Румъния въвежда "състояние на тревога" заради COVID-19

Глоби за нарушаване на мерките могат да надминат 3100 евро
14 май 2020 09:52, Ния Христова
3
Румъния въвежда "състояние на тревога" заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

В Румъния се въвежда "състояние на тревога" заради пандемията от коронавирус, предаде БНР. Двете камари на парламента приеха закона за ограничителните мерки в този период. 

Не повече от 30 дни може да е в сила състоянието на тревога. Глобите за нарушаване на мерките могат да надхвърлят 3100 евро. 
 
Търговските центрове с площ до 15 000 кв. м могат да работят, както и терасите и открити площи на ресторанти, но при строго спазване на санитарните мерки за безопасност. 
 
Състоянието може да се въведе не по-рано от 18 май, тъй като се отделят два дни за евентуални обжалвания  в Конституционния съд, а след това текстът трябва да бъде утвърден от президента.
 
Днес след изтичането на извънредното положение е възможно да възникне законодателен вакуум и до понеделник поне ограничителни мерки няма да действат. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за да ни управляват, без страх в нас те не могат да ни контролират и управляватБе човек, в България управлява една и съща шайка мафиоти от десетилетия. Управлява не защото някой го е страх от нея, а защото няма алтернатива, всички са мафиоти и се гласува просто за по-малкото зло.
2
1
 
1
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Това е и основна цел на активното мероприятие ''пандемия от коронавирус'' - насаждане на перманетно ''състояние на тревога'' или на СТРАХ, по-ясно казано, защото СТРАХЪТ е най-важната опорна точка, която властниците искат да създадат и поддържат у всеки един от нас, за да ни управляват, без страх в нас те не могат да ни контролират и управляват! Един велик китайски мъдрец -Лао Дзъ е казал следното: ''Можеш ли да уплашиш някого с нещо, от което не го е страх!?'' Ясно е, че не можеш!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога е видяла мамалигата ред, та и сега...Мамалигарски истории...