Италия: Не сме чумави, търпението ни си има граници

Страната е готова да отвори границите си, но много държави в ЕС - не
30 май 2020 18:35, Нели Христова
96
Италия: Не сме чумави, търпението ни си има граници
Снимка: БГНЕС

Италия иска уважение от останалите страни в Европа относно предстоящото отваряне на границите - въпрос, който се нуждае от координиран европейски отговор. Това заяви италианският министър на външните работи Луиджи Ди Майо, предадoха Франс прес и БТА.

"Наслушах се на много приказки за Италия в тези дни. Сега не е моментът за полемика, но аз искам да уточня нещо: Ние изискваме уважение. Ако някой си мисли, че може да ни третира като чумави, то нека да му бъде ясно, че ние няма да стоим, без да действаме", предупреди Ди Майо в изявление във Фейсбук.

Италия излиза поетапно от изолацията, наложена заради новия коронавирус и подготвя отваряне на границите си на 3 юни. Рим настоява за координирано подновяване на придвижването в Европа на 15 юни, като това ще означава и подновяване на европейско ниво на туризма - ключов отрасъл за италианската икономика, понесъл тежък удар заради коронавирусната криза.

Няколко съседни на Италия страни обаче отказват да отворят на 15 юни сухопътните си граници с държавата, в която починаха от Ковид-19 над 33 000 души. Това породи гнева на Рим, който гледа на това като на заобиколен начин да се попречи на туристите да се върнат на Апенините.

Такъв е по-специално случаят с Швейцария и Австрия. "Италия е все още гореща точка, въпреки че ситуацията вече се подобри в някои области", заяви по-рано тази седмица австрийският министър на здравеопазването Рудолф Аншобер.

"По въпроса за отваряне на границите, ние имаме нужда от единен европейски отговор, защото ако действаме по различен и безразборен начин, духът на ЕС е изгубен. И Европа рухва", заяви днес Ди Майо.

"Нашето търпение си има граници. Разбирам конкуренцията между различните държави, тя е легитимна, при условие че тя бъде справедлива", подчерта министърът и похвали "чудесата на Италия", припомняйки, че страната има "уникална красота и уникални плажове".

Ди Майо също така съобщи, че ще посети Германия на 5 юни, Словения, на 6 юни и Гърция на 9 юни, за да разговаря с колегите си.

"Вътрешната ситуация, всички данни за случаите на зараза ще бъдат винаги публично достояние. Ние винаги сме действали отговорно и прозрачно и ще продължим да го правим", увери външният министър.


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кви сте селяци всички тука не е истина. Ми то в такъв сайт такива посетители.
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз лично смятам, че истерията с вируса беше силно преувеличена, но въпреки това всяка държава има право да преценява дали и кога да си отвори границите.Имах намерение да ходя в Скандинавието, ами явно няма да стане, поне не това лято.Но не мога да се сърдя, че са решили да не приемат туристи това лято, тяхно право си е.Неуместно е Италия да се сърди и се опитва да налага правила на другите държави.
62
2
 
2
 
! Отговори
От лично мнение преди 3 месеца
Google translate ползвам само за немски език, когато ми се налага да пътувам до Германия. За италиански и английски не ми е нужен превод от интернет.

П.С Не пропилявай живота си в алкохол!
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още малко и ще се сетят, че не са чумави.
60
0
 
4
 
! Отговори
От лично мнение преди 3 месеца
Момче наистина не си добре. Ти чувал ли си за Данте Алигиери, Бокачо или Алесандро Манцони? Казах ти, че като сложа апострофа ми излизат числа, а апострофът е задължителен за някои думи в италианския. Cittа, трябва да има ударение, но като го сложа се появяват цифри. à.Не ми трябва Гугл, за да ти напиша началото на ,, Ад". Жалко, че младите днес не четете книги, толкова много пропускате.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До лично мнение до 58

Това, че не си руснак е още по зле. Ако е руснак бих го разбрал ама да си българин и и.б.рик на окупаторите ни -не.
58
0
 
5
 
! Отговори
лично мнение до 58 преди 3 месеца
Не разбра ли от дума.?Не съм руснак и новината няма нищо общо с Русия. Иди да се прегледаш младежо. Тия наркотици дето ги вземаш, ти се отразяват зле.
57
1
 
