Сезонните работници от ЕС са добре дошли в Германия след 16 юни

Ограниченията за тях падат след тази дата
10 юни 2020 22:40,
12
Сезонните работници от ЕС са добре дошли в Германия след 16 юни
Снимка: БГНЕС

Германия от следващата седмица ще облекчи ограниченията за пристигане в страната на сезонни работници, въведени за ограничаване на коронавируса, съобщи днес правителствен източник, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Кабинетът на канцлерката Ангела Меркел одобри предложения на земеделската министърка Юлия Кльокнер за сезонните работници от страните от ЕС и Шенген да могат да влизат отново в Германия от 16 юни без ограничения, пише БНР.

По-рано Германия обяви, че максимум 80 000 чужденци могат да дойдат в страната заради пандемията – под половината от досегашната квота. С намаляването на новите случаи на коронавирус и продължаващото разхлабване на карантинните мерки в страната фермерите искат да се подсигурят, че реколтата им ще бъде прибрана.

Днес вътрешният министър Хорст Зеехофер съобщи, че от 15 юни пада граничният контрол с Швейцария, Франция, Австрия и Дания. Той заяви още, че настоящите правила за неграждани на ЕС, които искат да отидат в Германия, ще бъдат удължени до края на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да плямпате, ще има достатъчно *** за реколтата! То за друго българите не ги и бива - умствените инвалиди за картофи в Германия!Да му ближете топките на Борисоф, че ви пуска изобщо да отдвижите от еко България дето строят скромни къщи с по 300 кв.м.площи в еко резервати или укрепват брега с 4 етажни конструкции с асансьори вътре - умствени артисти с липсващ интелект т.е. Българи
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато чакаме за Чакалнята и за Еврозоната, можем да оберем някоя малинка.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освободиха се хора от заводите, от самолетите, пилоти и стюардеси могат да оберат реколтата. Французите от Рено и Пежо ще пратят работниците си да помагат на европейските партньори.
5
2
 
13
 
! Отговори
blqblq преди 3 години
Нека хората от новите колонии в източна Европа да дойдат да ни оберат реколтата,всичко е равнопоставено и точно.Напред България,от 32 икономика в света до 132 все нагоре.
4
1
 
20
 
! Отговори
Илия преди 3 години
Приютените не щат да работят. Харесва им да стоят - плаща им се квартира, детски. Те са седнали в заведенията в центъра със скъпи телефони в ръце. Те не са дошли да работят..
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На пионерска бригада ли ще ходят ? Тимуровските команди отиват да приберат реколтата на братския немски народ!
2
1
 
12
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
е нали си имат едни добре дошли , що канят и от ес ?!
1
1
 
25
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Защо не ползват приютените т.н. "бежанци" за въпросната реколта ? Да ги социализират и понаучат на труд хахаха