Френската полиция за обвиненията в расизъм: Бесни сме!

Вече две седмици полицията е "под натиск"
11 юни 2020 18:00,
41
Френската полиция за обвиненията в расизъм: Бесни сме!
Снимка: БГНЕС

Заявлението на вътрешния министър на Франция Кристоф Кастанер за въвеждане на мерки по борба с расизма в полицията предизвика недоволство в редиците на стражите на реда, съобщава Le Monde. Както припомня френското издание, след двуседмични протести, министърът анонсира изменения, които трябва да подобрят професионалната етика на полицаите.

Още по темата

Както каза полицай от предградие на Париж пред вестника, от понеделник всички говорят само за нововъведенията, а Матилда от отдела на в западната част на столицата подчерта: „Ние сме бесни и това е точната дума“. „Моите колеги са в ярост“, заяви Кристоф Руже, генерален секретар на полицейския съюз SCSI. „Те смятат, че тяхната чест е засегната“, допълва „Фокус“.

Искането на Кастанер служителите да бъдат уволнявани при подозрение в расистки действия или думи предизвика негодувание сред полицаите: те виждат в това заповед, нарушаваща презумпцията за невинност. По думите на Матилда, вече две седмици полицията е „под натиск“, а Кристоф Руже счита, че на служителите им е много трудно да приемат обвиненията в расизъм, защото „огромното мнозинство изпълняват надлежно задълженията си“.

Независимо че много полицаи признават наличието на „оскърбителни шеги“ и „издевателства“, мнозинството от тях са възмутени от предявените обвинения. Събеседницата на френския вестник Матилда се обявява против това, всички 150 хиляди служители да бъдат поставяни под общ знаменател. Във „Фейсбук“ има групи, където се публикуват расистки шеги, тук полицаите могат да обсъждат ежедневния си живот, но „тонът на разговорите съвсем не е расистки“. Редките отклонения от правилата се наказват с призив за спазване на реда или изключване. Освен това понякога полицейският хумор не се отличава с качество.

Във вторник, представяйки доклада за 2019 г., началникът на Генералния инспекторат на Националната полиция (IGPN) Брижит Жулиен увери, че вътре в министерството няма заговор за мълчание относно расизма. „Подобни думи са неприемливи“, цитира изданието нейните думи. „Сред полицаите има много силен натиск в самите групи: ако някой действа така, той ще остане изолиран.“ Освен това фактът, че се наблюдава етническо многообразие говори против обвиненията срещу полицията.

Що се касае до удушаващите хватки, в полицията са шокирани от забраната за използването им. „Това е хватката, на която ни обучават в полицейската академия“, обяснява Софиан от управлението в Сен-Дени. „Тогава какво ще правим при такива ситуации?“

Синдикатите предполагат, че страната ще плаща висока цена за тези нововъдения в течение на много трудни години.
Генералният секретар на полицейския профъюз UNSA Филип Капон посочва, че от 2015 година стражите на реда са на първа линия: терористични актове, протести срещу закона за труда, „жълтите жилетки“, движението срещу пенсионната реформа, Covid-19. По неговите думи, полицейската реформа се провежда всеки път по време на криза и по неподходящ начин, докато е необходимо да се направи задълбочен анализ в спокойна среда, която надхвърля политическите задачи, пише Le Monde.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ай сиктир с тоя расизъм!
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква чест бе, копоите на властта нямат такава...
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франсетата са същите като англетата, бивши робовладелци.Иначе са царе с размахването на пръсти и поучаването, как да се държим с малцинствата.Има една поговорка - каквото повикало това се обадило, смешници и лицемери!Чудя се държавата им ако беше на Балканите, дали щяха да съществуват като народ.Добре че беше корсиканеца Наполеон, че да не ги вземем съвсем за меки китки.
23
0
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 3 години
Не Макрон е лидерът, който ще направи необходимото, което ти много точно си формулирал.Не случайно в този исторически момент са сложили начело на такава важна европейска държава не друг, а МакАрончо с баба му.Друг тип лидер е нужен. Все пак, Франция е сърцето на Европа, а тези, спрямо които насила ни карат да бъдем толерантни, какво направиха? Запалиха най-святото нещо в дълбините на това сърце - Нотр Дам (Небесната Дама), вдигнаха ръка и срещу Богородица.Просят си го и ще си го получат!
22
0
 
9
 
! Отговори
Чужденец преди 3 години
Във Франция синдикатите са силни и полицеийският синдикат със сигурност има силата да свали тоя *** - министъра.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При организираните терористични актове расисти бяха точно терористите.
20
0
 
