохме но каква полза след като не умеем да се възползваме на максимум?бат боко задържа кандидатстването съобразено с КОЙ максимално дълго за да може КОЙ да се подготви за нови мощни облаги също както много на брой КОЙ се облажиха от безплатните лесни евро пари по всякакви фалшиви проекти следприсъединяването ни към ЕС баламосваха ни че една банка имала за доискусуряване на нещо си до като изстинската причина е в нещо задкулисно
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злите магии на Валдо да няма българска валута
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Със 72 евро на ден в Австрия си социално слаб бре! Това са цели 1500 евра на месец... Социалните помощи са повече
26
5
 
1
 
! Отговори
тебе кой те излъга преди 3 години
До Анонимен27ЕС=СССР от луната ли падаш.Кво командва Станишев там,а?
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През три месеца ви лъжат. НИКОГА НЯМА ДА ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН И ЕВРОЗОНАТА, ДОКАТО НИ УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИЧЕСКИ МУТРИ.
24
6
 
13
 
! Отговори
У-жас! преди 3 години
Всичката Мара втасала... е това вече ще ни довърши.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не разбрах. За какво става въпрос? На *** език някой може ли да ми го обясни?
22
5
 
9
 
! Отговори
СМЕШНИЦИ преди 3 години
И какво ще се промени след това? Минималната ще е 250 евро хахахаха
21
3
 
3
 
! Отговори
Me преди 3 години
Какво е последното условие?
20
1
 
7
 
! Отговори
другарите се смеят преди 3 години
До Кво праим Другари ?Тя хунтата е една и съща от 1944-та година ,зомби.И от преди,чети история на БГ.Примерно за Кимон Георгиев,първо бил фашист а след 1944-та първи социалист.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да суапнем всички левове в евро и да лапнем валутния резерв на БНБ в евро!Ставаме двойно по-богати! Въпросът е кой ще лапне резерва.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кво се радвате?На това че политиците ще могат да теглят още кредити за да си повишат заплатите и за да може да се плащат предишните кредити и да се теглят още кредити.Това се нарича кредитна спирала и краят и е фалит.България няма бъдеще в "обединена европа" защото обединена европа не съществува.Има различни държави с различни интереси.Когато тези интереси съвпадат имаме някакво единомислие.Трябва да се откажем от инфантилното мислене и вечното чакане някой "голям" да ни оправи проблемите.
17
8
 
7
 
! Отговори
Кво праим Другари ? преди 3 години
На Шайката крадци на Нинова направо им се стъжни .....
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,майтап..то няма заплати и пенсии като в ЕС ,аз работя в Австрия за 8 часа или 72 евро на ден ,това е минимално ,но е сто пъти по добре от нашите заплати и пенсии които се фукат герб,аз не знам защото министри и депутати получават големи заплати 2 пъти наша пенсия за 1 год или те получават една заплата която се равнява на 2 г.пенсия от 200 лв на месец,гадове