Чехия гони руски дипломати

Преди месец руското посолство е поискало полицейска защита
5 юни 2020 17:00,
43
Чехия гони руски дипломати
Снимка: БГНЕС

Чешкото правителство обяви днес двама души от персонала на руското посолство в Прага за персона нон грата, съобщи премиерът Андрей Бабиш, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Преди близо месец руската дипломатическия мисия поиска полицейска защита за свой служител, който бе назован от чешки медии на фона на спекулации за план за отравяне на местни политици, пише БНР.

През април чешкото сп. "Респект" писа, че руснак с дипломатически паспорт наскоро е пристигнал в Прага с рицин – токсична отрова, която може да бъде използвана като биологично оръжие. Мишената му били чешки кметове.

От началото на април отношенията между Прага и Москва са обтегнати заради демонтирането на паметник в чешката столица, посветен на съветския генерал Иван Конев в стъпка, която руски дипломати нарекоха "неприятелски акт на вандализъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички гонят рунаците.Освен да тровят, убиват, заплашват и завладяват руснаците друго не могат.
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 18/23"Мислиш че чехите ни превъзхождат по демонтирани на паметници нас българите и нашите братовчеди македонсци, провери си статическите данни явно си ги прочел на обратно."Аз казах, че не сме демонтирали рушките паметници. Не знам какво си разбрал, но е е тва дето си написал.
28
6
 
8
 
! Отговори
Saxon преди 3 години
Толкова много пари за пропаганда и неможат да ни научат да ги обичаме
27
4
 
6
 
! Отговори
кпсс преди 3 години
защо ли ги гонят ,...... , да не са шпиони ?!
26
4
 
5
 
! Отговори
хм преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТИмате достатъчно надгробни паметници на населението Ви, отпечатък от това колко Ви пука за хората. Успех ;)
25
5
 
7
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ...Чудя се...защо да ти обяснявам....като в празната ти ЧУГУНЕНА ЧУТУРА ...още ехти " ЗАЛПА на Аврора "
24
2
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Добре казано, троловете ще прелистват листове с точки как да реагират и опровергаят. Имаш бира от мен :)
23
7
 
15
 
! Отговори
haha преди 3 години
Винаги се радвам да чета как руснаците чоплят във всичко живо за го срутят и да се наместят на готово, и после казват "няма доказателства". Да си видят народът как живее, възрастните хора, тогава да вдигат шум, че са империя. Мазни, нагли, манипулативни ***.
22
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А България кога ще ги гони?
21
7
 
18
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
Добре са си чехите. Събарят уродливите съветски паметници, гонят руски шпиони, маскирани като дипломати, и най-важното, гонят нормалния европейски стандарт. А на нас ушанките ни взеха Кирил и Методий и пак си траем като шушумиги.
20
5
 
7
 
! Отговори
Зори преди 3 години
Отново лошо подготвени разузнавачи.
19
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то като идва реснак какво да носи-Новичок или Рицин. Тия друго не произвеждат...
18
2
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Четете първоизтичниците!Немец има PhD по дипломация и шпионаж от .. Люлин
17
13
 
18
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Тази " гоненица" е стара дипломатическа забавна игра. Нещо като" ринги-ринги-рае..." Кога ли някой служител на руското посолство в София ще бъде напъден ,че е пренесъл рицин или рициново масло за кметицата и главния архитект?! Комедиите из Европа не свършват,особено ако "авторитетни списания" се правят на Инспектор Мегре.
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** как тъй? Такива хубави хора..
15
29
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Чудя се, защо трябва да се бутат руски паметници, като след това ще се наложи отново да се градят ?
14
4
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Мислиш че чехите ни превъзхождат по демонтирани на паметници нас българите и нашите братовчеди македонсци, провери си статическите данни явно си ги прочел на обратно.
13
3
 
16
 
! Отговори
Немеца преди 3 години
До ХА ХА ХАСамо човек който нищо не разбира от агентура не знае какво е да си дипломат. Е нека да ти го кажа - ти си шпионин. Дипломата това му е работата - да получава информация за държавата в която е пратен. Или си мислиш, че на дипломатите задачите им са да се събират на хапка и пийка с хората. Запомнете - всички дипломати са агенти.
12
20
 
13
 
! Отговори
аа преди 3 години
Ох милите. Добре че Австро-Унгария загуби първата световна война от Антантата (който не знае история да чете), че отцепиха от унгарските територии голяма част, която днес наричаме и Чехия и Словакия. Лошите руснаци са били част от Антантата, заедно с французи и англичани. Ама има ли значение вече за днешните човеци населяващи земното кълбо да се интересуват от исторически факти. Сега е на мода за всичко да е виновна Русия. А ако се изкажеш в подкрепа на руснак - си фашист.
11
15
 
32
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Демонтират паметника на Конев за сметка на нов паметник на алкаш Немцов и по-стар на пивной алкаш Хавел.