Лукозният хотел Melia Sarrià, в който гости са болни от коронавирус

В него пациентите отиват за да довършат лечението си
25 май 2020 21:25, Нели Христова
10
Лукозният хотел Melia Sarrià, в който гости са болни от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Хотел Melia Sarrià в централната част на Барселона е едно от най-луксозните места, в които можеш да отседнеш.

Популярен е както за бизнес срещи, така и сред милионите туристи, които посещават каталунската столица. Но след като COVID-19 се разпространи из Испания, сега хотелът приема само хора, които трябва да се възстановят след като са прекарали болестта.

Melia Sarrià е един от осемте хотела в Барселона, които приемат пациентите, веднага щом те напуснат интензивното отделение. Властите в страната настояват хората да завършват лечението си в луксозните хотели, за да намалят риска да заразят семействата си у дома.

"Освобождават ги от болницата, защото вече са в стабилно състояние. Но в повечето случаи те не могат да се изолират у дома, защото живеят с други хора, които са в риск", обяснява медицинската сестра Лаура Веласко пред Vice News.

В пика на заразата в Испания хотелът е приемал между 30 и 40 души на ден. Алехандро Родригес е типичен гост на хотела. Той отсяда в една от 321-те стаи на Melia Sarrià. След седмици на интензивно лечение, той е оставен в хотела с обществен автобус, използван за превоз на пациенти. Вероятно ще остане две седмици, а всички разноски се поемат от испанските здравни власти.

По коридорите на Melia Sarrià вече не се движат колички за рум сървис. Вместо това медици всеки ден проверяват състоянието на пациентите и им мерят температурата.

"В света на хотелското гостоприемство ние винаги искаме да повдигнем настроението на хората, да ги накараме да се чувстват щастливи. Искам гостите ни да се чувстват много по-добре, отколкото са се чувствали в онзи автобус. Кризата ни засегна икономически, започнахме да губим клиентите си, докато не затворихме напълно. Но след като приемаме пациенти, всички разходи за това хотелът да стои отворен, се поемат от здравните власти", обяснява собственикът на Melia Sarrià.

Теодосия е в хотела вече две седмици. Тя не се е виждала с никой друг, освен с докторите и сестрите. Не се е запознала дори с пациентите в съседните стаи, тъй като не им е позволено.

"Когато си взимаме храната, само си махаме отдалеч", казва тя.

Melia Sarrià ще продължи да приема пациенти, докато повече няма нужда от него. След това здравните власти ще дезинфекцират хотела за да може да посреща туристи отново. Но този ден все още е далеч. Два месеца след като обяви пълна блокада, Испания все още регистрира стотици случаи на коронавирус на ден. А някои от тях скоро може би ще заемат мястото на Теодосия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Испания!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Японския директно да го реорганизират!
6
3
 
11
 
! Отговори
Тото преди 3 години
Има едно нещо в което сме първи.Не случайно се разпадат Римската, Византийската и Османската империи.Заразяваме ги с алчност :)Ако проследите историята ще се убедите :) :)
5
4
 
22
 
! Отговори
Испания преди 3 години
е Испания уважаеми!!! Велика страна с велики хора!!!!
4
4
 
21
 
! Отговори
Тото преди 3 години
Евала на Испанците.И атомни бомби да им пуснат пак няма да ги стигнем ! :)
3
2
 
19
 
! Отговори
Mellia Sarria преди 3 години
Къде са сиромахомилите да коментират, че българинът обичал да получава всичко наготово?! Това на тях не им ли се струва доста лигаво?Хората са изградили хуманно общество. Бaй *** пък създаде най-антихуманните отношения в историята на човечеството, с което се гордее.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлага места за всички невярващи, че има вирОЗ.Но те ще ми цъкат минуси сега.Хайде на море в барЦИлоната, мyнчoвци, ха-ха-ха!Не цъкайте минуси, отивайте!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ все още държат рекорда и са най-голямото огнище на заразата, сега се надпреварват със Бразилия и Гана.