Най-високата смъртност от коронавирус в Европа е в Швеция

Смъртните случаи са 8090
20 май 2020 08:52, Нели Христова
86
Най-високата смъртност от коронавирус в Европа е в Швеция
Снимка: БГНЕС

Швеция е страната с най-висока смъртност от коронавирус в Европа. Данните са на глава от населението за последните 7 дни.

Още по темата

Скандинавската страна избра по-свободна стратегия в борбата с пандемията. За разлика от останалите европейски държави, училищата, ресторантите и фирмите не спряха да работят. И макар смъртността да намалява, Швеция отчита средно над 6 смъртни случая на 1 млн. души на ден за периода от 12 до 19 май.

Същевременно САЩ регистрираха 1536 смъртни случая, свързани с новия коронавирус през последните 24 часа, съобщи университетът "Джонс Хопкинс", цитиран от Франс прес.

С това общият брой на починалите от COVID-19 става 91 845. Установени са над 1,5 милиона инфекции от началото на епидемията.

Потвърдените случаи на коронавирус в Германия пък се увеличиха със 797, съобщи институтът за инфекциозни болести "Роберт Кох", цитиран от Ройтерс. От началото на епидемията броят на заразените в страната е 176 007.

Смъртните случаи са се увеличили с 83 до общо 8090.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дали учените и лекарите в Германия са немци------Човек трябва да е пълен ***, за да задава подобни въпроси. Не бе - българи и руснаци са им лекарите...
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив - гербавите медии постоянно се подиграваха на шведите.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До читателВсъщност, факта че много западни експерти критикуваха Швеция показва, че не са хвалили "всичко от Запад".Изобщо, съпоставките със комунистическите прийоми и Европа са смехотворни. Всеки който прави такива паралели дори не може да регистрира елементарни неща които постоянно са пред очите на всички, камо ли да мисли по-надълбоко.
70
2
 
1
 
! Отговори
читател преди 3 години
Нали бяха много сербез шведите, медиите ни ги даваха за пример. Как се били справяли перфектно, имали си техен модел на справяне със ситуацията и т.н. Дрън - дрън Просто всичко което е от запад трябва да се хвали Почва да прилича все повече на едното време , всичко хубаво е от СССР. Сега всичко от запад трябва да е хубаво, пък даже и да е пълни л*а*й*н*а.Политика кво да се прави. И точно затова и ЕС ще последва СССР.
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам, че руската изтривалка пак се е появила да ***.Какво стана намери ли член 164 от Германската конституция или още го търсиш?Можещите и къдърни българи се смеят на глупостите на такива като теб, както впрочем и германците, с които съм споделил какви допотопни руски агитатори има.
68
0
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
И ти ако знаеш за какво става въпрос?! Едно си баба знае , едно си бае. Намери си друга статия да си чешиш паталогичната страст за самоуплюване.Коментираме статия за подход при Ковид19.
67
2
 
8
 
! Отговори
До wow преди 3 години
Оффф.... Е, има ли още някой който не разбра , че Белгия брои ВСИЧКИ умрели и както каза здравния им министър, ако искате да сравнявате разделете бройката на две . В края на пандемията ще дадат абсолютно точна цифра.От друга страна Швеция брои само тестваните.
66
4
 
5
 
! Отговори
wow преди 3 години
По-фалшива новина от тази не може да има. Всичко е объркано в статията. Швеция няма най-високата смъртност в Европа. Това е правилния ред: Белгия, Испания, Италия, Великобритания, Франция и чак след това Швеция. В Белгия например имаме 790 смъртни случаи на 1 милион жители, а в Швеция 371! Тоест двойно по-малко спрямо населението. Швеция може да бъде сравнена с Холандия или Ирландия по смъртност на 1 милион жители.
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте лъгали хората, там просто нещата се случиха много бързо и цялото население мина през това, при тях свърши, докъто в другите държави продължава и не се знае като се тегли чертата на глава от населението, какво ще излезне. Аз се обзалагам, че шведския начин беше верният.
64
1
 
