Джордж Флойд починал от задушаване, Тръмп заговори за тероризъм

Независима аутопсия потвърждава убийството му
179

 
Убитият при арест от полицаи чернокож Джордж Флойд е умрял от задушаване заради притискане на шията и гърба. Това сочи независима аутопсия, извършена от лекаря, който е преглеждал тялото на Ерик Гарнър - невъоръжен чернокож мъж, който почина през 2014 г. в Ню Йорк при подобна ситуация.
 
"Не само коляното на врата на Джордж  е било причина за смъртта му, но и тежестта на другите двама полицаи на гърба му, които  са попречили  на притока на кръв в мозъка му, както и на въздушния поток в белите му дробове", се казва в констатация на независимата аутопсия на Джорд Флойд.
 
Заключенията потвърждават версията за убийство след полицейски произвол.
Още по темата
Аутопсията, която бе поръчана от семейството се различава от официалната аутопсия, която включва и основните здравословни проблеми и потенциални упойващи вещества, открити в тялото на мъжа, но не намира доказателства за насилствено причинена смърт.
 
Смъртта на Флойд стана причина за масови протести в различни градове на САЩ против расизма и полицейското насилие, които продължават вече почти цяла седмица. Задържани са около 4100 души. 
 
В над 40 града в цялата страна е въведен полицейски час, включително и в Ню Йорк.
 
Полицаите бяха уволнени веднага, а заподозреният за причинената смърт бе арестуван и е с повдигнати обвинения.
 
Американският президент Доналд Тръмп пък сравни нападенията срещу полицаи с вътрешен тероризъм.
 
Той мобилизира наличния федерален ресурс - граждански и военен, за да се спрат бунтовете и грабежите, разрухата и палежите.
 
"Препоръчах на всички губернатори да използват националната гвардия, за да доминираме улиците. Ако щат или град откаже да предприеме необходимите действия за опазването на живота и имуществото на гражданите си, аз ще разположа американски военни и бързо ще реша проблема вместо тях", заяви Тръмп.
 
"Всички американци с право бяха отвратени от бруталната смърт на Джордж Флойд. Справедливостта ще възтържествува за него и семейството му, той не ще е умрял на празно. Но не можем да позволим мирните протести да бъдат заглушени от една разгневена тълпа."
 
Тръмп обвинява за възникналите безредици крайнолявата група "Антифа". 
 
Според анализатори обаче протестите се използват и от крайнодесни, които също разпалват актове на насилие и вандализъм.
 
Според ФБР има организирани групи, чиято цел е да унищожават частна собственост и да провокират насилие, прикривайки се зад протестите. Властите вече следят и социалните мрежи, за да идентифицират хората, призоваващи към насилие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е че тези протести са изцяло финансирани от Китай.
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно как бързо се забрави за вируса....
73
6
 
9
 
! Отговори
некъфф преди 3 години
Нека нека да се огледат и да видят в каква пумийна яма живеят *** са тръгнали да раздават демокрация по света ..
72
6
 
7
 
! Отговори
я пак преди 3 години
До Анонимен 77 Еми кажи кой е виновен ?Стоиш си вкъщи , нахълтва полицай , в случая жена . Гръмва те и после се сеща ,че си била объркала апартамента ? Дете страдащо от аутизъм - бяло , на 5-6 години убито с 5 куршума , баща му оцелява - той е бил само с 2 Няма как да опиша всички примери Та , кой е виновен казваш ?
71
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тръмпе, бягай у бункера пак, много ти знае устата да говори глупости, но като стане напеченко и беж през глава...
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само в бг племето е щастливо докато шайката го краде ежедневно
69
11
 
9
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
Добре и дойде на властта тия безредици. Разни декласирани, фашизирани и леви елементи сами паднаха в ръцете на правосъдието. Вместо да ги издирват с месеци по гетата, диванетата директно попаднаха в пандиза. Чакат ги доста годинки на топло. С цената на възстановими материални загуби, обществото ще си отдъхне.
68
7
 
