Надежда за имунитет? Повече от половината тествани в Бергамо имат антитела

Провинция Бергамо е регистрирала 13 609 случаи на коронавирус
9 юни 2020 08:10, Нели Христова
10
Надежда за имунитет? Повече от половината тествани в Бергамо имат антитела
Снимка: БГНЕС

Повече от половината от жителите на северния италиански град Бергамо са развили антитела срещу COVID-19, съобщиха здравните власти като се позоваха на данни от проучване, предаде Ройтерс.

От 9965 местни граждани, на които са правени кръвни тестове в периода 23 април - 3 юни, 57 на сто имат антитела, което означава, че са били в контакт с коронавируса, предава БТА.

Градските здравни власти уточниха, че проучването е "достатъчно широко", за да е надежден показател колко хора са били заразени в Бергамо, станал епицентър на заразата в Италия.

Антитела са открити в повече от 30 на сто от 10 404 медицински лица, които са били тествани, макар да се смята, че те са много по-рискова група от останалите хора.

В разпространен в началото на май доклад, националният статистически институт ISTAT отбеляза, че броят на смъртните случаи в Бергамо през март е бил с 568 процента по-висок, в сравнение със средния брой през периода 2015-19 г. Това прави този италиански град мястото с най-много жертви на заразата.

Тъй като болниците в Бергамо скоро бяха претоварени с болни от Ковид-19, а моргите не можеха да поберат починалите, конвоите от военни камиони, които откарваха труповете, станаха смразяващ символ на глобалната пандемия, отбелязва Ройтерс.

Провинция Бергамо е регистрирала 13 609 случаи на коронавирус, показаха вчера официални данни.

ISTAT и здравното министерство са предприели национална кампания за кръвно тестване, целяща да изследва представителна извадка от около 150 00 души, за да се разбере мащабът на епидемията в Италия.

Италия е регистрирала близо 34 000 смъртни случаи, а потвърдените случаи на зараза са 235 000.

В региона на Ломбардия, който включва Бергамо, са регистрирани 16 000 починали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
То в България жертвите са 3 милиона разпределени през тези 30 години преход. По логиката на Мутафов, ако тези хора бяха жевели в Италия, до 2020 щяха да си живеят.
9
4
 
1
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
антитела = имунитет??....да, да, ама не...лошото при този вирус е, че създадените антитела са слаби, т.е. или изобщо не предпазват от заболяване или предпазват за много кратък период (3-4 месеца) и точно заради това има трудности в създаването на ваксината...
8
1
 
2
 
! Отговори
Контактьор преди 3 години
Само се объркват хората с това глупаво "имали са контакт"! Преболедували са го без да усетят - това е. Така става в повечето случаи.
7
1
 
8
 
! Отговори
Камен преди 3 години
До АнонименДа, предпочитам да спазвам каквито ограничителни мерки се налагат, за да се спре разпространението на болестта докато се намери ефективно лечение или ваксина
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така, имат антитела срещу този щам, който е бил там. Вирусът мутира, има разни герои в Кореа (намерете си в интернет), които се разболяват за трети път. Италия е чудесен пример как не трябва да слушате самозвания Мангъров със знания от 69-та, който се изсмя на науката по цял свят, защото той самият имал еди каква си теория и един прЕател му казал. Чудя се кога ли прокуратурата ще се самосезира срещу този престъпник, проповядващ неспазване на каквито и да било доказано работещи мерки?!
5
0
 
16
 
! Отговори
Това ли е цената преди 3 години
В Бергамо камионите с трупове и палатките с болни в дворовете на болниците бяха реалност.Това ли е цената 50% от популацията да се сблъска с вируса? А за Мангъровите 70% какво още ще трябва?Просто трябва сами да се пазим. Много хора решиха, че всичко е отминало и подкараха по старому.
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КаменПредпочиташ до края на жалкия си живот да си затворен и да носиш противогаз ли?
3
2
 
10
 
! Отговори
Камен преди 3 години
Ако цената да придобием имунитет е да трябват военни камиони, за да смогнат с извозването на труповете не благодаря.
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе не го слушайте Мангъров какво говори, той иска да ви умори, да изгорят "сухите съчки". Слушайте генерала Мутафчийского, той правилно ви дума, да се маскирате, да се изолирате, да се изпокриете, да си плюете в пазвата, да се прекръстите, да окадите с тамян и да се умиете със светена вода, белки страшния вирус ви подмине!А това че повечето сме щели да си изградим имунитет е лъжа.Блажени са вярващите...
1
1
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
дано