Гърция отваря кафенета и ресторанти от понеделник

Подновяват се и фериботните връзки към островите
23 май 2020 14:30, Ния Христова
4

Снимка: БГНЕС  

 
От понеделник ресторантите и кафенетата в Гърция ще отворят врати за клиенти. Подновяват се и фериботните връзки към островите. Ще бъдат разрешени и вътрешните полети. На всички туристи, които пристигат от чужбина, ще се взема проба за тест, ако пристигат от страни с повишено разпространение на вируса, предаде БНР. 
 
Заведенията в южната ни съседка се подготвят да започнат да посрещнат първите си посетители от понеделник. Ще се измерва дали разстоянието между масите отговаря на новите разпоредби за дистанция. Максимално допустимият брой на клиенти за маса е 6. Собствениците на заведения споделят, че знаят дали ще имат достатъчно клиенти, за да си покрият разходите и наемат ограничен брой служители.
 
От понеделник ще бъде разрешено и свободното движение на пътници към гръцките острови. В началото фериботите ще потеглят с половината от капацитета си, но е възможно по-късно да се позволи повече хора да пътуват, заяви министърът на флота Янис Плакиотакис. Медицински екипи в билзост до островите са осигурени в случай на заразени туристи. 
 
Носенето на маска остава задължително във всички затворени обществени места, както и в градския транспорт. 
 
Вътрешните полети също ще бъдат пуснати от понеделник. Пътуващите от чужбина за Гърция от 15-ти юни ще пристигат само на летището в Атина. От 1-ви юли ще започнат да се извършват и дирекни полети към всички вътрешни летища. Съгласно здравния протокол на повечето пътници от рискови страни ще се вземат проби за тест. Екипи от военни лекари ще има през целия туристически сезон на всички гръцки летища, които ще вземат проби на пристигналите от чужбина.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
А в България преди 3 години
Кога ще ги отворят?
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест няма да ходим на почивка а да ни тестват и ограничават в каквото могатТая година ще се почива на балкона с изглед към леген с водаДано другата година е по добреЖалко за повечето които ще фалират и вече са фалирали
1
0
 
3
 
! Отговори
унуфри преди 3 години
Не можете да пишете бе "специалисти" ..... палячовци ---------------- "От 1-ви юли ще започнат да се извършват и дирекни полети към всички вътрешни летища"