31
 
! Отговори
Tochno kazano!!! преди 3 години
"Израждането на протестите от протест срещу полицейското насилие в протест срещу расизма е добре обмислен ход за да се даде възможност на бежанците "инжинери" и "лекари" от Сирия, Афгатстан, Конго, Сомалия, Нигерия и другаде да безчинстват на воля над белият човек в Европа."
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тогава какво ще правим при такива ситуации?Правите френска любов и се надявате черният господар да се смили над вас и да се остави доброволно да го арестувате.
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам на френските полицаи, когато видят мургъфки престъпници в действие, да си свалят гъщите, да се надупът и да се намажат обилно с фазелин, по случай случката и евроатлантическите ъпгей реформи на бабушкерата Меркелица.
17
3
 
28
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Като са бесни да пребият 200 църни и ще се успокоят...
16
2
 
31
 
! Отговори
Лесно е преди 3 години
Комуто не харесва в САЩ или в Европа, да си заминава за прародината - Африка, Индия, Близкия Изток.
15
1
 
38
 
! Отговори
Само на мен ли преди 3 години
ми се струва, че някой ни пили нервите и има за цел да предизвика кранодесен преврат и въвеждане на военно положение?Пак припомням един нашенски пословичен израз:"Пусни маца под миндера, тя се качи на миндера". Трудещите се и плащащи данъци граждани на САЩ и ЕС проявихме какви ли не видове толерантност спрямо различните от нас. Не бяхме съгласни с някои от тези видове толерантност, но реагирахме цивилизовано. Облагодетелстваните от толерантността ни се амбицираха да ни докажат, че сме сгрешили
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това както и пандемията ги очаквах до 20-30 години бях сигурен, че евреиге ще регулират населението на земята със световна смъртоносна зараза, като те предварително са се ваксинирали! Знаех и, че белите до едно, две покъления съвсем ще изчезна и на тяхно място ще се размножат роми, араби, ннегри, пакистанци! НО НЕ ОЧАКВАХ ТОВА ДА ЗАПОЧНЕ ОЩЕ ТАЗИ ГОДИНА! ЖАЛКО
13
1
 
30
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Израждането на протестите от протест срещу полицейското насилие в протест срещу расизма е добре обмислен ход за да се даде възможност на бежанците "инжинери" и "лекари" от Сирия, Афгатстан, Конго, Сомалия, Нигерия и другаде да безчинстват на воля над белият човек в Европа.
12
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е неприемливо,всичко цветнокожо ще прави квото си иска,всичко белокожо ще носи отговорност,ами че това си е цветнокож расизъм срещу белите.Интересно,всички цветнокожи искат при белите,обаче да са повече от тях и белите да им слугуват,не щът там откъдето са се пръкнали,брех,че нахалитети,щом са против расизма-всеки при своя цвят да ходи и няма да има расизъм,кво са се юрнали от цял свят само към белите държави
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво чака Макрон?Да разсипат всичко това,което цивилизацията е създавала с хилядолетия?Вън от цивилизованите страни.Който не му харесва да отива в дупката от която е изпълзял.Колкото по рано,толкова по добре.
10
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Матилда не я показват.Ала тя спасявафрансетата.Да забели боска и да гиповеде,както го е нарисувал Делакроа.Франсетата правят стойки,но жените всеги спасяват.Нашето,нашенското- бързада плати сметките,ама бърза.Абе жена,те неса нормални.Не,ще ги платим.Нас ,вместо да ни спасяват,ни обричатна геноцид.Даже, се събират с ромейте.От жената пати народа,ама тя плащасметки.А ,като зине ставаш на прашинкаЗа това татковината вехне.
9
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огатте фрначуша и американя не го eбе ...Те са си в скъпите квартали и кордоните пазя т и кв стрелят на месо... ама га спре икономиката сиииимките ей ТЕС задръстени протестаняци шамизпоизмрът от глад интиоооооооооолкиз ще муй!
8
0
 
30
 
! Отговори
Да ама не преди 3 години
С писане онлайн на "Европа за европейците" още нищо не се е променили и няма и да се промени. Докато белчовците си стоят пред мониторите и не правят нищо против масовата миграция, против правителствата им и подобни закони .... нищо няма да се промени. Белите още са мнозинство, но дори и като мнозинство нямаме никакъв контрол и никаква дума за това което става. Какво ще стане като не сме мнозинство? Ще има геноцид и който си мисли другояче е един заблуден гл*пак. Семейства ви ще бъдат убити.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само се чудя едно! Що не вземат да си сменят езика от Френски на Марокански или Алжирски примерно, щото пътладжоните поискали така...