Германия стимулира икономиката си със 130 млрд. евро

Това са част от мерките след кризата от коронавируса
4 юни 2020 14:40, Петя Славова
18
Германия стимулира икономиката си със 130 млрд. евро
Снимка: БГНЕС

Германия отпуска 130 милиарда евро за стимулиране на икономиката, силно засегната от пандемията, заяви канцлерът Ангела Меркел.

Още по темата

Съгласно широкообхватните мерки, описани в документ от 15 страници, ДДС ще бъде временно намален, семействата ще получават по 300 евро за всяко дете, докато тези, които купуват електрически автомобили, ще получат правителствена отстъпка до 6 000 евро.

"Размерът на пакета ще достигне 130 милиарда евро за периода 2020 до 2021 г., 120 милиарда от които ще бъдат поети от федералното правителство", каза Меркел, цитирана от БГНЕС.

Отбелязвайки, че милиони служители в Германия са назначени на по-кратко работно време, Меркел каза, че случващото се "показва колко крехко е всичко и защо трябва да успеем да дадем тласък на икономиката, за да могат да се осигурят работни места".

Новата програма е над мащабния спасителен пакет от 1,1 трилиона евро, вече договорен през март, включващ гаранции за заемите, субсидии и подобрена програма за по-кратки работни часове, за да се избегнат съкращения на работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
И аз със горе-долу толкова ще стимулирам домашното приготвяне, и затварянето на зимнина в буркани през лятото и есента...
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовСамо че аз говоря за друго. Мозъците подължаваме да си ги имаме, и тия които отидоха в компаниите които споменах са си нови програмисти. Това са тия дето излязоха. Тук стоят момчета които програмират сериозен софтуер за какво ли не. Сега програмистите са в пъти повече от тогава.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовЧупиш ***. "Повечето", "със сърцето". Аз познавам БАЯ програмисти в България, и бая които излязоха от България в последните 6-7 години и сега работят за фирми като Гугъл, Майкрософт и пр. Такива плитки приказки като твоите ....
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11"Винаги е имало, май само откак сме под ЕС робство е нямало"Кой работи в ИТ сектора ни?За един прЕАтел питам?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10Винаги е имало, май само откак сме под ЕС робство е нямало. Има само едно слагачество и повтаряне на кухи лозунги и тролене от безкнижни ***.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нас и 1 трилиот да ни дават на месец тия пари пак ще се въpнат във Гервания, щото вече тука няма умни хораА кога е имало умни хора?
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво излезе...преди 3 месеца, почти всеки един бизнес в света отчиташе рекорден ръст и печалби години наред, а сега изведнъж бам Нямаме пари, умираме, държавата да даде, иначе уволняваме наред!! На това му се вика приватизиране на печалбите и национализиране на загубите. Яка далавера си е!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Какво ще кажеш за враждебните поглъщания и съхраняване на структурата на обществото: това по принцип реални проблеми ли са, или се броят към "подмазването"?
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1Германците имат силна икономика, социализъм и капитализъм там няма, има честност и ум и технологии на първо място. Германия си дава субсидии и хората си купуват немски коли със тези субсидии. На нас и 1 трилиот да ни дават на месец тия пари пак ще се въpнат във Гервания, щото вече тука няма умни хора и ще купуваме от Германия и ЕС в частност. Пpочутия план Ост, за който се спекулира много, приложиха го във една по-мека форма.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно за някои недоучили Капитализъм е равно на "кой оцелял, оцелял". Остава ви само още век четене и ще сте актуални.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами това е, иконимическата наука съществува от стотици години и пак никой на нищо не се научи. Намесата на държавата да спасява с пари на данъкоплатеца разни бизнеси, които и 2 месеца не могат да оцелеят без приходи, показва само желание да се подмажем на избирателя, а не реална трезва икономическа логика. Раздаването на държавни пари за нещо различно от пътища, полиция и армия, винаги е било огромна грешка и само е задълбочавало всяка една криза.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не казва: "Харесвам Перуанския капитализъм"Има няколко държави с огромна социална политика и с огромна държавна субсидия за храна - Франция, Германия, Великобритания. Икономиките им не са капиталистически от 19 век.Огромни субсидии за храна, за дрехи, за да има какво да ядат гражданите им. Капитализмът извън тези държави с огромни държавни субсидии за храна, е равен на бедност, глад и мизерия.
3
1
 
7
 
! Отговори
СС преди 3 години
Ще печатат здраво еврата ... и после инфлация ...
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Комунизма и Капитализма не могат да съществуват в една и съща среда. Те са политически несъвместими.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората харесват на Германията социализма и комунизма, не капитализма.