Сега е "танц с тигър": Германците не искат разхлабване на мерките

Мнозинството не желае мачовете от Бундеслигата, сочи проучване
15 май 2020 21:06, Елка Василева
73
Сега е "танц с тигър": Германците не искат разхлабване на мерките
Снимка: архив, БГНЕС

Сегашната фаза в епидемията от коронавирус е като "танц с тигър", предупреждава реномираният германски вирусолог Кристиан Дростен. Мнозинството от германците също са против ново разхлабване на ограниченията, пише Дойче веле.

Над половината от германците (56%) са твърдо против ново разхлабване на ограниченията, наложени заради епидемията от коронавирус. Това сочат резултатите от актуалното допитване "Дойчландтренд", проведено по поръчка на германската обществено-правна телевизия АРД.

Рано е за Бундеслига

Ново облекчаване на мерките одобряват 40% от запитаните, като прави впечатление, че това мнение изразяват най-вече привърженици на дяснопопулистката "Алтернатива за Германия" и на либералната Свободна демократическа партия.

Още по темата

Проучването показа освен това, че повечето германци са против мачовете от Бундеслигата да започнат още тази събота.

Общественото мнение в Германия очевидно съвпада с посланията на реномирания германски вирусолог Кристиан Дростен, който от самото начало на епидемията не спира да отправя предупреждения. Дростен е наясно с голямата дилема: от едната страна е здравето на хората, от другата стоят икономическите интереси. Как да се намери баланс?

"Танц с тигър"

Според Дростен сегашната фаза в епидемията е като "танц с тигър". И задачата е да обмислим как да поотпуснем каишката на животното, без да рискуваме то да ни се нахвърли, казва вирусологът. По неговите думи за целта трябва да се намери "златната среда" - разумно и постепенно разхлабване на ограниченията, което да намали икономическите щети, без обаче да застрашава здравето на хората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако този който е измислил тази игра с коронката има нещо зъб на швабите, то е съвсем логично че те именно са се хванали на въдицата, горките.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ги лъжат горките както беше и с бежанците, така се е получило и с коронката.Те така и едно време ГДР беше послушното дете на соца.
53
1
 
3
 
! Отговори
миро преди 3 години
Имат култура на общуване немците и миролюби и мародери не се котират много в тез времена...
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стотици хиляди протестират в ГерманияАма населението на Германия е над 83 милиона, тия далече не са стотици хиляди и от тях половината присъстващи са сеирджии, които в момента просто няма къде другаде да идат на сеир.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истински измислици браво на автора добар е
50
0
 
1
 
! Отговори
пратеник преди 3 години
До 52Аз предпочитам да няма значение кой управлява. Това означава, че основите на държавата са стабилни.
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и Йотова- танцуващите с тигър.
48
7
 
10
 
! Отговори
дффда преди 3 години
Те от дойче зеле явно не знаят, че стотици хиляди протестират в Германия, явно са в социална изолация и затова.
47
4
 
2
 
! Отговори
Гьобелс преди 3 години
ще видя дали ще пеете същата песен като наближи октоберфест
46
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците ги пишете чипирани ,там са коне с капаци. Питах една германка кой ги управлява , тя не знае , толкова са зле запада ! Всичко под наем ,назаем сега реват че нямали пари . 59
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VSweden Общо случаи 29,207 Умрели 3646
44
1
 
5
 
! Отговори
Камбоджанец преди 3 години
Нищо не си отива сега пак ще ви залеят чайниците лато се пооталожи.
43
6
 
33
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Съвсем нормално, на хората им хареса да живеят друг живот със семействата си, вместо в офиса на корпоративната клоака, да прекарват повече време с децата си и да преоценят живота си. Кошмара на отворените граници и мултирасовия мултикултурализъм си отива! Или поне така се надяваме.....
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1500 евр чисти 60 процента са 900 евр без да ходиш на работа не е толкова злеЗависи къде и на каква позиция, но точно в гастрономията и туризма масово се работи на минимална или малко над нея. Сметни го 700-800. Това на много места едва покрива наема и текущите консумативи на едностаен апартамент, живее се под наем. За нормално хранене не може да се мисли. И при безработица държавата в никакъв случай няма да плаща яко, а АЛГ1, които на минимална заплата може да не надвишават и Харц 4.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
900 евро чисто в Германия... това пари ли са?
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да обесня курцарбайт за повечето даже за всички означава 60 процента от нетото им без да ходят на работя ако са примерно в гастрономията или туризма , като се отхлабят мерките ще ходят за по 4 часа на ден или изобщо няма да ходят 1500 евр чисти 60 процента са 900 евр без да ходиш на работа не е толкова зле отделно ако те съкратят зависимост какъв договор имаш унбефристет примерно ами държавата ще ти плаща яко както казва Мутафчийски
39
8
 
13
 
! Отговори
Р.Р. преди 3 години
Ама тия не разбраха ли, че няма щамове..!? Ако трябва, ще им се провикна от Шипка, та да ме чуят !
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре им дойде на немците да работят по два три часа а да им се води за осем часаПълни глупости. За Kurzarbeit се плаща толкова, за колкото се работи, тоест много малка част от досегашната заплата. Те в момента едвам свързват двата края. На тези, които не са на Kurzarbeit, а на минусови часове, се изплаща досегашната заплата, но минусовите часовете се трупат и ще се отработват безплатно в бъдеще.
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно там има протести във всеки град!
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1200 защото РЕЖИМА НА МЕРКЕЛ не разреши повече от 1000Значи хем протестират срещу режима на Меркел (а и много от тях са нацисти от т.нар. Граждани на Райха, които изобщо не признават легитимността на сегашната държава ФРГ), хем чакат режимът на Меркел да им разреши. Какви примерни граждани.