Френски министър: Страните от ЕС да отварят границите координирано

От 11 май страната постепенно разхлаби мерките
17 май 2020 11:00, Петя Славова
10
Френски министър: Страните от ЕС да отварят границите координирано
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер заяви, че страните от ЕС трябва да вземат решение за отваряне на границите координирано. По-рано италианският външен министър Луиджи Ди Майо съобщи, че от 3 юни страната ще премахне ограниченията за пътуване в рамките на Европейския съюз.

"Важно е да можем да водим координирана дискусия на европейско ниво, особено в Шенгенската зона. Днес това не е така. Решението на Италия не съвпада с това, което трябва да правим, за да се работи в съгласие" заяви Кастанер в отговор на въпроса за решението на Рим да отвори границите си пред канал BFMTV.

Френският вътрешен министър смята да обсъди ситуацията с италианския си колега този уикенд, предаде БГНЕС.

От 17 март Франция наложи строги ограничения за движение заради пандемията от коронавирус. На хората беше забранено не само да участват в обществени събития, но дори да напускат дома си без основателна причина.

От 11 май тези мерки бяха леко отслабени: магазините за нехранителни стоки и салоните за красота започнаха да отварят. В същото време културните институции и заведенията за обществено хранене остават затворени, а масовите събития все още са забранени. Според последните данни броят на жертвите на коронавируса във Франция са 27 625 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са по задръстени и от нашите капацитети.Унищожават си икономиките с по-бързи темпове.
6
0
 
4
 
! Отговори
+- преди 3 години
Франция иска от 15 юли ,щото тъй те са решили ,а защо Италия или Испания трябва и Те на 15 юли да отворят границите си или пък Словения да речем .. .
5
2
 
0
 
! Отговори
BOKO MUTROHOTELIER преди 3 години
А как ше отваряш ей, ***?!!!Тука 14 дена карантина за Гърция, ей тумбак! Че хотелчетата, плажчетата приключиха! Чу я русата кво вика - всички от 24 май дружно на мутромор... пардон Черното море!А тоя иска да отваря?!!! Ей ще ти затворя портата, дет си я зинал! Ходи се крий, че тука едни пари, жени, всичко в застой!!!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-старата професия - ****тутка!?!Втората най-стара професия - крадец.Третата най-стара - политик - резултат от естествената симбиоза между първата и втората.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България като махнеш демокрацията и социализма, остава Бай ***.
2
9
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
НИЕ БЪЛГАРИТЕ благодарим на Европейския съюз, задето превръща страната ни от социалистическа тоталитарна *** в нормална европейска държава въпреки истеричната съпротива на крадливите, корумпирани т.ъпаци от БКП и ДС.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Координатите са 66 градуса северна ширина и 66 градуса южна дължина, ниско под Полярната звезда ще се видим там със Коронавирус във ръка