Кметове на гръцки острови настояват за по-ранен старт на сезона

Те са готови да приемат туристи от началото на юни
14 май 2020 14:52, Ния Христова
4
Кметове на гръцки острови настояват за по-ранен старт на сезона
Снимка: БГНЕС
Кметове на няколко популарни гръцки острова настояват за по-ранен старт на туристическия сезон, предаде БНР. Те са готови да приемат туристи от юни месец. 
 
Това лято в Халкидики ще разчитат на туристи от балканските страни. 
 
Кметовете на островите на Санторини и Миконос настояват пред правителството туристическият сезон да започне по-рано от 1 юни. Собствениците на хотелите на тези острови са се споразумяли да приемат туристи дори и без печалба, за да успеят да запазят работните места в сектора. 
 
На остров Корфу е съвсем различна обстановката. Някои от големите хотели там отказват да отворят заради несигурност за броя туристи на отстрова. 
 
Повечето хотели на остров Крит ще отворят, заяви кметът на град Ханя пред медиите. Разчита се, че през октомври ще има активен туристически сезон.  
Още по темата
 
В Халкидики очакват туристи предимно от балканските страни, които могат да пристигнат с автомобили. Сезонните семейни хотели и частните квартири са в готовност да работят, докато големи хотелски вериги не считат за рентабилно да приемат туристи това лято.
 
В понеделник правителството трябва да представи конкретен план в сектор туризъм. Очаква се от 8 юни да работят сезонните хотели, а седмица по-рано да отварят ресторантите и кафенетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Ελ преди 3 години
Айде отваряте че ни писна да обикаляме по парковете в Лондон
2
0
 
1
 
! Отговори
Хм, преди 3 години
популарни...
1
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Ния, такава дума споразумяли няма. Интересно, ама наистина интересно, нямате ли поне някакъв коректор?!? С телефон ли работите, или с PC? Толкова сте неграмотна, че човек Ви съжалява.