3
 
! Отговори
Шведа преди 3 години
Не ми пука, само ми е жал, че вече има по-малко материал за ритане, затова мисля пак да прескоча до вас - да си ритам на воля за дребни пари !
63
2
 
1
 
! Отговори
Мхм преди 3 години
До Анонимен 67Защото всичко струва пари, а пари се генерират с яка икономика. Сега само моля те не ме питай защо Германия има по-силна икономика от Германия, мисля, че е очевидно. Следващото нещо, е чисто и просто мащаба. Германците обобщават данни от 80 милиона, ние от 7. А дали учените и лекарите в Германия са немци, отговора е "преобладаващо да" (особено лекарите). Българи там като лекари има много малко, а и трябват още институти и лаборатории на световно равнище.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мхм"България няма нито финансовия, а вероятно и научния ресурс да го прави"Защо пък да няма? В Германия да не би учените и лекарите да са немци? Там работят купища българи които можеше да работят и в България ако имаше подходящи условия. По отношение на финансовите възможности - НАТО принципно изисква държавите членки да харчат по 2% от БВП за отбрана. Какво пречи да се харчат пари за гражданска отбрана в армията вместо да се купуват ненужни изтребители?
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангърите и Чалгарите повтарят : "Епа, такъв коронавирус нема. Такава пандемия нема".Мнагърите и Чалгарите ще продължат да рекламират "Шведския модел".
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите и мутрите спряха ли да ви бидят? Шефа ти спря ли да те юрка по 12 часа на ден? Ви осъзнавате ли къде се намирате в цялата картина в сравнение с Швеция? Ако една чаша е пълна до 95% и празна 5% и ти гледайки тези 5% кажеш, "тази чаша не е пълна", то тогава да. Сгреши ли са. И Фердинанд е сгрешил навремето, хем са умрели хиляди, хем страната е загубила огромни територии. Но не смятам че грешката на Швеция би била избегната на 100% при строга карантина. Ние да си гледаме нашата ***.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега последно, пари за болните със зов за момощ събрахте ли? Лекарите спряха ли да взимат пари в джоба на престилката. Политиците спряха ли да правят далавери с обществени поръчки. С КТБ какво става? Стените на язовороте как са? Изчистихте ли реките от ***? Спряхте ли да горите *** на Европа? Каква е вероятноста да умрете заради липса на болнична помощ в БГ в сравнение с Швеция? Тоалетните в БГ болниците ремонтирахте ли ги, че последно бяха в ла..а?
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно наблюдение - смъртност на човек от населението за последната седмица. България къде е в тази класация? 6 човека средно на ден на 1 милион население е адски много. От всичко останало взето заедно на ден умират средно по 3 човека и половина на 1 милион население.
57
1
 
3
 
! Отговори
Мхм преди 3 години
До Анонимен 58Затова не се ориентираш по имената, а се опитваш да разбереш каква е същността на проблема, за да си направиш сметката какви мерки трябва да се вземат и да прецениш дали на другите места са правилни.Не става дума за "чуждопоклонничество". Една страна като Германия, която има далеч по-големи възможности да тества и анализира, винаги ще успява да събере по-пълна база данни на базата на която да взема решения. България няма нито финансовия, а вероятно и научния ресурс да го прави
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шведите се оляха. Укриват смърти
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 57Идеята беше, че трябва да се вземат предвид факторите, които причиняват тази смъртност, а не да използваме подвеждащи логически конкструкции от сорта на "катастрофите в БГ причиняват повече жертви, тоя вирус въобще не е опасен. Или трябва да забраним и автомобилите?". Причините за високата смъртност в България са съвсем различни от причините за смъртността в Швеция.Конкретно по отношение на вируса можем да се гордеем,че (вземайки други неща предвид), засега се справяме много по-добре
54
5
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Явно не четеш шведска преса . Там масово са си се самоизолирали и работят от вкъщи Почти половината от населението предпочита мерките да бяха задължителни а не препоръчителни .