ЕС отпуска допълнителни 50 млн. евро за хуманитарна помощ

Парите са насочени към Африка, Близкия Изток и Венецуела
20 май 2020 22:10,
5
ЕС отпуска допълнителни 50 млн. евро за хуманитарна помощ
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия обяви днес, че отпуска допълнителни 50 милиона евро за хуманитарна помощ, за да съдейства за посрещането на драстично нарасналите хуманитарни нужди в световен мащаб вследствие на коронавирусната пандемия. Това ново финансиране се предоставя в отговор на увеличените призиви на хуманитарни организации, включително глобалния призив на ООН, съобщиха от пресцентъра на ЕК.

Още по темата

Новото финансиране ще позволи да се помогне на уязвимите хора, изправени пред сериозни хуманитарни кризи, по-специално в региона на Сахел и езерото Чад, Централноафриканската република, региона на Големите африкански езера, Източна Африка, Сирия, Йемен, Палестина и Венецуела, както и общността рохингия. То ще осигури достъп до здравни услуги, предпазни средства, водоснабдяване и канализация. Това финансиране ще бъде предоставено чрез неправителствени и международни организации, агенции на ООН и дружества на Червения кръст и Червения полумесец.

Отпуснатите 50 милиона евро са в допълнение към значителното хуманитарно финансиране и действия, които Европейската комисия вече предостави и предприе, за да се посрещнат най-неотложните нужди, породени от коронавирусната пандемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте ги на Тиквата!Да закръгли милиардчето...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите ще откраднат и тези пари!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой раздава НАШИТЕ пари на разни Ислямски башибозуци и африкански май.муни ?? Тия трябва да ги трепем с атомни бомби какот АЛЧНИТЕ японци в Хирошима и Нагасаки, щото са станли ПОВЕЧЕ от мравките на Земята. През 1915 г в Нигерия е имало 10 милиона не.гри- май.муни. А сега в Нигерия иам 200 милиона не.гр.и- май.муняци. Трябват БОМБИ върху Африка да разчистят не.г.рите. Трябва да дават пари на Динко, Перата и Михаил Цонков дето трепаха разни Ислямски Мюфтиии за да пазят България...