Ще разкрият ли мистерията с изчезването на 3-годишната Маделин?

Има заподозрян за трагедията, разиграла се преди 13 години
4 юни 2020 21:30, Нели Христова
29
Ще разкрият ли мистерията с изчезването на 3-годишната Маделин?
Снимка: БГНЕС

Преди 13-години малката Маделин Маккан изчезва от леглото си във ваканционния апартамент на семейството й в Прая де Луз, Португалия, докато родителите й вечерят в близък ресторант. До ден днешен няма яснота какво се е случило с момиченцето.

Но вчера полицията най-накрая направи първия си пробив след толкова много години - имат заподозрян.

Въпреки че тяло няма, германската полиция третира случая като убийство. Тя открива и заподозрения - 45-годишен мъж, който в момента излежава дълга присъда в затвора заради множество обвинения в педофилия.

Крисчън Бруекнер е живял в португалския район Алгарве между 1995 г. и 2007 г., като няколко години е прекарал в къща между Лагос и Прая де Луз. Работил е на няколко странни места и най-вероятно е обирал ваканционни апартаменти.

Това е всичко, което полицията разкрива.

Но британските медии успяват да открият повече - Крисчън Бруекнер е вкаран в затвора миналата година, след като е осъден за изнасилването на 72-годишна жена в Прая де Луз, малко преди Маделин да изчезне. Твърди се, че германецът, който също така бил и дилър на наркотици, признал за престъплението.

След една пиянска вечер, той разкрил на свой познат, че "знаел всичко за случая". Това се случило на 10-тата годишнина от изчезването на Маделин, когато видял лицето й по телевизията. След това показал и видео, в което изнасилвал друга жена. Мъжът дал своите показания в полицията още през 2017 г., а това накарало властите да тръгнат по петите му.

Когато Маделин изчезва, Бруекнер е на 30 години. Списъкът му с престъпления е дълъг. През декември 2019 година е вкаран в затвора заради изнасилването на американска пенсионерка. Той е планирал престъплението, нахлул е в дома на жертвата си носейки маска и въже в ръцете си, с което я завързал.

"Той се наслаждаваше на това да ме измъчва", разказва жертвата по-късно. ДНК тест потвърждава, че извършителят е именно германецът. Той е бил заподозрян за изчезването на Маделин още през 2008 година, но малко по-късно полицията се отказва от това твърдение.

Полицията успява да намери ягуара и кемпера на заподозрения. В тях обаче няма почти никакво ДНК, за това властите обявяват 10 хил. евро награда за всеки, който знае нещо по случая. Ягуарът е бил собственост на Бруекнер още по времето, когато изчезва Маделин. 24 часа преди трагедията той регистрира на името на друг човек, но продължава да го управялва. 30-минутно обаждане от същия ден пък показва, че той е бил именно в Прая де Луз.

След изчезването на Маделин заподозреният се връща в Германия и е арестуван за търговия с наркотици. След това е осъден за няколко посегателства над деца. Освободен е докато възрастната дама не повдига обвинения срещу него.

Сега Маделин трябваше да е на 17 години. И докато за германската полиция става дума за убийство, Скотланд Ярд все още вярва, че момиченцето може да е живо. Родителите й също не губят надежда, но признават, че осъзнават факта, че дъщеря им вече може и да не е жива.

Изчезването на Маделин Маккан е един от най-заплетените криминални случаи в света. По него са правени редица разследвания през годините, снимани са и документални филми. Години наред властите удрят на камък при търсенето на детето, главно заради липсата на каквито и да било доказателства. В един момент португалската полиция дори подозира родителите й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е че педофилията се лекува само със смърт.Няма реабилитиран педофил и колкото повече живеят толкова повече съдби съсипват.При първото посегателство -смърт и айде в пъкъла
4
6
 
7
 
! Отговори
Нещо преди 3 години
като ги гледам майката и бащата ми се струва, че не им е чиста работата.
3
3
 
10
 
! Отговори
Незнам преди 3 години
Това е най страшната трагедия - да загубиш дете. Ояснимо е че родителите никога няма да се примирят и съм съгласна че и обществото не трябва да се примирява. Но когато четох за милионите които това разследване струва на данъкопладците , частните пари и фондации дето го плащат.... да със тия пари можеха да се направят по -щастливи десетки детски живота, можеше да се построи болница , училище в Африка....и да се спасят десетки детски животи още. Всяко нещо трябва да има смислени грапици.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питайте братята Джон и Тони Подеста от демократическата партия какво са направили с горкото дете. Разровете се за т.нар. "Podesta art collection" и напишете в гугъл "John Podesta torturing child". Болни мозъци.
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как оставяш 3 годишно само и излизаш на вечеря?