9
 
! Отговори
не се коркай преди 3 години
До Анонимен 74 Много добре съм те разбрал , и ти ме разбра ,макар някои думи да бяха цензурираниАма не отговори на въпроса - Кой оставя един определен контингент да убива , ограбва , възрастните хора по селата ? това са думите ти та , защо има хора с по 100 висящи дела и не са в затвора . Защо определени партии не правят нищо , за да решат този проблем . Управляват вече 12 години . Да не би защото , по време на избори , използват гласовете на тези хора , това малцинство ?
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Ютуб има десетки видеа с убити и пребити от полицай, но не видях нито един жълт китаец, виетнамец, японец, а само заправии с *** и тук там някой алкахолизиран бял!А кажете кой е виновен полицайте или гибоните?
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СрАЩ си имат сериозни проблеми с расизма. Черните също са расистки. Гледайте. Лошото е че може 100 черни да нападнат домът ти защото си бял.
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В сащ много държат да не се разпространяват фалшиви долари, все пак ФЕД си ги печатат не искат друг да печата фалшивата хартийка
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65 Властите в Минеаполис твърдят ,че повечето арестувани мародери в града са бели , и не са жители на града Ама не четете , какво говорят официалните представители И после свободни съчинения
63
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подават си ръка, а някои даже фалшиви банкноти подават...Ооооф, аман от модерни апологети на американска демокрация...Повръща ми се от вас!
62
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога в България ще има такова движение срещу русофилЕте и пасольството им?
61
2
 
7
 
! Отговори
иииии преди 3 години
До Анонимен 60 И според теб , трябва да бъдат избити всички черни ?Естествено ,че престъпниците трябва да са в затворите . А специално за БГ - кой оставя хора от *** контингент да вилнеят на воля ? Полицията защо не си върши работата. Да не би защото този контингент обслужва определени политически сили ?
60
12
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
САЩ показаха че --имат ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!! ЗАЕДНО БЕЛИ ЧЕРНИ КАФЯВИ- СИ ПОДАВАХА РЪЦЕ И СИ ПОМАГАХА КОГАТО ГИ СТРЕЛЯХА С ГУМЕНИ КУРШУМИ И СЪЗЛОТВОРЕН ГАЗ-ОБЩЕСТВОТО ТАМ ПОКАЗА ЧЕ -ДОРИ СМАЧКАНО ОТ БРУТАЛНАТА ПОЛИЦЕЙЩИНА -МОЖЕ ДА СЕ БОРИ С НЕЯ -ВСЪЩНОСТ ОБЩЕСТВОТО ТАМ ДАДЕ ЕДИН ПРИМЕР НА СВЕТА- КАК ДА СЕ ОСТОЯВАТ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА- БГ Е МНОГО ДАЛЕЧ ОТ ТОВА-ТУК ВСЕКИ ДЕН НИ КРАДАТ И НИ СЕ СМЕЯТ ОТ МЕДИИТЕ -ОБЯСНЯВАЙКИ ЧЕ ЖИВОТЪТ НИ Е ТЕЖЪК -ЗАЩОТО НЕ СМЕ РАБОТИЛИ КАЧЕСТВЕНО И ПО 24 ЧАСА!
59
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кагда решетката или прОгожин ще паднат от прозорците.........или малиноФ?
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка престъпност има цвят.И всички знаят кой е цвета.
57
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй ако се беше случило в Русия ЕС щешe да надигне вой до небесата. Лъснаха кафевите *** на Чичо Сам, само в Чикаго миналия месец са застреляни 49 човека от полицаи, aма се хваваха за тоя щото някой е снимал.
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ гори, другарите от гетата в Минеаполис се вдигнаха и започнаха да раздават класова справедливост, нападайки кулашки магазини за алкохол и раздавайки огнена вода на експлоатираните :)