4
 
! Отговори
От лично мнение преди 3 месеца
Коментари тук се трият. Всеки има право да напише това което мисли по дадената тема. Ако някой не е харесал коментара ми, нека да даде аргументи. По италиански имам сертификат на ниво C 1, нормално е да се обидя , ако някой ми напише, че не говоря италиански.
Може би един откъс от Данте( за по-младите, поет е, не футболист) ще докаже това!
Per me si va nella città dolente,
Per me si va ne l'etterno dolore,
Per me si va tra la perduta gente.
За неразбралите: ,, Надежда тука, всяка оставете".
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До От лично мнение

Всички италианци са готвачи ама БВП на 60 милионна Италия е по-голям от БВП на руската ко.чи.на!! И средната продължителност на живота е с 20 г повече! Искам да съм готвач а не мужик!
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До лично мнение до 43/ живял дълго в Италия. пост 45

Виж си поста бре, "италианец". Смешкоооооооо!! Гугълчо-транслейтерчо! Не съм го писал аз! Ти!
54
1
 
5
 
! Отговори
От лично мнение преди 3 месеца
Пише се finocchio. Пропуснал си едното с. Повече не ми се пишат глу.пости. Ти почна да се заяждаш. Написах, че почти всички италианци са готвачи. Жените им са домакини и повечето имат образование до 8 клас. Владея добре италиански, а ти една дума не знаеш. Това което си видял в гугл транслейт, написа грешно. Намери си друго занимание вместо да обаждаш хората без причина. И повтарям, не съм руснак. Не знам какво толкова са ти направили руснаците, а и не ме интересува. Учи чужди езици!
53
1
 
6
 
! Отговори
Живял дълго в Италия преди 3 месеца
Италианците са склонни да преувеличават нещата, да фантазират, дори да преиначават. В никакъв случай нещата не бяха толкова трагични при тях, но те си ги представиха като такива. И сега се сърдят на другите, че не са ги разбрали правилно. И даже другите са им виновни. Италианска му работа.
52
2
 
2
 
! Отговори
лично мнение до 43 преди 3 месеца
Нека само ти поясня , че с първото което ти писах Vai a fanculo,което е вярно написано, може да го видиш и като Va ' a fan culo. I бива изядено, за да придаде по вулгарен жаргонен оттенък. Vai в превод иди, ходи само в разгоговорния език може да се съкрати на va. ' Като сложа съкращението от горе ми излизат числа. Просто да го знаеш.
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До От лично мнение

Finochio:) Finochio innamorato di strapone:) Figone:)
50
2
 
2
 
! Отговори
От лично мнение преди 3 месеца
Ха-ха. Ще ти пожелая още нещо. Succhiami il cazzo o fammi un pompino. Quello che preferisci. Se vuoi te lo posso inculare pezzo di merda che non sei alto. Sei un disgraziato e un bastardo di merda.
Преведи си и това. На твое място, не бих го направил. А и не съм руснак. Не знам защо реши, че съм ,, ***". Повече не обаждай хората написали мнение по даден въпрос. Легай си да спиш, че толкова дълъг превод, ще те измори.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До От лично мнение 49

Полиглот си! Само дето си *** и не знаеш , че "fanculo" се пише "fan culo" ***
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво толкова се пени тоя, като една от най-засегнатите страни в Европа ще изчакат малко да се разминат при тях нещата. Няма как еднакви мерки при различно протичане на заразата в отделните страни!
47
4
 
3
 
! Отговори
От лично мнение преди 3 месеца
Говоря добре италиански, но свестни италианци няма. Ти като не знаеш езици, проблемът си е твой. Така че за довиждане ти казвам : Vai a fanculo. Ти си го превеждай с Google translate.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До лично мнение до 43/ Анонимен 45

Абе Иди.о.ти.но!! Ххахахахахахахахахах! Абе ти видя ли какво си постнал от "транслейтера на Гугъл" . Е не! Няма равни по тъпотия на рубладжийските тролове!
45
0
 
2
 
! Отговори
От лично мнение преди 3 месеца
Leggere* клавиатурата на таблета автоматично го изписа на английски.