Сега е "танц с тигър": Германците не искат разхлабване на мерките

Мнозинството не желае мачовете от Бундеслигата, сочи проучване
15 май 2020 21:06, Елка Василева
73
Сега е "танц с тигър": Германците не искат разхлабване на мерките
Снимка: архив, БГНЕС

Сегашната фаза в епидемията от коронавирус е като "танц с тигър", предупреждава реномираният германски вирусолог Кристиан Дростен. Мнозинството от германците също са против ново разхлабване на ограниченията, пише Дойче веле.

Над половината от германците (56%) са твърдо против ново разхлабване на ограниченията, наложени заради епидемията от коронавирус. Това сочат резултатите от актуалното допитване "Дойчландтренд", проведено по поръчка на германската обществено-правна телевизия АРД.

Рано е за Бундеслига

Ново облекчаване на мерките одобряват 40% от запитаните, като прави впечатление, че това мнение изразяват най-вече привърженици на дяснопопулистката "Алтернатива за Германия" и на либералната Свободна демократическа партия.

Още по темата

Проучването показа освен това, че повечето германци са против мачовете от Бундеслигата да започнат още тази събота.

Общественото мнение в Германия очевидно съвпада с посланията на реномирания германски вирусолог Кристиан Дростен, който от самото начало на епидемията не спира да отправя предупреждения. Дростен е наясно с голямата дилема: от едната страна е здравето на хората, от другата стоят икономическите интереси. Как да се намери баланс?

"Танц с тигър"

Според Дростен сегашната фаза в епидемията е като "танц с тигър". И задачата е да обмислим как да поотпуснем каишката на животното, без да рискуваме то да ни се нахвърли, казва вирусологът. По неговите думи за целта трябва да се намери "златната среда" - разумно и постепенно разхлабване на ограниченията, което да намали икономическите щети, без обаче да застрашава здравето на хората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът изпива мозъците и изведнъж се появяват мастити капацитети, които са врели и кипели с пандемии, вирусология, планиране и държавна политика.Хубавото е, че нямат власт.
14
9
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
То това е целта на властите, а именно да ограничават хората и да се подчиняват на тях. Точно затова лъжат за починалите хора от корона. Ако не бяха излъгали, че няма нито един починал от този вирус, нямаше да създадат тази паника и нямаше да ги има тези мерки и това подчинение на хората. Целта на властта е да сложи на всеки по един чип и бягане няма. Следят те навсякъде. Този чип ще го сложат като бията ваксината против корона. Тогава всички ще духат супата и ще минат през студен душ.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради няколко cкaпaняци в коментарите не си струва рискът за живота на цялата нация.Такива трябва да бъдат издирвани и натикани където им е мястото за дълго.
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес ходих на фитнес и кашлям кръв, дали съм заразен с "танц на тигъра"?
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе питай те експертите в днес-а, те ще ви кажат кое как е, защо пишете статии без да сте ги питали?
10
10
 
24
 
! Отговори
Тежка цензура преди 3 години
ФЕЙК НЮЗ!Не само,че искат разхлабване и отпадане ами и съдят държавата наред.Провинция дори отмени заповедта на Меркел за мерките.Много браншове и лекари настояват за незабавно връщане към нормалният живот на база на официалните данни,които показват,че смъртността е нищожна!
9
10
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Абе не искали германците!Едвам ги търпят и те мерките.Вече взеха да се бунтуват тук-таме.
8
8
 
13
 
! Отговори
Това е преди 3 години
защото не са питали родните експерти от коментарите в днес-а.Друго си е да питат тях и те да им кажат колко били ощетени когато не скитат по парковете с бира.А заразените минаха 2000.
7
4
 
14
 
! Отговори
V преди 3 години
Аве нали държавните чиновници ще трябва да ходят на работа. Те не че работят там ,ама ще трябва да ходят до работа. А сега си седят в къщи и вземат заплати ,а частния сектор да му мисли .Да взема заеми :))) боко тиквата ;)
6
10
 
32
 
! Отговори
Дойче веле преди 3 години
само реди 2 дни имаше поне 10 000 демонстрация в Кьолн срещу карантината евреите от Дойче веле се направиха че нищо не се е случило
5
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да им пратиме Радев хипнозата
4
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както се казва : "танца е с оная с косачката", а тя не прощава на някой.Феновете да хващат мотиките и да ходят да копат по селата.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама евротолерастите ви подават команда веднага да развързвате кесиите и да купувате два пъти повече, да може да се похвалим как икономиката е добре и шефа да си купи още едно ферари догодина, не сте послушни!
2
8
 
33
 
! Отговори
555 преди 3 години
Не искат разхлабване, защото държавата ги обезщетява финансово.
1
17
 
17
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Германците са умни и дисциплинирани хора , и искат да видят на къде дyха вятъра !