Затвор за публично изгаряне на флага на ЕС в Германия

Подобни закони са приети и в Испания, Италия и Гърция
15 май 2020 20:42, Ния Христова
49
Затвор за публично изгаряне на флага на ЕС в Германия
Снимка: Pixabay
Германия прие закон, при който  публично изгаряне на флага на ЕС или друга държава ще се наказва с до 3 години затвор. Подобно деяние ще се класифицира като престъпление от омраза, предаде Би Би Си.
 
С вот беше прието, че в Бундестага в четвъртък чуждите флагове в това отношение се приравняват към германския.
 
Решението идва вследствие на оплаквания на социалдемократите (ГСДП), които са партньор на християндемократите на канцлерката Ангела Меркел, че демонстранти изгорили израелско знаме в Берлин през 2017 г.
 
Кристине Ламберхт, правосъден мнистър от ГСДП, заяви, че мирните протести нямат нищо общо с публичното изгаряне на флагове. 
 
Новият акт се отнася и за публичното разкъсване на флагове. 
 
Крайнодясната "Алтернатива за Германия" отправи критики към новия закон и го определи "Като прекалена намеса в свободата на словото и артистичното изразяване".
 
Във Франция оскверняването на националния флаг се наказва с до 7500 евро или 6 месеца затвор.
 
Подобни закони са приети и в Испания, Италия и Гърция. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.... От рано се отвиваш та можеш да настинеш..... Ти да не си личен лекар или си някой "мъжкар", който ръси завоалирани заплахи? И това не ти е да първи път, чудя се защо все още те търпят във форума?
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42 ЧебурашкаОт рано се отвиваш та можеш да настинеш
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече и повече свършва свободата и демокрацията в ЕС ! Жалко е. Явно се задава края му
38
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
А у нас стана традиция на русофилското сборище край Копринка да се горят знамената на ЕС и НАТО. Пред очите на президента Радев, който е традиционен гост.
37
3
 
5
 
! Отговори
Ива преди 3 години
"демонстранти изгорили израелско знаме в Берлин през 2017 г." -Арабите и палестинците горяха знамето... даваха ги тогава и по-новините... Полит-Коректно пишат "демонстранти" .. в чужда държава да демонстрираш ти...толерастия пълна..
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде на бас, че в Берлин израелското знаме не са го горили немци, а от тези новите немци дето са много добре интегриграни.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евросъветският съюз е по-тоталитарен. Няма тън-мън. Затвор, глоба, репресии за идеологически различия.
34
1
 
3
 
! Отговори
запознат преди 3 години
До: ТеоИма логика. Не знам сроковете на затвор какви са, нито колко са глобите, обаче знам, че само ако те хванат да си разхождаш кучето навън без нашийник те грозят 6 месеца затвор!Лични наблюдения. Няма тън-мън!!!
33
1
 
4
 
! Отговори
Тео преди 3 години
До запознатАми то така е и логично.Изгарянето на флагове е признак на слабост.Когато нищо друго не можеш да направиш-изгаряш флагове,бесиш чучела и прочее.Дали флага ще е американски,израелски,български или турски-все тая! Щом си го купил,ако искаш се изтропкай отгоре му!Твое право си е!Ноооо,посегнеш ли на знаме чужда собственост,и особено на такова на институция-бой през ръцете и затвор. По-добре немците да оставят арабеските да изпуснат парата. Иначе правят золуми!
32
1
 
3
 
! Отговори
запознат преди 3 години
Значи, нека да кажа един факт:В САЩ има закон: Всеки, който на публичен протест изгори или стъпче американско знаме, има пълните права и свободи да го извърши, защото това е проява на свободата на словото, защитена от Конституцията на САЩ!Но Параграф 2 гласи: Който обаче се покатери на покрива на Белия Дом, Капитолия, или други държавни институции, и посегне на конкретното знаме, издигнато там, го чака затвор и глоба!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави!Няна ли ред и дисциплина става като у нас слободия!
30
1
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Това е все едно римския император да праща на гладиаторската сцена, хора които са против доминацията на империата и на легионите в колониите!Германия е велика м еврото стабилно, а китайския дракон унищожава европейските банки и корпорации, гори ги като си отвори устата и ги претопява, у оиске ги папака втасали и опечени!!!Както направи Huawei 5G с Майкрософт и Бил Гейтс!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За рушофилскЕ типажи, като жОро/гоШко тоже.
28
2
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До СмяхМи те са същите като колегите им - патриоти, които го "мразят". Просто са огледални театрални образи. Още Шекпсир ползва похвата като създава гробар, който е огледален образ на Хамлет.
27
6
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До НФСБТочно поради тази причина да обиждаш на "руски ***" не е особено умно, турчино.
26
6
 
7
 
! Отговори
Смях преди 3 години
А тукашните щураци, дето веят на воля руския байрак, к,во да ги правим? Може би по 100 тояги на голо?
25
4
 
9
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
В Сесесере- то ако изобщо се добереш по някакъв начин до знаме ( знамената не се продаваха НИКЪДЕ свободно) и вземеш че публично го запалиш в центъра на Сф. патрулката щеше да те прибере моментално и за месеци никой нищо нямаше да чуе за тебе, ако по някакъв начин оцелееш побоите на разпитите ( дали не си англо- американски шпионин) евентуално можеше да се добереш до 5- 6 г. затвор за поругаване на " социалистически символи"! По- вероятно беше да те пречукат още в следствието на " Майор Векилски
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е чист фашизъм!
23
6
 
6
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Последиците от тази био атака от страна на престъпните източни ( китай и русия) режими тепърва ще се разгаря в различни конфликтни, в следващите месеци тя ще е вододела между демокрацията и престъпните диктатури! Това ще е новата желязна завеса, която ще мине и раздели света. Разделянето на два лагера- капиталистическа демокрация и комунистическа олигархия ще създаде необходимите условия за нов подем и прогрес на западните държави, какъвто имахме през миналия век преди края на Студената война
22
4
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Ей на това вече му се вика явен тоталитаризъм от глобалистите!От тези,които ни психираха с Ковид 19!